Aslında keşke kelimesini çok kullanıyordum bu zamana kadar ama keşkelerim, iyi ki dönüştü bir süreden sonra. Beni yoran, üzen, kıran döken ne varsa veya kim varsa hep keşke tanımasaydım keşke sevmeseydim gibi gibi sözler kullandım. Ama başıma onlar gelmeseydi de belki de daha geç bir yaşta tecrübe edinecektim bunları o yüzden iyi ki yaşamışım, iyi ki geç olmadan anlamışım diyorum. Bu sayede daha temkinliyim, hayatıma çok zor insan alıyorum. Fazla seçici ve kuralcı biri yaptı beni bu durumlar. Ha ama mutsuz muyum diye sorsalar, gayet memnunum halimden derim.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
"İyi ki" deyip "keşkem" olan var. İyi ki tanımışım diyordum. Değer verdiğine o kadar inanmıştım ki, anladım ki sadece sanmışım. Şimdi ise keşke güvenip, inanmasaydım diyorum. Ama maalesef bazen kör ve sağır olabiliyoruz. Kendi gördüğümüze odaklanıyoruz. Sonra gözümüz açılıyor ama iş işten geçmiş oluyor. İşte o "iyi ki" ondan sonra "keşke" oluyor.
keşkeleri hayatımdan çıkaralı çok oldu çünkü keşke kelimesi pişmanlık içeren bir kelimedir ben pek sevmiyorum iyi ki kelimesini de herkese kullanmıyorum.. çok nadirdir..
İyi ki dediğim şeyler daha çok. Çok yıkık bir hayatım olmadı. Güzel bir hayat yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Ölümlü hayat çok fazla dünya unsurlarına anlam yüklemiyorum
Keşke dediğim pek fazla şey yok; olanlar da önceden yaptığım şeyler adına keşke yapmasaydım türünden keşkeler değil de keşke şartlar vs. böyle olmasaydı türünden keşkeler. Ben yaşadığım en kötü döneme bile yaşadığım için iyi ki diyebiliyorum. Bana kötü gibi görünse de aslında birçok iyi şeyi öğreten ve aydınlığı gösteren şeyler kötülerimdir. O sebeple şimdiye kadar iyisiyle kötüsüyle ne yaşadıysam, hayatıma iyisiyle kötüsüyle kim girdiyse hepsine iyi ki.
Keşkeler pişmanlığı iyi ki doğruları yaptığımızı gösterir. Keşkeler genelde hep çok olur. Beninde keskelerim çok olmuştur. Ama buda bir yaşam tecrübesi edinmemizi sağlıyor bize belkide bizim için iyi.
Keşke dediklerim benim hatalarım değildi Çoğu şeyde iyi ki dediklerinden keşkeler çıktı Şimdi iyi ki diyebilmem için binlerce sebep arar oldum çünkü zaman şartlarıyla değişebiliyor.
Keşkelerim de çok iyi kilerimde çok o yüzden şu saatten sonra bunları söylememek için 10 kez düşünüp ondan sonra hareket ediyorum Gerisi her türlü pişmanlık getirir