Hissel anlamda yaşadığım bir durum varsa ben zayıf kalıyorum. Etkileniyorum hemen herşeyden. Ama duygularının dışında gelişen şeylere , dert gibi çile gibi daha kolayca üzerine giderim sıkıntı olmaz dayanıklıyım.
İlk başta etkilenirim, üzerine gittikten sonra etkilenmem azalıyor. Ömründe hiç uçak görmemiş birisinin havada süzülen uçağı görmesi gibi. Oldukça etkilenir ve anlam veremez. Ama o kişiye uçağın yapılışını ve uçma mantığını anlattığında artık o ilk seferki etkilenmeden eser kalmayacaktır. Sihirbazlık da böyledir. Mantığını, hilesini bilmediğin sürece izlemesi zevklidir.
Sevdiklerim konusunda birazcık hassasım. Onun dışında olaylardan kolay kolay etkilenmem. Genelde üstüne giderim ve bunu yaparken çekinmem. Bu durum daha çok güçlenmeme sebep oldu.
Yapı itibariyle ne kadar soğukkanlı olsam da bazı şeyler ister istemez çok etkiliyor. Üstüne gitmeye cesaret edemiyorum. Kaçmak, görmezden gelmek, ya da o şeyden kendimi soyutlamak daha kolay geliyor.
Çok etkilensem de yine de üstüne yürümeyi tercih ediyorum, aksi olduğu zaman onların benim üstüme geleceğini biliyorum ve buna izin falan vermek istemiyorum ben.
Yapım gereği duygusal ve hassas bir insanım. Çok düşünürüm, çok detaylara takılıp derinlere inerim. O nedenle de çok düşündüğümden dolayı, olaylardan etkilenme oranım daha da artıyor diyebilirim.
Duygu durumuma göre değişiyor bu. Normalde üzerinde durmayacağım bir meselede kolayca etkilenebilirim bazen de tam tersi. Beni ilgilendiren önemli konuların üstüne giderim evet.
Etkiye tepki kanunu tam zıt çalışır, etkilenecem beklerken eylemsiz kalırım, etkileneceğimi beklemiyorsa tepkimeye girerim. 😜 İşin aslı şu; olaylar üzerimden geçtiği için etkilenmesem de olur.