Sinir olmam gereken insanlarla hemen hemen eş derecede imkana sahibim. Eğer olmasaydım gerçekten canım çok sıkılır hayat çok sinir bozucu olurdu. Bunu kendime itiraf edemesem de ben “imkansızlığı” sevmiyorum ve öyle bir şartta yetişsem çok mutsuz olacağımı biliyorum. Çünkü imkan eğer doğuştan sana gelmediyse; elde etmek için mutlaka çaba gösterip alman gerekendir. Eğer kendi ben ine değer veriyorsan onu besleyecek şeyleri kullanmak isterin çünkü insan olduğunda.
Şunu da kabul ediyorum etmiyor değilim; insanlar ve belki de ben aldığımız o tüm lüks arabalar edindiğimiz evler ve şatafatların sonunda bir noktayı kaçırırız. “Bizim kişiliğimizde ne yoktu da bunlarla doldurmaya çalışıyoruz?” Yani tüm o lüks dediğimiz her şeyimiz bir başka bakış açısıyla bakarsak kişilik eksikliği yaşayanların kendi eksikliklerini örtme mücadelesi olarak da görüşebilir.
Yani ben bir ortama girerken son model arabamla markalı kıyafetlerimle girmezsem kimse beni hesaba almaz diye düşünerek bu imkanların peşinde olan ve gerçek ben ini besleme acziyetinde olan; gerçek kişiliği çokça eksik olan insan da var. Ama ben kendi kişiliğimden ve benliğimden emin olduğum için sahip olacağım her şeyi sadece rahatım için ve haz duygumu beslemek için isterim. İmkanı olan bu iki insan tipini de ayrıntılı inceleyip değerlendirmeli bence herke.
İmkanlarını ve lüksü olmayan kişiliğini bastırmak için mi kullanıyor yoksa gerçek bir hedonist mi..
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Kendi imkanlarıma bakıyorum kimsenin imkanları beni bağlamaz.. Çalışmak iyidir çalışmak üretmek kazanmak.. Bazı imkanlar şanstır evet ama bazıları emektir.. İnsanların bazıları sahip olamadıkları için dövünüp dururlar fakat çaba da harcamazlar.. Çaba harcadıktan ve huzurlu, sağlıklı olduktan sonra geri kalanın pek bir önemi kalmıyor.. Keyifli günler..
Olmaz olur mu... Herşeye sitem ediyorlar. Aileleri yanlarında ailem öyle ailem böyle diyorlar. Çoğunun sıcacık evi var evde durmak istemeyip sıkılıyorlar. Çoğu en lüks kıyafetler giyiniyor kıyafetim yok diyor dışarıda okadar zor durumda olan var ki
Başkalarının elindeki kıymet, zenginlik umrumda olmaz. Düşünüp kıskanmak haset etmek tüketir insanı maneviyatı bitirir. Rahatlık ve konfor içinde şımarmak ta çok korkutur beni. Onun sonu da iyi değildir. Bir tek grubun imkanı çok hoşuma gidiyor. Küçük çocuklarda ki neşe ve afiyet çok hoşuma gider. Ne dilerse oluyor afacanlar. Onlarda ki tutku neşe eğlence beni benden alıyor. Muhteşem bir güzellik.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Elbette var tabii ki sevgiyi suistimal eden insanlar canımı sıkıyor yani katlanıyor sana öyle düşün tamam mı ama Allah rızası için başka hiçbir şey için değil bu anne çocuk ilişkisi nde bile geçerli