Her daim değil. Bazen söylediğim, savunduğum ve yaptığım şeylerin yanlış olduğunu farkedebiliyor, yanılabiliyorum. Bu sebeple de sonuna kadar savunduğum pek bir şey olmuyor. Ki bunun yanında da insanın devamlı olarak değiştiği gerçeğini es geçmemek de lazım. 5 sene önce bana doğru gelen şey şu dönemde bana yanlış gelebiliyor. Bu gerçek ortadayken de arkasında durmak nereye kadar bizi doğrular bilemiyorum. Ancak şu noktada aklıma gelen şey de şu ki; bir şeyin arkasında durmak her daim o düşünceyi diretip doğruymuş gibi kabul etmek midir? Yoksa aylar ya da yıllar geçtikten sonra kişi yanıldığını farkettiğinde yanılgıya uğramasına rağmen bir dönem ben bu düşünceyi doğru buluyordum, eskiden ben şu düşünceyi savunuyordum diyebilen mi arkasında durmuş oluyor? Bence bunu da arkasında durmak sayabiliriz esasında. O yüzden sonuna kadar bir şeyi savunuyor olsak da bir gün yanılabileceğimizin bilincinde olarak ve bunu kabul edebilecek olduğumuza inanarak bir şeylerin arkasında durursak daha iyi olabileceğini düşünüyorum.
Arkasında durmak bir yaptığını doğru görmek anlamında değil sadece yaptığının sonuçlarına katlanmak kabul etmekte arkasında durmaktır. Bazı insanlar yaptıklarının sonuçlarını umursamaz kabullenmez hatta görmezden gelir. Aslında yaptığının sorumluluğunu almak ve bunu kabullenmek arkasında durmaktır.
Farklı bir açıdan bakmışım ben eğer bu açıdan düşünürsek herkes yaptığından sorumludur ve yanlış da olsa yaptığı şeyi ne başkasının üzerine atabilir ne de kabullenmemezlik edebilir. Ağzımızdan yanlış bir şeyi istemeden bile çıkarmış olsak bilincimiz yerinde olduğu sürece sorumlusu yine biziz.
Söz verdiysem mutlaka tutmaya çalışırım. İki elim kanda da olsa yaparım bunu. Fakat söylediğim şeyin arkasında durma konusu da tamamen zamanın geçmesine ve şartlara bağlı değişir. Bu konu da ben netim işte yoksa yoktur diye kesin hükümler vermem. Yeri gelir yanlışta anlarız insanız kızarız sonra pişman oluruz ne bileyim o yüzden bu konuda değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Her şey olabilir hayat bu. Yalan söylemekten inkar etmektense ya ben pişman oldum böyle değilmiş aslında durum demek hatayı kabul edip erdemli davranmaktır. Unutmayalım ki kimse mükemmel değildir. Saygılar...
Söz vermek düt vermeye benzemez deyip yapamayacağım ya da yapmayacağım şeyi sözünü vermem verdiysem de söz verdim deyip yaparım arkasında dururum lafımı çiğnemem hele tükürdüğümü hiç yalamam nokta gom🤓💃
Her zaman için değil, koşullar ve şartlar değişebilir, düşünceler değişebilir, yapmam ya da yaparım dediğin şeylere, ertesi gün dahi farklı bakabilirsin. Bu yüzden genel olarak çok öyle kesin konuşmama taraftarıyım ben, kendimden emin olduğum belli başlı şeyler tabii ki var karakter olarak fakat hayata karşı öyle değil, neyin ne olacağı asla belli olmuyor..
Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
Her zaman öleceğimi bilsem ki Şu an içinde bulunduğum turizm sektörün de başıma cok geldi. Doğruyu söylemekten hic vazgecmedim. Ama bu zamana kadar ölümden döndüğüm cok oldu bu yuzden.
Eğer hatalarım varsa duramam. Yeter ki yanlış bir davranışım olmasın. Hayatta kimse dört dörtlük değildir. Her şeyin arkasında durarak bir duvar öremem kendime de haksızlık olur.
arkasında durmak illa ki desteklemek anlamına gelmez yeri geldiğinde aldığın yanlış kararın sorumluluğunu alıp sonuçlarına katlanmak da gene arkasında durmaktır.
Hepimizin doğruları yanlışları vardır. Kimse mükemmel değil. Yeri geldiğinde bu hatalar insanlara zarar verebilir ucu onlara dokunabilir. Böyle bir durumda gerekeni yapmakta arkasında durmaktır. Umursamayıp önüne de bakabilirsin
O zaman insan olmanın değeri nerede kalacak. Hayatta hep böyle yapalım o zaman. Zaten günümüzde de insanoğlu karşısındakine karşı böyle olduğu için insanlıktan koptu. Başına gelen musibette o zaman veryansın etmeyecek.
Evet, dururum. Korkaklar, kendini bilmezler sözlerinin arkasında durmazlar. Ben onlardan hiçbir zaman olmadım. Yaw asıl böyle olmak varmış ya. Ama ne olur ise olsun bundan ödün vermem. Hep böyle, her haltı inkar etmek varmış.