Hayatınızı değiştiren dönüm noktalarınız oldumu? Tam herşeyden vazgeçip kendinizi bıraktığınız umutlarınızın bittiği anda mucize gibi beliri veren hayatınızı bam başka bir boyuta taşıyan olaylar yaşadınız mı?
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Dönüm noktaları muhakkak var herkesin yaşamında.. Tabi ki çocukluk döneminden itibaren dönüm noktalarım var.. Bazıları silkelenip yeniden başlamama neden olurken bazıları da insanların gerçek yüzlerini görmem için bana yardımcı oldular.. Bence olgunlaşmak açısından kesinlikle olmazsa olmaz dönüm noktaları.. Ne kadar hüzünlü ya da acı verici de olsa anlamlılar.. Bazı olayları anımsamak istemesek bile tecrübelerimizin aydınlattığı yolda ilerlemek her zaman daha avantajlı oluyor.. Adımlarımızı, vereceğimiz cevapları tamamen olmasa da büyük ölçüde yaşanmışlıklarımızın etkisiyle uyguluyoruz.. İnsan nereden geldiğini, kim olduğunu ve nereye gideceğini asla unutmamalı.. Keyifli geceler..
Geçen yılın yaz aylarında tüm karakterim değişti diyebilirim. Pandeminin etkisinin olduğunu düşünüyorum. Kendimi sorgulamaya başlamıştım bir süre, kötü düşüncelerin ardı arkası kesilmiyordu. Ne oldu bende anlamadım ama uzun zamandır görmediğim yakınlarım bana ‘çok değiştin, noldu sana?’ gibi sorular sormaya başlayınca eski benin öldüğünün farkına vardım. Şu anki halimle eskisine göre daha yıkılmaz hissediyorum. Bu benim için, şu ana kadar ki en güzel dönüm oldu.
Böyle bir soru sormayı yakın zamanda aklımdan geçirmiştim soruyu görünce şaşırdım:).. soruya gelicek olursak herkesin hayatında olumlu veya olumsuz hayatının gidişatına yön veren dönüm noktaları olmuştur mutlaka benimde yakın dönemde yaşadığım bir dönüm noktam oldu..
Herkes gibi ben de hayatımın belli başlı dönüm noktaları oldu. Son dönüm noktam ise çalıştığım işten ayrılıp başka bir işe başlamamdi. Bu olay benim hayatım için çok pozitif bir adım oldu. Bunun için hayatımın dönüm noktalarından birisidir diyebilirim.
Yaşadığım birkaç olaydan dolayı bütün erkeklerin abaza olduğunu düşünüyordum. Aradan biraz zaman geçti ve çoğu düşüncemi değiştiren birisi çıktı karşıma. Gerçek sevgiyi öğretti bana. Herkesin aynı olmadığını anlamış oldum. Hayat bana çok sıkıcı geliyorken artık pozitif bakmaya başladım.
Var, aylar öncesinde benliğimi kaybetme noktasına kadar gelmiştim, kaybettim de. Sonra fark ettim bu benim ölümüm değil, aksine yeniden doğumumdu. Eski benliğim ölmüştü, yerine anka kuşu gibi yeni bir benlik doğdu.
Dönüm noktalarım elbet var. Benim açımdan bir şey bitti gibi duruyorsa en güzeli ve hayırlısı olacağı içindir bu hep öyle oldu. Hayat dönüm noktalarından oluşmaz mu?
Özgüvenimi geliştirmek yerine konfor alanımda kaldım. Zamanla daralsa bile konfor alanımdan çıkmadım. En büyük hatayı da kendime bir hedef belirlemeyerek yaptım. Bir süre sonra durum iyice kötüleşmeye başladı. Hayat nereye savurursa oraya yöneldim. Artık her şeyi boş verdim. Yarın gebersem üzülmem.