Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hayır gözardı etmem. Çünkü öfke anında söylenen her söz insanın içinde bastırdıklarıdır. Sabredip sustuklarıdır. Öfkelendiğinde ise o sabırdan eser kalmaz insanda. Çıkıverir ağzından içinde tuttuklarını. Ne kadar dikkate alacağım söylenen sözlere göre değişir. Bazılarını gözardı ederim belki ama bazılarını asla gözardı etmem.
Öfke anında söylenen sözlere inanırım ben. O ana kadar kırmamak için içinde tuttuklarını sinirle birlikte dışa vurur. Kırıp kırmamak umrunda olmaz. Bir anlık sinirle ağzımdan çıktı, gerçek düşüncelerim bunlar değil savunmalarına da inanmam. Çünkü bazen ben de öfkelenince kendimi kontrol edemeyip içimde bastırdıklarımı dışarı atıyorum. Normal de değil aslında bu ama insanlık hali böyle sanırım.
Alırım tabii ki son sen ne olursa olsun ortada söylenen kötü bir söz var. İki insanın sinirli olması o sözü söyleme hakkına sahip olacağı anlamına gelmiyor. Ben böyle konularda kesinlikle tolerans gösteremem laf ağızdan bir kere çıkar. İnsan gerçek duygularını ve gerçek karakterini sinir anında belli eder zaten.
Daha çok alıyorum. Kişi o anda asıl içyüzünü gösteriyor çünkü. Buna öfke diyip umursamamak kişinin kendisine ihaneti olur bana göre. Bilhassa kişilerin öfkeli hallerine göre yargılamak en doğru tanıma biçimlerinden birisidir. Durduk yere öfkelendirmek yerine olağan durumlara dikkat etmek gerekir.
sinirle soylenen sarhosken soylenen sozler bir anlik cesaretin verdigi icinde sakladiklarin disa vuran gercek sozlerdir ciddiye be dikkate almak gerekir buna kilif uydurmak icinde sarhosun mektubu okunmaz bir anlik sinirle soylenen sozlet ciddiye alinmaz gibi laflar soylenir zirvadir.
ben ağzımdan bir şey çıkmadan önce 3 defa düşünürüm. sinir anında en kötü 2 defa düşünürüm. yani ben sinir anında nasıl kötü söz söylemiyorsam, hatta ve hatta olanı hataları bile yüzüne vurmuyorsam karşımdaki hiç haksız söz söyleyemez.
Bir an sinirle söylenen sözleri dikkate alırım çünkü aklından geçmiş ki söylemiş sinirli olması onu saklayamamasına neden olmuş. Yani ne düşündüğünü net bir şekilde duyabilmişken onu dikkate almamak yanlış olur.
aslında beynin izbe köşelerinde saklanmış kimi düşünceleri kökünden fırlatıp atmak için uygulanan bir eylemdir. yoksa onlar orada beyne basınç yapar, ilerde hasar daha büyük olur. o yüzden "gerçek" düşünceleri salıvermek için bazen bile bile sinirlenmek iyidir, yararlıdır. etkin bir tedavi ve rahatlama yoludur. karşı taraf da akıllı olsun, beyne o tohumları ekmeyiversin canım. Dikkate alması gerek bence
Aslında sinirle söylenen sözcüklerin %90’ı doğru en çokta orada ciddiye almamız gerekiyor karşımızdakini çünkü gerçekleri sana söyleyebilme cesaretini orada buluyor
şahsımca önce söyleyene sonra ne söylediğine bakarım örğ ibrahim tatlıses yıldız tilbeye sinirlen di diye seni güzel kardeşim elinden ben aldım demesi kadar kötü bir durum olamaz bi kadın için o kadar insanın içinde bu affedilemez ama çok sevdiğin biri sana çok sinirlendi şerefsiz dedi dikkate alırmısın çok ta tın
Şuanki haline bak, Allah ibretlik bıraktı bu dünyaya , öldürmedi. Kötülük yaptığı insanlar şu an derin oh çekiyorlardır, seviniyorlardır... ben öyle düşünüyorum
Şu an o kadar beter bir haldeyim ki kafama silah dayayıp biri beni öldüreceğini söylese silahın önüne atlayacak psikolojideyim basit küfürleri ağzı lağım gibi acizlerin laflarını ciddiye alamam.
Kişilik & Karakter konusunda 12,5b cevap paylaştı.
Bir anlık öfke ile cezaevleri dolu mesela. Kolay kolay kimse engel olamıyor. O an üzülürüm kırılırım belki ama sakin olduğmuzdaki tavrı değişmiyorsa zaten konuşmaya gerek yoktur
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Küçüklükten beri, hanımefendilerin bir anlık sinirle söyledikleri acı sözler, benim bir ömürlük yaramdır... Ne diyelim, benim de nasibim buymuş...
Tanidigim bir insansa cok dikkate almam zaten ne niyetle soyledigini bilirim o yuzden sorun olmaz. Boyle ufak seylerede cok takilan birisi degilimdir olabilir sinirle benimde birseyler soyledigim illaki oluyor 🤷🏾♂️
İnsan sinirli iken ağzından çıkan sözler daha doğru oluyor genelde insanlar size iyi yaklaşınca değil kötü oldukları zaman asıl benliklerini sergilerler