Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Kendi derdimi kendi kendime halletmeye alıştım sanırım.. Yani genel olarak dışa dönük biri gibi görünüyorum lakin derin bir sıkıntım varsa kimseyle paylaşmamak gibi bir durumum var.. Kendimle konuşup, derdimi meze yapıp ilerisini düşünürüm.. Fazla da üzerinde durmam.. Düşünmenin bazı konularda faydası olmaz.. Ya da yanımızdaki insanların da derman olamayacağı şeyler olabiliyor.. Bazen akışa bırakmak daha mantıklı.. Zira insan her problemi çözemez ve üstesinden gelemez.. Bunu da kabul etmek lazım.. Keyifli geceler..
Günümüzde sık sık kullandığımız pek çok atasözüne zıt düşüncelerdeyim. Mesela açıklamaya yazdığın gibi 'terzi kendi söküğünü dikemez'. Ben buna katılmıyorum. Evet, terzilerin kendine dikiş tutması belki imkansızdır. Ama neden bunu herkese yayıp kabullendirelim ki? Belki sen kendi derdine çare bulamıyorsun, bu yüzden de böyle bir atasözü çıkardın. Ama ya diğerleri kendine yardım edebiliyorsa? Sen böyle dedikçe onların hakkına girmiş olmayacak mısın?
Kendi derdimi de yalnızca Rabbi'me açarım. O'nun dışında kimseyle dertlerimi paylaşmam. Derdime yalnızca Allah derman olabilir çünkü. Tabi önce derdimi kendim çözmeye çalışırım. Elimden geleni ardıma koymam ama yine de bir yere varamıyorsam dua edip Allah'a havale ederim ☾
Detaya katılıyorum. Tam da detaydaki gibiyim kendime pek bir faydam yoktur, problemleri çözme konusunda. Fakat çevremdeki insanlara yardımcı olmayı ve tavsiye vermeyi gerçekten fazlasıyla severim. Yani karşıdakinden bir karşılık beklemiyorum da sadece tavsiyeler vermek ve fikirlerimi söylemek hoşuma gidiyor. Bu konu da iyi olduğum içinde genelde arkadaş ortamında bir derdi ve sıkıntısı olan arkadaşım ilk benden tavsiye almaya gelir..
Hiç başarılı değilim. Söz konusu başkaları olunca çare üretmekte sınır tanımam. Oku kendime çevirdiğimde ise beynim durur, harekete geçemem. Ben bir tek başkalarının söküğünü dikmekte iyiyim sanırım...
Benim herkese faydam dokunur da bir kendime dokunamıyor. Kendimi de toplarım normalde fakat kötü bir ruh halindeysem bir süre sürüklendikten sonra toplarım.
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Fazla buyuk bir derdim yok. Tek derdim yuva kurmak. Para ile pulla şu zamana kadar pek işim olmadı. Ama benim ki daha buyuk bir dert. Insanlarin birbirine hep cikar olarak baktığı bu dünyada benim yuva kurabilmem ne kadar mümkün inanın bilmiyorum.
Başkalarına çok vesile oldum yardım Allah'tan çünkü 🙂 kendi söküğümü dikmeyi de öğrendim üstelik bu hem kolay hemde çok zevkli🙂 hayattaki hiçbir şey göründüğü kadar zor değil sadece bunu öğrenmek yetti bana.
Başka insanların derdine çare bulabiliyorum, bir arkadaşım var tüm meselelerine yardım ettim ve kız baya aydınlandı, ama kendime gelince çare bulamıyorum.