Kendini ifade etmekte zorlanan birine yardımcı olur musunuz?

merhaba.. normalde bu tür anonim ortamlar bana göre değil pek ama bir yerden, birilerinden yardım almam gerekiyordu ve rastgele nedense burası olmasına kara verdim..
içimi dökerken yazıp yazıp sildim , kendimi en rahat ifade edebilmek için..
öncelikle lise öğrencisiyim ve baskıcı bir aileye mensubum -dışarıya çıkmama izin vermeyen kıırtasiyeye bile 5 ya da 7 yaşındaki kız kardeşimle gittiğim zaman izin verebilen baskıcı bir aileden bahsediyorum.. ilkokuldayken spor faaliyetlerine izin vermeyen, karşı cins arkadaşlarımla muhabbet edince bile ahlak bekçiliğimi yapan şahsın (kız kardeşimle aynı sınıftaydık.) güya sanki onlarla flörtleşiyormuşum , cilveleşiyormuşum annemin tabiriyle oynaşıyormuşum... ortaokuldayken (ortalama çalışkan bir öğrenciydim) anlamadığım konularda bana yardımcı olacak , başıma kalkmayacak, sınavlarda yüksek alsam dahi benim sayemde aldın demeyecek biriyle aynı sınıftaydım ve her anlamadığım yerde ona sorunca yine ahlak bekçim (ortaokula geçince kız kardeşimle farklı sınıftaydık ve annem okula gelip kız kardeşimle benim sınıflarımızı aynı yaptı.) anneme olayı cilveleşiyora getirdi ve ben dayak yediğim için artık sormaz oldum... tübitak vardı ve ben de katıldım , malum okuldaki öğrencilerin çoğu katıldığı için kiminle eş olacağınızı seçemiyorsunuz , benim grubumda 1 erkek 2 kız vardı (ben de dahil 2 kız.) kız kardeşim eve her geç gelmede okula gelirdi , erkekle başbaşa kalmasınlar diye , hocanın ' nie sürekli gelio bu' demesine artık mazeret bulamazdım, projeleri yürütebilmemiz için sürekli buluşup analiz yapmamız gerekirdi ve ben annemin ev işleri ya da ahlak bekçiliğini yaptıkları için erteleye erteleye istatik için yeterli bilgiyi elde edmeyince kovulduk hemde benim KENDİME HAK ETMEDİĞİM BİR MUAMELEYLE imkanlarım olsa kolay bir işi bile titizlikle yapıp takdir edilen biriyim.. ve kağıtların fen hocamın eline alıp yüzüme atıp kapıyı göstermesi çok ağır oldu benim için , eve gelene kadar yolda ağladım eve geldim hala ağlamaya devam ediyorum, annem olayı sorduğunda anlattım hoca böyle böyle yaptı, dedi dedim. bana dediği tek şey boş ver ZATEN BECEREMİYORDUNUZ. bu olay sınıfıma duyuldu ve özgüvenim bu tür etkinlikler için kırıldı. belki bu ne ki diyeceksiniz ama benim için büyük bir sorumluluktu ve sorumluluğu yerine getirememek acı vericiydi... anlayacğınız ahlak bekçiliğimi yapan bir ailede büyüdüm. ve sürekli baskı vardı.
Güncellemeler
+1 yıl
bir diğer olay yaşımdan büyük göstermem.. babam tır şöförlüğü yapıyordu ben ilkokul 3. sınıftayken, boyum uzundu ve yaşıtllarıma göre büyük gösteriyordum, babam işe giderken hep kız kardeşim ve beni öpüp öyle giderdi ama 3. sınıfta ^^artık büyümüş eşşek kadar olmuş^^ diyip öpmemeye başladı ki BENİM İÇİN EN BÜYÜK ACI BU OLDU.
genetik olarak tüylü birisiyim, tüylerim çok küçükken çıkmaya başladılar o yüzden acaba bıyıklarım var diye ^^midesi mi bulanıyor ^^dedim tabi o yaşın vermiş olduğu kafayla
Güncellemeler
+1 yıl
dil öğrenmeyi üni. e bıraktım , dijital alana ilgim olmasına rağmen üni. ye bıraktım ilgimi, çünkü şuana kadar aile bu tür şeyleri boş görüyorlardı ve ben bu tür alanlarla ilgilenince derslerden en ufak bir düşük notta başıma kalkıyorlardı,,
kendini geliştirememiş , sosyal olmayan , konuşma bozukluğu yaşayan , çokta güzel olmayan , hedefi yüksek bir üni. olan , siniri ve kaprisli biri olan , dışardan bakılınca soğuk ve ketum gb biri gb gözüken , baskıcı aileye sahip , özgüvensiz , doğulu ,
Kendini ifade etmekte zorlanan birine yardımcı olur musunuz?