En iyisi iletişim kurmamak ama eğer mecbursak, kesinlikle tartışmaya girmeyeceksin çünkü bu sadece kendini yormak olur. Anlatmak istediğini bir kere anlatıp kenara çekileceksin ve onun kendini açmasını bekleyeceksin. Eğer seni umursamıyorsa, ya da bir saygısızlık yapiyorsa bir kere gözlerine sinirini anlatan bir bakış attıktan sonra bu durumdan rahatsız olduğunu anlatacaksın ve kesinlikle inatlaşmayacaksın. Eger üste çıkıyorsa onu umursamayacaksın. Ona yaptığı hatayı düşünme fırsatı vereceksin ve bu sırada da artık onu umursamadığını hissettireceksin. Bu taktik bazdn öğrencilerimle olan iletişimimde işe yariyor. Umursanmayınca yaptığı hatayı fark edip özür diliyorlar. Diğer türlü tartışırsam asla başarılı olmuyor.
Kabul ve görüşlerinde esnek olmaması onu ilişkilerinde çok fazla tehditkar, dayatmacı ve otoriteci yapacağı; iletişimin de sürekli bir yargılama ve suçlama dili barındıracağı için, böyle bir insanın kokusunu bile binlerce km mesafeden alıp hemen uzaklaşırım 😀 Çünkü değmez. O tarz bir insan yüksek ihtimal narsizm yangını içinde alev alevdir. Bu hayatta mutlu olmak varken başımıza bela olan tiplerle neden uğraşalım. Biz onların ebeveyni, almadıkları sevgi ve kabulün tüketerek harcayabilecekleri kaynakları değiliz. O tür insanlarla iletişim, sağlıklı bir insanı dahi mahveder. Kendimizi hiç suclamaya gerek yok. Zaten onların istediği de bu. Vicdanımızı lütfen vicdanı olanlarla karşılıklı değerlendirelim. Yoksa içimizi, kalbimizi, enerjimizi tükeniriz. Hayat bunun için bize hiç bir ödül vermeyecek. Gerçek ödül kendimizi o insanlardan kurtarmak, korumak.
Her insanın var bir zorluğu, karşımda kişinin bana ne kadar kendini açtığı önemli. Kapalı kalırsa ve yaklaşmama izin vermezse zaten hiçbir şey yapamam. Duvarlarını indirmesi lazım biraz, o duvarların arkasına saklanırsa yapabileceğim bir şey bırakmaz bana...
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Kime göre neye göre zor insanlar.. Ben de sanırım o gruba dahil oluyorum.. Benimle iletişime giren insanların büyük çoğunluğu ile iletişimim tutmuyor.. Çünkü kafa yapımın uymadığı ve enerjimin tutmadığı insanlarla iletişim kurmayı da sevmem ben.. Bana sahtekarlık gibi geliyor bu durum.. Belirli bir mesafeden neden olmasın ama samimiyet neden olsun.. Karşımda eğer haz etmediğim biri varsa tutumum anında değişir ve gömerim.. Bu yüzden benim değil bilakis onların benden uzak durmalarını tavsiye ediyorum.. Karşınızdaki insan sizinle sağlıklı bir iletişim kurmak yerine umursamaz hallere giriyorsa, sinirleniyorsa, durduk yere saçma sapan konulardan konulara geçiş yapıyorsa zaten iletişim kurmaya çalışmanızın da anlamı yoktur bu sadece kendinizi yormanıza neden olur.. Keyifli günler..
Sanırım en kolay yolu sakin davranmak karşı tarafın söylediği sözlere odaklanmak ne yapmak istediğini & ne demek istediğini anlayabilmek bunlar çok önemli tartışmaya girince iki tarafta ego savaşı yaşıyor ఌ
Öncelikle onu anlarım onu dinlerim ona hak vereceğim bir konu varsa ona hak veririm yanlışsa zaten söylerim zordan söylerim. Onun dilinde onunla konusurum