Bence zor soru, yani her şeyi tecrübe olarak görmeye çalışırım. Beni üzen insanlar var evet ama belki de onlar hayatıma girmeseydi bir şeyleri halledemeyecektim. Bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum...
Hayatıma giren sivrisinekden dahi ders almayı tercih ederim. Yaşanması gereken her şey yaşanmıştır derim. Şimdiki akıl hiç bir zaman geçmişe atıfta bulunarak yas tutmak için değildir. Hz. Ali'nin rivayetini bu konuda benimserim her zaman. İdrak etmeden yaşıyor olsaydım, sanırım kabarık bir liste çıkarırdım.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Yani bana kalırsa keşke demek yersiz.. Herkesin hayatımıza girmesinin bir sebebi olduğuna inanıyorum.. Kimi olumlu anlamda katkı sağlar, kimi ise olumsuzluklar konusunda aydınlanmamızı sağlar.. Bu işler böyle değil midir? Mantıken bakarsak her birimiz de birilerinin iyi ki ve keşkeleri oluyoruz.. :D Tanımasaydım demiyorum kimseyi.. Zamanında küfür de etsem, kavga da etmiş olsam bazı konularda yükselsem de sonrasında iyi ki yaşamışım diyip tebessüm ediyorum.. Çünkü şu var; Karşı taraf kötülük yapıyorsa mutlaka ya benden ya da bir başkasından muhakkak bulmuştur ya da bulacaktır.. Keyifli akşamlar..
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet ben de bu şekilde görmeye çalışıyorum, her ne kadar üzselerde belki beni, bunlar sayesinde adımlarımı atmaya çalışıyorum. Umarım adımlarımız sağlam basar. 🌸