Hiç sevmiyorum destansı cümleler. Evet içerik olarak kaliteli olabilir ama kisa ve net olsa sonuca daha hızlı bağlanıyor bence. O kadar konuştu acaba ne diyecek sorusu aklımda belirmeye başladığı an sıkılmam kaçınılmaz oluyor.Sorudan bağımsız bir görsel neden eklemeyeyim ki
Sohbet halinde olduğunuz birinin uzun cümleler kurması sizi sıkar mı yoksa etkiler mi?
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Karşımdaki insanın kim olduğuna, bana neler hissettirdiğine göre değişebilir aslında bu durum.. Şöyle bir şey var, uzun uzun konuşulacak konular da vardır elbette ama kısa ve öz anlatılabilecek bir meseleyi de otuz saat dallandırıp budaklandırmasına da asla tahammül edemem en sonunda sıkılır yeter derim.. İkizler burcu olmamın verdiği yetkiye dayanarak sıkılıyorum ben.. Bazen konuşkan biri olmama rağmen muhabbet beni bayarsa anında uzaklaşıyorum.. Yani tamamen anlık modumuza, karşımızdaki insanın kim olduğuna ve konunun ne olduğuna göre şekillenir.. Keyifli pazarlar..
Ben erkeğim tek cümle yetiyor bana ve kadınlar böyle değil. Bazen biri burada bir soru soruyor açıklaması bir sayfa. Sıkıntı basıyor okumuyorum. Bir oturuşta bir kitabı okurum ve ikisi aynı şey değil.
Ne öyle manas destanı gibi paragraflar yazmalı ne de tek kelimeli cevaplar. İkisi de beni sıkar ve soğutur karşıdakinden açıkçası. Yani sohbeti bitirmek için cevaplarımı olduğundan daha da kısaltarak veririm böyle böyle sohbeti bitiririm. Fakat hala anlamayıp devam ederse, açıkça sıkıldığımı ve konuşmak istemediğimi söylerim. En makul olanı orta şeker yazmaktır. "Nasılsın, bugün iyi misin?" dememe 60 satır bir şey yazıyor ise katlanamam açıkçası.
Yani konuştuğu konuya bağlı konu benim ilgimi çekiyorsa her türlü dinlerim fakat şöyle bir şey var karşı taraf sürekli anlatırsa benim muhabbete karışmama izin vermezse işte o zaman sıkılırım arada ben de görüş belirtirsem güzel olabilir
O an konuşma içerisinde karşılıklı olarak birbirimize saygılı bir şekilde konuşuyorsak bu bana zevk verir ama dijital bir konuşma için aynı şeyi söyleyemem.
Biraz sıkar. Kısa ve öz olması herzaman iyidir. Nede olsa çok lafta yalansız olmaz.Çok uzatırsa ne söylüyorsan söyle be adam hadi. Fazla uzattın diyesim geliyor
Konuştuğumuz kişiyi yarın ölecekmiş gibi düşünerek gözlerine bakarak aptala anlatır gibi anlaşılır konuşmalı çokbilmişlik yapmamalı ve bilmediğimiz konularda susmalıyız ve aynı şekilde dinlemeliyiz bu şekilde sağlıklı bir iletişim kurabiliriz.
Beni etkiliyor çünkü önem verdiği için detaya girip özenle açıklayıcı yazdığını düşünüyorum, uzun yazdığım mesaja kısa cevaplar verilince umursanmıyormuşum gibi de düşünebiliyorum.