Aslında insanı insan yapan şey kendine has duyguları ve kayda değer düşünceleridir. Ama insanı bazen hissettiği şeyler fazlasıyla yoruyor. Böyle durumlarda 'hissiz olmayı çok isterdim' diyor musunuz hiç? #MünzeviBayan
Duygunun mantığa uyguladığı kuvvet ve mantığın duyguya uyguladığı tepki kuvveti. Bu etki-tepki mekanizmasıyla sürdürülen bir yaşam , alınan kararlar. Ben ODTÜ Matematik okumak istiyordum ama gel gör ki bu ülkede bölüm derslerine rağbet edilmiyor. Aç kalıyorsun dershanelerde etüt hocalığı yapıyorsun. Ama mühendislik okuyorum ne yazıkki. Kalbimden geçen ODTÜ Matematik ama mantıklı olan mühendislik. Peki şimdi söyleyin ulan akılsız olmayı da ister miydiniz?
İnsanı insan yapan düşünmesinin yanında hisli varlık olmasıdır. Duygusuz olsak robotlardan farkımız olmazdı ama çok duygusallık bünyeye sakıncalı. Kararında duygu insana lazım.
malesef ki o kadar duygusalım ki herşeyi kafama takıyor insanları fazlasıyla umursuyorum. kimseye hayır diyemediğimden kırmadığımdan salak gibi görüyorlar. bu yüzden duygularım yok olmasını ve kinci bir insan olmak isterdim
Duygusuz insan olmak insanligni kayip etmis biri demektir. Ayrica duygusuz insanlardan hersey beklenir cünkü kötülük yapan insanlarin ortak birseyi vardir daima, o da empati duygusunun olmamasidir.
Hissizliği hissediyor isek "hissizlik" kavramının dışında bir hissetme düşünme mekanizmamız var demektir. Bence hissizliğin tanımını biraz daha düşünmek gerek.
duygusuz olmak isterdim Çünkü karşıma çıkan kişiler hep yaralı oluyor yarasını tedavi ediyim derken sahipleniyorum ondan sonra kendini bişey sanıyor bok yoluna düşene bende vurmak isterdim duygusuz olsam
İnsan duygusuzluk nedir bilir bence ve bunu herkes yapar. Bir an olur içinden birşey kopar hislerini, duygularını kaybedersin, canına tak eden birşey olur bıkarsın hayattan hissizleşirsin. Herkesin hissiz, duygusuz olduğu bir an vardır.
En İyi Cevaplar