Her başarılı insan mutlu mudur, her mutlu insan başarılı mıdır? Mutluluk ve başarı birbirinin yol arkadaşı mıdır? Senin için başarı ve mutluluk eşdeğer kavramlar mıdır?
Senin için başarı ve mutluluk eşdeğer kavramlar mıdır?
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Benim için elbette başarı demek mutluluk ve gurur demektir.. Lakin her durumda da dehşet verici bir sevinç duygusuna kapılmam ya da şımarmam.. Ağırlıklı olarak haklı çıktığım durumlarda enteresan bir şey oluyor ve hissizleşiyorum.. Mesela bir konu hakkında bak şu şöyle olacak diyorum birine ve gerçekten oluyor, sonuç mu cidden bir şey hissedemiyorum.. Bazı durumlarda zafer kazanmış gibi hissederken, bazılarında ise nötrüm.. Sanırım bu o insanların önem skalasına göre değişiyor.. Her başarı mutluluk getirmeye yeterli olamıyor.. İnsanın hayatında başarıyla beraber başka olayların ve duyguların da yolunda gitmesi gerekiyor.. Keyifli günler..
Mutluluk öyle kalıplaştırılacak bir duygu olamaz. Bazı olgular yaşam düzenimizde bize genel bir olumlama katar. Bunların arasında başarı yüksek oranda yer kaplar bu yüzden başarılı olduğuna inananlar daha mutlu ve pozitiftir. Başarılı hissetme psikolojisine yetisine ve inancına sahip olmak çok büyük bir kabiliyettir. Belkide asıl başarı burdadır, başardığına başarılı olduğuna inandırabilmektir kendini.👒
Başardığın zaman elbette mutlu olursun ama her zaman mutluluğu buna atfetmemek lazımdır. Çünkü hayat, başarısız olduğunda da ayakta kalmanı isteyecektir. Bunu kendin için yapacaksındır. Tebessüm edeceksin elbette ama asla acı bir kader gibi yaşamayacaksın devamlı olarak. Hayatta herkesin sınavları vardır. Olumsuz durumlarda da bu sınavın üstesinden gelmek için mutlu olmayı bilmeli insan. Kendini daima sevmelidir. Yoksa geçip giden yılları kimse tutamıyor. Mutluluğu içten ancak kendimiz getirebiliriz her ne olursa olsun. Tebessüm et yaşadığınla yine de mutlu ol. Asla yalnız değilsindir.
Hiçbir mutluluk uzun vadeli değil. Ancak başarı bı yatırım emek ve sonucu devam edendir. Başarı anlık mutluluk getirir ancak başarının hazzı daha uzundur