Bir Türk atasözü der ki; Kavun değil ki koklayıp iyi olup olmadığını anlayasın..
Tüm her şey serbest olsaydı herkes en sevmediği insanlardan başlardı. En masum, saf dediğiniz insanlardan ne tür canavar doğduğuna şahit olurdunuz. Herkes bir miktar zalim. Herkes bir miktar kötüdür. Kimisinin düşünceleri, kimisinin davranışları. Kimisi bir çift söze kanar kötü olur, kimisi bir lokma ekmeğe muhtaç kalır kötü olur. Nedir mesela sana kötülük? Sadece insan öldürmek mi, masuma şiddet uygulamak mı? Hırsızlık yapmak, dedikodu çıkarmak, yalan söylemek mi? Kalp kırmak mı kötülük? Tüm bunları yapmıyorsan sen, ben iyi bir insan mıyız yani? Hadi ama bunlar sadece kötülüğün odaları. Yanından öylece geçip gittiğin sokak hayvanlarının hiç kalbi kırılmamış mıdır? Hiç farkında bile olmadan başkasının hayatında ki çiçeği soldurmadınız mı? Hiç farkında olmadan başkalarına kötülüğümüz dokunmadı mı? Hepimiz kötünün iyisiyiz. Eh buna da şükürüz. 🦁
İnsan, aile yapısından ne aldıysa odur. Zamanla arkadaş çevresine göre şekillenir. Bana göre tam olgunlaşma süreci, zamanla değişir. Çünkü sürekli olumlu ve olumsuz olaylar içinde bulur kendini. Ne kadar elmas ruhlu da olsa, insanlar onu kirletir..
Öz derken, aslında doğduğu andan itibaren oluyor sanırım.. Çünkü ondan sonra öz bir kenarda kalıyor ve tamamen yeni bir kimlikle çıkıyoruz hayatın karşısına..
Hayır kesinlikle değildir.. Bazı insanların kalpleri saf kötülükle kaplıdır.. Bunu kabul etmek gerekiyor.. İyi niyetli olan insanlar karşı tarafın da ruhunda insanlık arar ama kendini yormaktan başka bir şey yapmaz. Nasıl ki dünya psikopatların varlığını kabullendiyse ruhsuz ya da kötü insanların da var olduğunu kabullenmek gerekiyor.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 203,5b cevap paylaştı.
Dünyada sadece iyi sadece kötü yok, herkes gridir, kötü bir insanın neler yaşadığını bilemezsiniz. dünyada kötüler doğmaz yapılır gibi bir söz vardı. tabi ki bu sırf kötülük olması için kötülük yapan insanlar olduğunu değiştirmiyor. ama tek taraflı bakmak yerine empati yapılması gerekiyor
Gercekten birinin icerisindeki saf kötülügü henüz görmemis olan sansli takimin kullandigi güzel fakat dogruluktan uzak bi sözdür. Allah ici saf kötülükle dolmus birileri ile karsilastirmasin onlari :) Hayata pozitif bakan insanlara ihtiyacimiz var cünkü :)
İyi sandıklarımızın içinde bile oyuncu vardır. O kötü oyunu ne zaman kurgulamak isterse o kurgu o zaman ortaya çıkar.
İyi olanlar ile kötü olanlar arasındaki tek fark biri rolünü ustaklıkla oynar. Senaryoya ihtiyaç diymaz. Diğeri ise sadece en kötü zamanda o role bürünür.
Bir kördüğümü çözmeye benzer bu işler son düğüm çözülene kadar hep kendine dolanırsın. Bazen kendini kandırırsın bazen de bir söze, göze işte öze kanarsın. :)
bu düşünceye katılmazdım özünde ne varsa ona göre eğilimde bulunur insanlar diye düşünüyorum özünde içerisinde bir tutam kötülük barındıran insan daha sonra elinde ki fırsatlarla bu kötülüğü yansıtacaktır. herkes özünde iyi demeyelim ama herkesin içinde birazcık iyilik olduğunu varsayabiliriz :) yaşanmışlıklar onları da ellerinden çekip almaz ise :D
Aleyküm selam. Hayır, bu sözü sık sık kullansam da her defasında yanıldığımı fark ediyorum. Her insan iyi değil ama bakış açılarına göre yaptığı şey kötü olmayabilir. Ki bu da onu iyi biri yapmaz. Birisini öldürüp 'amacım başkasını kurtarmaktı' diyenler iyilik etmiş olmuyor. Katletmiş ve bir insanın canına kıymış oluyor ☾
Kimse özünde iyi değildir. Herkesin belli bir yanı var. Özü göremeyiz zaten... Sen dışa ne yansıtıyorsan sen o'sundur. Öz möz bunlar biraz edebiyata giriyor. :)
Öz lafını çok duyduğum için iş artık iyice edebiyata binmeye başladı anlamında diyorum. :) Sanki bir bahane gibi.. İnsanın özü sabittir, iyi-kötü veya ikiside olabilir. Ama asıl önemli olan dışarı yansıttığı işte..