Büyüklüğün bende kalması ile haklıyken haksız konuma düşmek aynı şeymi?

Eskiden kankam olan ama artık arkadaşım bile sayılmayabilecek biriyle bir şekilde aynı proje takımına düştük. Eskiden onunla çok yakındık ama sonra çok kavga etmeye başladık, eskiden benden hoşlanıyordu şimdi ise çok soğuk davranıyor, bir şekilde projenin whatsapp grubunda kavga ettik. Onun en yakın arkadaşı bana sosyopat dedi, o da gülme efekti falan attı, sonra bende ikisine de biraz kırıcı şeyler söyledim. Onun en yakın arkadaşı hiç takılmadı ama o kendinle ölümüne gurur duyuyorsun insanın hiç mi utanması olmaz. Diyerek gruptan ayrıldı. Sonrasında ise en yakın arkadaşıma o üç harfli şahıs ile aynı ortamda bulunmak istemediğim için gruptan ayrıldım. Ben proje ile ilgili kendi payıma düşeni yapar sana atarım demiş. Normalde grubun başkanı ben olduğum için bana atması gerekiyordu. Şimdi ise sırf proje bozulmasın diye ondan özür dilesem, bir seferlik büyüklük bende kalsa mı diye düşünüyorum ama en yakın arkadaşıma sorunca bunun büyüklük değil haklıyken haksız konuma düşmek olduğunu söyledi, ona göre tamamen ben haklıymışım. Napmalıyım?
Büyüklüğün bende kalması ile haklıyken haksız konuma düşmek aynı şeymi?