İçinde yaşadığımız topluma göre zayıflık belirtisidir. Kime karşı nazik olacağınızı çok dikkatli ayarlamalısınız. Maalesef bazı insanlar sadece kötü sözden anlar. İtina ile hakettikleri davranışları kedilerine sununuz. #54srp
Nezaketin ve hoşgörünün sınırları nerde ve nerede biter?
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Karşı tarafın bunu hak etmesine göre değişiklik göstermektedir. Karşıdaki kişi bu nezaket ve hoşgörüyü hak ediyor ve sömürmüyorsa sınır koymaya bile gerek yoktur. Ama karşımızdaki kişiden aynını görmüyorsak üzerine bu hoşgörüyü ve nezaketi sömürüyorsa son verme zamanı gelmiş demektir. Herkese anladığı dilden yaklaşmak gerekiyor
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Benim için nezaket önemlidir elbette her ne kadar yakın çevremle bazen argo konuşsak da sanılmasın ki bodoslama yaşıyoruz.. Her şeyin bir zamanı ve dozu vardır elbette.. Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim ki karşımdaki insan bana nasıl geliyorsa ben de ona o şekilde gidiyorum.. Sabırlı ve genelde düzgün konuşan bir insanım.. Üslubuna dikkat ettiği sürece ben de dikkat ederim lakin eğer ağzını bozarsa ya da tavırlarını karşımdaki insan işte o zaman ya uzaklaşırım ya da kendi seviyesinde bir kaç okkalı cümle eder def ederim.. Keyifli günler..
Tamamen karşıdaki insanın tavrı ve tarzına göre biter. Sen sürekli hoşgörülü ve nazik davranırsın ama karşındaki insan bunu suistimal ediyorsa hiçbir anlamı yok işte o zaman aradaki bazı şeylerin bittiği anlamına gelir. Direkt olarak sınırı mı çizer ve haddini bildiririm.
Evet haklısın, bazı insanlara göre zayıflık. Karşımdaki insanın tavrına göre. Kibarca yaklaştıklarım bakıyorlar saçlar değişik küpe var falan, bazen dalga geçmiyor değil. Tabii anladığımda yüz ifadem bozulmadan ufak bir tebessümle küfür yerler benden erkekse. Afallıyor tabii önce sonra kaşlar düşüp surat değişince hemen uzaklaşıyorlar. Kadınlara karşı yine nezaketimi bozmadan gitmelerini rica ederim. Benim gitmem gerekirse müsaade isteyip ayrılırım oradan.