*1960- 1980 x
*1980 - 1995 y
*1995 -2013 Z*2013 sonrası alfa
*1980 - 1995 y
*1995 -2013 Z*2013 sonrası alfa
1980 xy kuşağı 😂😂
Arafta kalmışın
Türkiye gibiyim ülkemiz kıtaların köprüsü, bende iki kuşağın köprüsü 😂😂
O da güzel 😂😂
😂
EİG için teşekkür ederim.
Cevap
12Cevap
1977 - X oluyor 😊
Ama benim çocukluğum Türkiye 'de geçmedi.
Çok renkli ve çok güzeldi. Hatta fazla hayalperest bir çocuktum.
Asıl zorluk büyüyünce oldu, zira en güzel zamanlarda ülke değiştirdik...
Hangi ülkede geçti
xxx olmuşum
1965 ve 1980 yılları arasında doğanlar, sokak kültürüyle büyüyen, genellikle boşanmış ya da kariyer odaklı ebeveynlerle yaşayan nesil X nesli olarak adlandırılıyor. X kuşağı girişimciliğin rönesansı olarak görülüyor. Bu neslin çoğunluğu bilgisayardan uzak büyüdü. Aslında 1965 – 1980 dönemi teknolojinin hızla ilerlediği bir dönemdi. Ancak teknolojiye ulaşmak bugünkü kadar kolay değildi. Bu nesil hem dijital hem de dijital olmayan dünyayı tanıyor ve her ikisinin de önemini anlıyor. Bu neslin özellikleri ise;
– Mantıklı
– Becerekli ve problem çözme yeteneklerinin gelişmiş olması.
Beni anlatıyor. 1993 te bilgisayarla tanıştım ortaokulda. Bir kurs açılmıştı. O zaman program yazmasını kodlamayı öğrenmiştim. Ama parasızlık yüzünden Bilgisayar alamadığım için bu hayalime ulaşamadım. 78 doğumluyum ama Almanyanın dağılmasını, Rusyanın parçalanması, Yugoslavyanın Çavuşeskunun kurşuna dizilmesi, dağılması, Dünya Kupaları, Asala Örgütü, Çernobil faciası, Karabağ-hacalı Katliamı gibi tarihi olayları tanıklık ettim.
Y kuşağıyım ama A kuşağı gibi hissediyorum 😅
Dinazoruss
Aramızda pekte fark görünmüyor 😂
Y kusagi oluyorum.
Y kusagiyim nsjsj
Gel yavrum benim jenerasyon
Y kuşağı
Yaşlandın be tantuni 🧓
Ben böyle yaşlı olmayı da seviyorum yaşlılık yakıştı bana
Ben Y kuşağıyım
Y neslinin başladığı tarihe dair net bir fikir bulunmuyor ancak 1980 ile 1995 yılında doğanlar Y nesli olarak adlandırılıyor. Y kuşağı “Millennial” olarak da biliniyor. Bu nesil genellikle medyada ‘tembel’ olarak tanımlanıyor. Bu nesil, aslında dijital neslin ilk temsilcileri. Teknolojiye aşina olan bu nesil tıpkı Z kuşağı gibi sosyal medya trendlerine hakim. Bu neslin en büyük özelliği ise; kendilerine güvenmeleri. Teknoloji meraklısı, hırslı ve değişim odaklı olan bu nesil, aynı zamanda oldukça sorgulayıcı.
Ayne canısı iyice araştırmışsın eline gözüne emeğine ve yüreğine sağlık ben 94'lüyüm akıllı cep telefonlarının yeni çıktığını da gördük bilgisayarların değişmesini de gördük yani o büyük monitörden ufak monitörlerine ve hatta cep bilgisayarlarına dönmesini de gördük yabi biz aslında dünyanın nerden nereye geldiğini gördük babalarımız dedelerimiz gibi sadece eskiyi görmedik 😊
Z kuşağı
Z kuşağının da hangi yıl doğanlarla başladığı konusunda pek çok fikir var, 1995, 1997 hatta 2000 yılında başladığı bile söyleniyor. Ancak genel olarak 1995-2012 yılları arasında doğanlar Z kuşağı olarak adlandırılıyor. Bu nesillerde doğanlar hiçbir zaman teknolojisiz bir hayatı görmedi, bilgisayar ve cep telefonu olmayan bir dünya tanımadılar. Bu neslin çocukları teknolojiyi hayatlarına çok kolay bir şekilde entegre etti. Teknoloji onların yaşamının ayrılmaz bir parçası, yaşam tarzları. Bu nesil anlayışlı tüketiciler olarak da biliniyor. Amerikalı psikolog Dr. Jean Twenge Z kuşağını teknolojiyle olan ilişkileri nedeniyle i-Gen olarak adlandırdı. Z nesli özellikle son zamanlarda yeni fikirlere kapalı olan, gençlerin ideallerine, yeni duyarlılıklara karşı çıkan yaşlıları eleştirmek için “OK boomer” ifadesini kullanıyor. Bu neslin bazı özellikleri şunlar;
– Hırslı
– Kendine güvenen
– istediği şeyi elde etmeyi bilen
Y ben
Y neslinin başladığı tarihe dair net bir fikir bulunmuyor ancak 1980 ile 1995 yılında doğanlar Y nesli olarak adlandırılıyor. Y kuşağı “Millennial” olarak da biliniyor. Bu nesil genellikle medyada ‘tembel’ olarak tanımlanıyor. Bu nesil, aslında dijital neslin ilk temsilcileri. Teknolojiye aşina olan bu nesil tıpkı Z kuşağı gibi sosyal medya trendlerine hakim. Bu neslin en büyük özelliği ise; kendilerine güvenmeleri. Teknoloji meraklısı, hırslı ve değişim odaklı olan bu nesil, aynı zamanda oldukça sorgulayıcı.
z kuşağı
Z kuşağının da hangi yıl doğanlarla başladığı konusunda pek çok fikir var, 1995, 1997 hatta 2000 yılında başladığı bile söyleniyor. Ancak genel olarak 1995-2012 yılları arasında doğanlar Z kuşağı olarak adlandırılıyor. Bu nesillerde doğanlar hiçbir zaman teknolojisiz bir hayatı görmedi, bilgisayar ve cep telefonu olmayan bir dünya tanımadılar. Bu neslin çocukları teknolojiyi hayatlarına çok kolay bir şekilde entegre etti. Teknoloji onların yaşamının ayrılmaz bir parçası, yaşam tarzları. Bu nesil anlayışlı tüketiciler olarak da biliniyor. Amerikalı psikolog Dr. Jean Twenge Z kuşağını teknolojiyle olan ilişkileri nedeniyle i-Gen olarak adlandırdı. Z nesli özellikle son zamanlarda yeni fikirlere kapalı olan, gençlerin ideallerine, yeni duyarlılıklara karşı çıkan yaşlıları eleştirmek için “OK boomer” ifadesini kullanıyor. Bu neslin bazı özellikleri şunlar;
– Hırslı
– Kendine güvenen
Y kuşağı
Yaşlandın be cılız
y kusak :D
Y kuşağıyım 😎
Z kuşağı
Z...
Z kuşağıyım
Y kuşağı
Z kuşağı
– Hırslı
– Kendine güvenen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?