Hiç geçmeyeceğini zannettiğin kötü anılar bir gün mutlaka geçiyor bu dünyada ölüm bile unutuluyor Bir zamandan sonra her şey monotonlaşıyor unutsanda unutmasan da yine de normal davranıyorsun hafızanın bir kenarında kalması çokda bir şey değiştirmiyor açıkçası O yüzden nasıl mutlu olacaksınız elinizden geldikçe öyle yaşamaya devam edin Düşünmenin kimseye faydası yok kafaya takmakta çözüm değil hastalık yapmaktan başka hiçbir işe yaramaz Bize zarar veren insanlardan uzak durmak lazım bu yeterli 💯
Geçti, fazla zaman da geçti hepsinin üstünden, etkileri de geçeli çok oldu. Yaşadığım her şey yeni bir şey öğretti ve hepsinden çıkardığım sonuç "zamanla geçmeyen hiçbir şey yok" bu oldu. Kim ne derse desin unutulmasa dahi etkisinin geçmeye başladığını gördükçe, bir sabah uyandığında daha farklı uyandığına şahit olunca insan zaten toparlama aşamasına geçmiş oluyor. Zamanla arada sırada aklına gelen şeyler haline dönüşüyor, işte bu kadar önemsiz, bu kadar normalleşiyor, ki böyle de olmak zorunda. Aksi olduğu zaman sürekli üstüne yeni bir şeyler eklenir ve nefes alan heykellere dönüşürüz her birimiz...
Evet elbet bir gün geçmiş, hatta geçecek. Zaman her şeyin ilacı diye boşa demiyorlar. Şu an canımızı acıtan bazı şeyler birkaç yıl hatta ay sonra gülme konumuz olacak. Zaman geçtikçe düşünme eylemini daha sık yaparız. Bu sayede geçici heveslere üzülmemeye başlarız. Ha geçmeyecek birtakım şeyler de olabilir ancak onlar hayatımızda her var olan, birden kaybettiğimiz şeyler üzerinde olur genelde. Bunun da yokluğuna alışmak zor olur. Örneğin aile. Başından beri hayatımızda oldukları için bir gün kaybedersek eksik hissederiz. Diğer şeyler gibi hemen geçmez bazen ise hiç.
Ölüm her şeyi yok edecek. Adımızı bilen son kişi öldüğünde, hayattan tamamen silinmiş olacağız. Son nefese kadar güzellikler ile dolu dolu yaşamak gerekiyor.
Geçti kardeşim. Her şey zamanla geçiyor merak etme. Sen geçmez desen bile geçiyor. Yolun sonu aydınlık her zaman ❤️ Şimdi geçmez dediğin ne varsa emin ol bir bakmışsın ki sen farkında bile olmadan geçip gitmiş.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Geçti çok şükür. Yeter ki geçmesini istesin insan. Zorda olsa istedikten sonra her şey geride kalıyor. Bir gün bir bakmışsın eskisi kadar hatırlamıyorsun. İnsanın sadece zamana ihtiyacı var.
Geçer gibi olup geçmedi. Zaten en çok da bu koyuyor insana. Hiç geçmese zaten alışmıştım o durumla yaşamaya. Geçecek gibi olup umutlandırıp, sonra umutları yıkılınca, insan büyük yıkım yaşıyor.
Geçti, tabi böyle dile kolay söylemesi ama geçmesini sabırla beklemek, bu süreci hızlandırmak için odak noktanı farklı şeylere yönlendirmek.. Yeni bir uğraş bulup hobi edinmek gibi. İnsan kendini dinleyip baş başa kalınca, bu geçme süreci uzuyor. Ondan kafasını dağıtması şart. Karalar bağlayıp, ağlamaktansa ben kendime uğraşacak bir şeyler buluyorum.
Hiç bir şey unutulmaz sadece zamanla alışırız. Çok ağır gelen şeyler bile zamanla etkisini azaltır. En azından sürekli aklımızda olmaz. Çok karışık bir cümle oldu ben bile anlatmak istediğim şeyi anlamakta zorlandım.🤦🏻♀️ Kısaca unutmayız. Sadece zamanla aklımızdan çıkar tekrar aklımıza gelir canımız yanar ve tekrar devam...💔
Gecti gecmek zorunda zaman bile geçiyorken hayat devam ediyorken hergun yeni bir gune uyanıyorsak ben geçmez dedikleri hiç birseye inanmıyorum tamam hemen geçmez ama elbet zamanla yerini bırakır başka dertlerlere mutluluklara tersine inanmıyorum yani
Her gidenin yeri dolduğu gibi; her yaşanılan şey de zamanla değerini yitiriyor. Bence geçip geçmemesi bizim elimizde. Sürekli dikiz aynasına bakarsak kaza kaçınılmaz olur. Önümüze bakmamız lazım. Hayat devam ediyor.
Bu hayatta her şey geçer abi öyle ezbere kitaplardan da değil ya da aşk acisi vs çekip diyenler içinde değil bu hayatta dibin dibini görmüş biri olarak söylüyorum.. Her şey geçer.