Nasıl kişiler sana güzel gelir? Birinde ne görürsen güzel olduğunu düşünürsün?Kalbi güzel olan herkes, güzeldir
Ben birinin ruhu, kalbini yani içini gördüğümde karşılaştığım manzaraya göre güzel derim. Belki kandırıldığım için yanıldım. Belki sahte bir gösteriden ibaretti gördüklerim. Ama bu beni insanların özüne bakmaktan alıkoymadı. Halen ilk baktığım, kalpleri. Kalbi bembeyaz nurla kaplı her insan çok güzeldir. Irkına, diline, dinine, kaşına, gözüne, kilosuna, boyuna, tenine bakılmaksızın ☾
Merhaba ; Güzellik göreceli bir kavramdır klişesi ile cümleme girizgah yapayım ve size güzel bir güzellik anlayışımdan bahsedeyim.
Önce gerçek güzellikten bahsetmeliyiz ve onu bulmalıyız. Gerçek güzellik nedir? - Kişinin ulaşmak istediği ya da ulaştığı güzelliktir. En azından bana göre ; Şöyle bir örnek verelim ; Christian Dior’a mankenlik yapan bir modele sorarlar ve o şu şekilde cevap verir. ”Avrupa’nın en çok satan moda dergilerinin kapaklarını süslemek benim için artık bir hayal değil, gerçekti. Ben bile kendimi dergi kapaklarında gördüğüme inanamıyordum! Hayatta en çok istediğim şey dergi kapaklarında yer almak, deli gibi para kazanmak ve tüm dünyayı dolaşmaktı. Artık ay sonuna para denkleştirmek gibi bir kaygıdan kurtulmuştum. Paris’te akşam yemekleri ve şarap, yeni evimde şan ve şöhret sohbetleri benim artık gündelik hayatımdı. Zaten yaşamak denen şey bu değil midir?”
Güzellik hakkındaki fikriniz nedir? Eğer imkanınız olsaydı kendiniz ile ilgili neyi değiştirirdiniz? Diye sorulduğunda ise ;
”Paris şehrinde Christian Dior’da kariyerime başladığımda daha 19 yaşındaydım. Benim için güzellik demek, başkalarının benim hakkındaki görüşleri demekti. Eğer başka insanlar beni uygun görüyor ve manken olarak bana iş vermek istiyorsa, bu durum benim güzel olduğuma kanaat getirmeme sağlıyordu. Mantığıma göre, eğer bu sektörde çalışıyorsam ve başarılıysam, güzelimdir. Ancak bu mantık, bu düşünce şekli oldukça tehlikeliydi. Çünkü kendi öz güvenimi başkalarının ellerine ve başkalarının benim hakkımdaki düşüncelerine bırakmama sebep oluyordu. Bu bir mankenin cevapları. Ya bizim cevaplarımız. Bence güzellik anlayışını birazda ilişkiler etkiliyor. Cezbettiğin erkekler ya da kadınlar olarak ayırabilirsin. Belki bu bir ayrım olabilir. Bu konuda daha çok makale yazılmıştır yorum yapılmıştır ama bence güzellik yüzede gözede kalbede hitap edeni tercih ediyorlar günümüzdeki insanlar. ben böyle gördüm en azından ama nankör insanda çok... vesselam.
Güzelliği düşüncede arıyorum ben; estetik değilse bile evrimsel açıdan çekim yasalarına tabi olacak belli başlı ayrışım ve kapsaşım unsurlarının önemi azami derecede dahi olsa hepimiz için vardır fakat.
Hayatımda o kadar çok güzel olmadığı halde güzel gördüğüm, o şekilde olmasını dilediğim kişiler oldu ki... Ne dış görünüşleri ne de karakterleri öyle çok çok güzel insanlardı. Ama benim onlara bakış açım güzeldi, onlarda güzeli aramam güzeldi, onlarda kendimi bulmayı ümit etmem güzeldi, onları sadece ve sadece "insan" oldukları için değer vermem güzeldi...
Sadece karakterine bakmam. Bir kitap alırken bile dışından etkilenip alıyoruz değil mi? Bu yüzden eğer dış görünüşü güzelse içini merak ederim. Aradığım kişilik özellikler mevcutsa da bu insana rahatlıkla güzel diyebilirim.
Ama dışı aldatıcı olabilir. Atıyorum birisiyle ilk kez buluşacaksın. Yani görünümü onun hakkında bir şeyler anlatacak sana. Ama o gün acil bir işi çıktığı için yanına kirli, çamurlu kıyafetlerle geldi. Bu onun kişiliği hakkında pis ve paspal olduğunu söyler öyle değil mi? Peki ya öyle değilse, sadece bir yakını için koşarak yetişmek zorunda kaldığı ve bu sırada da düştüğü için üstü kirlendiyse? Yani bilemeyiz. Evet kitapların dışına bakarız ama konusu ve içeriği güzel değilse sırf kapağı içinde almayız
Güzellik görecelidir. Benim kastım temiz kıyafetler, makyajlar vb değil. Bakım. Kimse bakımsız birine, bakımlı birine baktığı gibi bakmaz kendimizi kandırmayalım.