Kırıldığın, bozulduğun, surat astığın biri çiçekle özür dilese gönlünü alabilir mi? Ben kırdıklarıma kelle paça çorbası teklif ediyorum işe yarıyor. Sonumu görüyorum, geçiyor zaman.. 🦁
çiçeği yemeye falan çalışabilirim belki belli olmaz alakası bile yok ben önce bakarım hata mı yanlış mı diye yanlış yapan o özrü dileyemez zaten diletmem hatanın da derecesine göre belki 1 kere olsun affedilebilecek küçük bir şeydir o zaman affedebilirim ama sadece 1 kere.
Bu tamamen hatasına ve kişisine bağlıdır. Sevdiğim kişilere karşı çok affedici bir insanımdır. İkinci şansı veririm ama üçüncü şansı vermem. Bana büyük yanlışı olan bazı kişileri affettim. Ama sonra yine yanlış yaptılar. Kimse ikinci şansını düzgün kullanmıyor ancak ben yine de ikinci şansı veriyorum insanlara. O şansı nasıl kullanacakları ise kendi bilecekleri iş. Yani sevdiğim kişiler bir çiçekle, bir özürle gönlümü 1 kez alabilirler. Ama sevmediğim biriyse ve yanlışı çok kabul edebileceğim bir şey değilse isterse ağzıyla kuş tutsun fayda etmez.
Eğer yaptığı hata telafisi olan bir hata ise bana bir şeyle gelmesine gerek yok. Geri dönüşü samimi ve içten olsun yeter bana. Ama eğer yanlış yaptıysa yolumu çiçeklerle doldursa bile yetmez. Hata farkında olmadan yapılır, çoğu kez bilemez insan karşındakinin kırılıp üzüleceğini. Ama yanlış bile isteye yapılır. Yaşatacağı hayal kırıklığının farkında olur ama yine de yapar. Ne yazık ki son piş işe yaramıyor.
Benim gönlümü almak çok kolay fakat benim rahatsız olduğum konuları kırılacağımı bildiği şeyleri tekrar tekrar yapıp özür diliyorsa o özrün benim için anlamı yok ve ne yaparsa yapsın dönüşü olmaz.
Basit şeylerle alınacaksa gönlüm basit şeylere kırılıp üzülmüşümdür demektir ki bunun da gerçekleşmesi muhtemel değil. Kırıldıysam ve üzüldüysem gerçekten değersiz hissettiğimden olmuştur. Bunun da telafisi bir özür ve bir çiçek değil düzeltilen hatadır.
Özür dilemeyle geçmeyecek hatalar vardır. O hatalardan biri yapılmışsa telafisi olmaz. Küçük şeylerden dolayı her şeyi ateşe verip veriştirmem, bir çiçeğe bile gerek kişinin özrünü kabul ederim.
Bir çiçeğe aldanabilmem için önce şu sherlock ruhumdan kurtulmam lazım. Bazen nasıl kafayı yemiyorum diye düşünmüyor değilim. İki yüzlülüğe takığım ve tahammülüm yok. Benden iyi bir psikolog ya da dedektif olurdu ama tahammül edemez "Sus l*n yalancı" derdim iki aya kalmaz beni biri vururdu ya da ben birini🙄 politik olmayı bilmiyorum.
Çiçeğe falan gerek yok, içten samimi bir özürle gelmesi yeterli fakat ortada özürle geçecek bir durum varsa yapsın bunu, yoksa sessizce uzaklaşması çok daha hayırlı olur.
Yeter elbette fazlasında gözüm yok. Fakat şöyle de bir durum var özür dilemesini gerektiren durumun ne kadar kırıcı olup olmadığı. Eğer ciddi anlamda kalbim kırılmış ise, isterse bir çok şey satın alsın fark etmez biraz uzun sürer eskisi gibi olmam. Oldum diyelim, davranışında bir süreklilik arz etmiyorsa hala özür dilediği davranışları tekrarlıyorsa benim için ne çiçeğin ne de özürün anlamı kalır..
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
O kadar göreceli bir konu ki bu aslına bakarsak.. Her durumda ne özür durumu kurtarmaya yeterli olur ne de çiçek.. Karşı tarafın bende uyandırdığı etki önemli olan.. Yani bana yaptığı şey eğer beni derinden etkilediyse affetmem çok zor.. Fakat affedilebilecek çapta bir durum söz konusuysa biraz naz niyazdan sonra affederim.. :D Kara vicdanlı olabiliyorum zaman zaman ama sevdiğim insanlara karşı bir tık indirebilirim gardımı.. Keyifli geceler..
Ben çiçeğe ne özre gerek var. Sadece yanlışını fark etse yeterli. Affetmem için bir şey alıp yapmasına gerek yok. Bir tebessümü de yeter bana. Zaten kırıp özür dileyecek. Sonra bir daha, bir daha ve tekrar... O yüzden boşuna özür dilemesine de para harcamasına da gerek yok ☾
Duruma göre değişir yaşadığın durum çok büyütülecek bir durum değildir ama durgunluk yaratıyorsa aramızda evet alır gönlümü ama durum öyle değilse maalesef hediye yetmez kendimin önce affedebilmesi gerekir.
Hayır yetmez. Zaten ben çiçekte sevmem. Severimde koparılmasını sevmem. Koparılınca ölüyorlar. Dalında güzeldir onlar. Zaten boşuna öldürülmüş olurlar çünki bir çiçekle affetmem gönlüm alınmaz. Kırılınca zor artık.
Şimdi sadece çiçek sepetinden çiçek yollayıp olmaz. Onu bile kargo getiriyor içindeki söz kağıdı zaten hazır sözlerden kopyala yapıştır oluyor ki bunlar yollansa bile kişinin kendisinden özür kelimesini duymak daha güzel bence.
özür dileyince her şey eskisi gibi olmuyor, çiçekde karın doyurmuyor. o yüzden geliyorsa hatalarını anlatıp hatamı anladım desin yeter ama o zamanda affetmem o day ayrı mesele
Hayır. Bir çiçekle veya herhangi bir hediyeyle yumuşamam ben, gönlümü alamaz kimse. Özürü hem dile getirecek hem de davranışlarına yansıtacaksa eğer o zaman affedebilirim
Sebep çok büyük değilse ve bir daha aynı hatayı yapmayacağı hissiyatını alırsam çiçeğe gerek bile yok. Tek bir güzel söz duymam ve tutarlı davranışları yeter.
bir çiçek olmasa da olur; bazen çelenk olsa da olmaz. o sözün, bakışın, tavrın açtığı yarayı yine bir söz, bakış ve tavır kapatabilir. samimiyetin canını yirim.
Çiçekler güzel zamanları yaşatmak için vardır. Günümüzde kırgınlıkları örtmek için kullanılmakta. Her ne olursa olsun gül dalında kalsın ve sevdiginiz insanlarda gülerek yanınızda yeşersin. Güle gül verilmez...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır, basit şeyler icin özür beklenmez. Özür dilenecek bir şey yapmıs birisi kolay kolay affedilmez bence.
Hayır, yani bir çiçeği istesem bende alırım. Bana gerçekten içten özür dileyip mutlu olduğum şeyler yaparsa neden olmasın? İçten özür dileyip bana sarılsa?
Boş şeyler yüzüne kirmissa dünyaları versede kolay kolay affetmem ama mesela o gün kötü bir gün geçirmiştir bende üstüne falan gitmisimdir istemeden kirmisdir o zmn bir özür bile yeter bir sarılma yeter