Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Keşke etrafıma zarar verseydim diyorum bazen. Çünkü benim zararım hep kendime olmuştur. Bile isteye kimseye zarar vermek ve kırmak istemediğim için bazen çok ince düşünüyorum. Tabi çoğu kimse bu şekilde düşünmediği için kırılan ben oluyorum.
Genelde insan kendine daha fazla zararı olur, istisnalar var tabii. Örneğin bir hırsız bir şey çaldığında ve çaldığı şey insanların yıllarca çalışarak elde ettiği birikimi bir anda yok edebiliyor. Çoğu kez yakalanıyorlar ama para da gitmiş oluyor. Bunu meslek haline getirenler için zarar dediğimiz şeyler sıradan olmaya başladığı için kim zarar etti tam kestiremiyorum
Etrafıma bir kere bile zarar vermedim. Ne zarar verdiysem kendime verdim. Yıprattım kendimi. Yıprata yıprata eskittim. 26 yaşındayım ama 66 gibi hissediyorum.
Benim zararım sadece kendime oldu. Başkasına zararım olmadi. İnsanlarla uğraşmayı sevmediğim için sıkıntılı durumlardan uzak duruyorum. Birine zarar vermek adına kendimi yoramam, ilahi adalet var.
Benim zararım kendime. Başkalarına zerre kötülüğüm dokunmamıştır. Kimseyle olumlu, olumsuz yönde ilgilenmiyorum çünkü. İnsanlara ne bir iyiliğim dokunuyor, ne de kötülüğüm. Kendi halinde yaşayıp gidenlerdenim.
Zamanında hep kendimeydi. Başkasının canını yakmaktansa hep iğneyi kendime batırmayı tercih ederdim. Şimdi ise ne kadar kıymetli olduğumu , önceliği çevremdeki insanlara degil kendime vermem gerektiğini anladım. Bu yüzden artık iğnenin ucu etrafımdaki insanlarda. Kırıla kırıla kırmayı öğrenirmiş insan öğrendim.