Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür. #54srp
Hangi durumlar için "inceldiği yerden kopsun" dersiniz?
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Hayatımın bir çok alanında bir çok insanla ve olayla karşı karşıya geldim ben.. Yeri geldi sabrettim yeri geldi yüzlerine vurdum yedikleri haltları.. Sabırlı bir insanım ama biri bana kaypaklık yaparsa kesinlikle inceldiği yerden kopmasını beklemeden o ipi kendim keser atarım.. Bazen sabır gösterip doğrusunu bildiğin yalanları dinlemek iyi oluyor ama sonrasında sergilenecek oskarlık performansı kaçırmamak açısından.. İnsanlar size saygı duymuyorsa, arkanızdan konuşup yüzünüze gülüyorsa, bin tane dolap çeviriyorlarsa ve sizi hak etmiyorlarsa kesip atmak hatta iple beraber kuyuya atmak daha makul oluyor.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Genelde ipin incelediğini fark ettiğim zaman ben kopsun moduna giriyorum hemen. Çünkü çaba göstermek faydasız oluyor o durumlarda. Karşı taraf istekli olmuş olsa zaten incelme olmazdı. Öyle düşünmek lazım. Gölgesi olan kişinin tamamen gidip gitmemesi çokta bir şey fark etmemeli bence
Bakarım tartarım ve uğraşırım. Bir insan için elimden geleni yaparım. Bakarım olmuyor çabalarım bir sonuç vermiyor bey bir yere varamıyorum. O zaman işte inceldiği yerden kopsun derim. Artık yapacak bir şey kalmamıştır.
Ne olursa olsun sağlam olmayan her şey için kurarım bu cümleyi ve o ipi de parçalarım. İnsan tutunduğu zaman ipin peşinden sürüklenmekle kalmıyor, savrulup duvardan duvara çarpıyor. Hiç gerek yok buna...
Mecazi anlam da kullanılmış da ne ifade ediyor, Bir ip yok insanın hayata bağlayan bir den fazla ip var. Bazıları na ise çare yok ise yâ sabren kavle essalumun âleyküm ve Rahmetullahi ve berakatu Huu yaa hak!, der bazılarını koparır ardın da bırakırsın Her birin de bir acı her birin de bir hikaye olur o da yüreğin sırrı 🚬
Genel olarak pes etmeyi sevmem bazı durumlarda inceldiği yere düğüm atarım ve senin dediğin gibi canımı yakmaz o düğüm daha sıkı bağlanırım hayata hatta inadına inceldikçe kopmasına izin vermem. Biir zorluğun daha üstünden geldik diye bunu temele bir taş daha koyduk diye YORUMLARIM. Ama bu tamamen kişiye ya da olaya endeksli inceldiğini bile farketmediğim kendi kendine kopuk gidenlerde oluyor sıkı sıkıya bağlanıp kopukluğa izin vermediğim de yani ipi kiminle çektiğim önemli ya da neyle
Elimden geleni yaptığım hâlde hiçbir şey düzelmiyorsa derim. İp kopunca benim içimdeki bağlar da kopar, o yüzden düğümler falan işe yaramaz. Gözümde olmaz sonrası.
Artık kalpte, dayanma gücü kalmamış ve tükenmişlik olursa sabır taşar. İncelmeden bile kopsun hatta. Ben bu dünya yükünü çekmeye değil, yaşamaya geldim.