Elinde olsa duygusuz biri olabilir misin? Çabuk ben zaten duygusuzumcular gelmeden.. Bir Azer Bülbül değilim ama benim de duygularım kolbastı tadında.. 🦁
Çok duygu dolu biriyim ama bunu benden başka bilen yoktur. Dışarıdan bakıldığında duygusuz merhametsiz acımasız derler aslında sert kabuğumun altında merhametli halâ çocuk olan ve duygu dolu birisi var. Fakat bunu yapmak zorundayım insanlar zaaflarmı bilmemeli zayif noktamı bilmemeli bugün derdini açtığın insan yarın derdini herkese anlatabilir. Bugün dostum dediğin yarın düşmanınla ayni masaya oturabilir. Sırf bu yüzden dışarıya karşı olan duruşum çok net duygusuz. Duygusuz birisi değilim olmayı da istemem fakar duygusuz gibi davranmayı çok iyi yaparım çok iti oynarım duygularımı kontrol etmeyi bilirim.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Evet isterdim :D en azından bazı insan müsveddelerine karşı. Her kötünün içinde bir iyi var mıdır? Çok çok nadir iyi tarafımda tutsun isterdim. En azından bazı duyguları bu kader yoğun yaşamak istemezdim. Ne bileyim. Duygusuz olmak iyidir. Duygularımızın üzerinde kimseler tepinemez :D o zaman. Acımasız ve gaddar olmak.. gerçekten duygularını kaybetmiş gibi davranabilen insanlar var, onlara karşı kullanabilseydim bende bunu.
Hayır elimde olan tek şey bu zaten, bu da elimden giderse gözümde her şey fazla anlamını yitirir benim. Şu zamana kadar hemen hemen her duyguyu tattım, hepsi de farklı bir deneyimdi benim için. Mutsuzlukta, mutlulukta ve diğer tüm duygularda fazla kıymetli, varlığını hatırlatıyor sana, insanlığını hatırlatıyor...
Seçmem. Çünkü bazen sevdiğin insanla aranda geçen konuşmalar yaptigin şeyler, seni mutlu eden hobileri yapmak falan bu duygular hoşuma gidiyor bazen kotu seyler olabiliyor ama bu guzel şeyler o kötü şeyi bastırıyor.
ImKanim olsa dahi duygularından asla vazgeçmem. Beni ben yapan duygularım bazen öfkem, bazen merhamet duygum inadım sevgim tutkum bir butunler. Beni ben yapan hiç bir şeyden vazgeçmem.
Seçmem, varlığımın birer parçasıdır duygularım. Bomboş bir insan haline gelmek kesinlikle istemem. Ağlayabilmeliyim, gülebilmeliyim, mutluluğumu hissetmeliyim, vicdanımı devreye sokabilmeliyim ve merhametimi kullanabilmeliyim. Duygularımız insan olmamızın gereklerinden. Olmazsa olmaz. Bastırdığımız duygularımız olabilir, devredışı bıraktığımız ona varım ama hiç etmek kesinlikle mümkün değil. Duygusuzum diyen birinden irkilirim açıkcası. Her şeyi beklerim, acımaz ve kötülüğe açıktır her şeyi yapabilir.
Düşündürücü bir soru. Neticede duygusuz biri olmak demek, acımasız biri olmaktır biraz da. Dolayısıyla tümüyle duygusuz biri olmaktansa, olayına/kişisine göre duygusuz yönümü devreye sokmayı yeğlerim.
duygusuzum zaten gülerim eylenirim kimseyi siklemem ölüyorum deseler koşmam bi tekmede ben vururum hatta vicdansızım insanları birbirine düşürmeyi severim ve zararsız çıkar oturur izlerim ağlayan insanları sevmem kimseyle ciddi dost olmam çıktığım kişiyi aldatır aldattığım kişiyle tekrar çıkar onuda aldatırım aptal arkadaşlar ednir onları kullanırım kalp kırar ego tavan yaparım libidom dolarla yarışır insanları zevklerim için kullanırım.
soruyu okuyunca aklıma nazım'ın masallar masalı şiiri geldi. su başında durmuşuz diyor ya hani, heh işte duygusuz olsam herhalde o su gibi, o su kadar olurum. şavkım vursa da bir gün ben de giderim, tatsız tuzsuz. gittiğime de üzülemem bir de. pek bir huzursuz. seçmem.
Şöyle diyeyim; duygularımı gizlemeyi iyi beceren biriyim. Klişe bir laf vardır, en çok gülen aslında en hüzünlü olanlardır diye. Şimdi ben bu cümlenin altına sığınıp, duygu sömürüsü yapmicam elbette. Duygular zamanla duygusuzluğa da sebebiyet verebiliyor demek istediğim bu. şu an için duygularım sadece hayvanlar ve ezilen insanlar için. (Ezilen insanlar; bilinçli, kültürlü vs fakat siyasi, hukuksal, sağlık gibi nedenlerden dolayı ezilenler. Bazıları ezilmeyi hak ediyor. Zerre acımam)
Böyle biri olmak istemezdim. Tüm duygular bizim için robottan ne farkım olur ki. Asıl o zaman bahar biter güzellikler gider. Sinirlenmek, üzülmek, nefret, sevgi hepsi bizim için. Hepsini doya doya yaşamak isterim. Sadece hepsinde nasıl başaçıkabilirim öğrenmek daha mantıklı.
bir insan olarak her konuda tamamen duygusuz olmak imkansız bir şey tamamen duygusuzum diyen de bazı sebeplerden duygularını bastırmış kişilerdir ama içten içe duygusallardır buna bir süreliğine inanmak isterler kendilerinide inandırırlar kısa süreliğine ve de öyle bir seçenek olsaydı tamamen duygusuz insan olmak istemezdim çünkü duygusuzluk belli süre sonra insanı yorar hayatın hiç anlamı kalmaz düz sıradan olur her şey
Duygusuz olmayı isteyeceğimi sanmıyorum. Duygularımız olmasa söylediğimiz sözler ve kelimeler eksik ve donuk kalır bence. Misal, karşı taraf güzel bir cümle söyledi ama kişi sadece donuk bakışlarla teşekkür etti. Bence hoş değil, bir içtenlik ve samimiyet belirtisi olmalı insanın kurduğu cümlelerde bu da duygularımızın olması ile sağlanır. Ama tabii aşırı hisli ve duygulu olmak da iyi sonuçlar getirmez, kararında orta şeker duygu iyidir.
Duygusuz olmayı seçemem her konuda. Tamamen duygusuz olmak bencil insanoğlunun işidir. Her koyun kendi bacağından asılır gibi bir şey olur ki bu da yahudi atasözüdür. Gel gelelim ki bazı konularda duygu yitirmesi olur. Bu da yaşadıkça karşılaşılan durumdur.
Hayır seçmem. Mantıklı olan her ne kadar sürekli mutluluk getirse de duygularımız da bu sürekli mutluluğun rahatlığını verir bize. Yani birini silip atmaktansa ikisini de kontrol etmek bana daha doğru geliyor.
Duygular olmasa ne anlamı olur ki yaşamanın. Acı hissedersin öğrenirsin. Kötü duygular yaşarsın, iyi duyguyu yakaladığında anın kıymetini anlarsın. Her şey zıddi ile kaim ne de olsa. Dengelemeyi ve beklemeyi öğrenmek önemli olan.
İmkanım değil aslında fazlasıyla duygusuzum sanırım kolay bu raddeye gelmedim tabii ki ama artık her şeye bütün olaylara normal bakıyorum hiç şaşırmıyorum Buda olabilir diyorum aslında duygusuz olmayı ben seçmedim
şu an öyleyim kardeşim. Şartellerim kapalı ve hissizim. şu an dünyanın en güzeli ve en iyi kadını gelse bile hissizim. Deseler ki: "Seni Charlize Theron yemeğe davet ediyor" teşekkürler der geçerim..
Kesinlikle. En çok istediğim şey umursamaz olmak. Duygusuz olmakta bununla eş değer. Duygusal olup duygularımla karar verip mantığımı dinlemediğim için pişman olmaktan bıktım..
Duygum yok yalan söyleyeceğiz sanki. Duygu diye bir şey kalmamış. Ulan ben nasıl bir varlığım ya? Bak insan demiyorum, ben kadar adaletli kimse yok ya.
Bilmiyorum isterdim belki çünku ben birini üzmektense birinin beni uzmesini tercih ederim yani birini kırinca daha cok uzulüyorum umursamaz olmak isterdim kimseyi düsunmemeyi