Ataerkillik, erkek otoritesine dayanan bir tür toplumsal örgütlenme düzeni. Bu düzenin temelini erkeğin üstünlüğü fikri oluşturur; soy erkekler tarafından belirlenir, hakimiyet erkeklerindir. Bu toplumlarda erkeklere kadınlardan daha çok saygı gösterilir.Feminizm nedir?
Feminizmi genel olarak kadın-erkek ayrımcılığına karşı çıkarak, cinsiyetler arasında ekonomik, siyasal ve toplumsal eşitliği savunan görüş olarak tanımlayabiliriz. Temel amacı kadın özgürlüğü ve kadının toplumdaki yeri konusunda gerçek bir eşitlik durumunun sağlanmasıdır.Feministlere karşı Ataerkil misiniz? Ataerkilliğe karşı Feminist misiniz? Siz nesiniz?Sizlerin düşüncesi ne yönde peki? Kim daha toplumda baskıcı? Daha kuralsız? Feministler mi? Yoksa Ataerkillikler mi?
UYARI: Görüş yorumu yapan üyelere sözlü hakaret; Tükürmek , ısırmak, sümük atmak, Saç çekmek yasaktır..
Ataerkilliği savunmadım asla. Feministler de her ne kadar eşitliği savunsa da kadınları ayrı bir varlık olarak değerlendirmek gibi bir havaları olduğunu düşünüyorum, yani hiç erkeklerin olumlu bir yönünü söyleyen bir feministle karşılaşmadım. Her iki kategori de bana hitap etmiyor. Uçlarda yaşayan bir insan olmadım hiç. Ortayı bulmak ve bazı şeyleri mantık çerçevesinde değerlendirmek gerekiyor..
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Feminizm bana daha uygun.. Kadınları eleştiren ve feministleri erkek düşmanı zanneden bir kesim var maalesef.. Kimin ne düşündüğü ya da nasıl baktığı zerre kadar umurumda değil.. Yeri geldi yanımda rahatsız edilen arkadaşımı korudum, yeri geldi eşinden psikolojik şiddet gören arkadaşıma destek olup ne yapması gerektiği konusunda yüreklendirdim.. Yeri geldi taciz edildikten sonra karşı tarafın burnunu kırdım.. Bence kadınları ikinci sınıf vatandaş gibi göstermeye çalışan kişiler yine erkekler.. Kadınlar da tanrının bir kulu erkeklerde.. Fakat ne hikmetse öldürülenler, tecavüze uğrayanlar, giydiği elbiseden ötürü davetkar bulunanlar, evde köle muamelesi görenler genellikle hep kadınlar.. İşin kötü tarafı buna dini de alet ediyorlar.. Sanki din, kadını ikinci sınıf vatandaş ilan ediyormuş gibi gösteriyorlar.. Halbuki kadını korumak, ona değer vermek, onu mutlu etmek ile görevlendirilmiştir erkekler.. Bunları da geçtim işin aslı haksızlığa gelemiyorum kesinlikle. Benim yanımda erkek de haksızlığa uğrasa onu da korumaya çalışırım.. Bunun cinsiyeti olmaz.. Fakat söz konusu kadınlar olunca daha da bir hassasım bu konuda.. Kimse kimseye köle olarak yaratılmadı kesinlikle.. İnsan içinden geldiği için yapmalı bir şeyleri zorunlu görev olduğu için değil.. Herkes birbirine destek olmalı her anlamda.. Keyifli geceler..
Aleviyim ve inancımızda anaerkil bir inanç baskın ailem de anaerkil yapıda.. Ülkemizde feminizm çok yanlış anlaşılıyor yabancı kaynaklara baktığınızda bu durumu çok net bir şekilde fark ediyorsunuz. Toplumda daha baskıcı olan kişilerse genelde (inancları dolayısıyla) Müslüman kesim.
Ne demiş Neşet bana: "Kadınlar insandır biz insanoğlu"
Madem kadın erkek eşit bu kavramlar kalkmalı. Hoş ülkemizde kadına saygı yok. Sürekli cinayet haberi, taciz vs.
Ben bir erkeksem, kadına değer vermeliyim. Ataerkil biri bizim eski Türk atalarında güzeldi. Osmanlı da Sultan kadınlar dışındaki kadınlar hep hor görüldü vs.
Günümüzde bir kalıba bürünmek diğer cinsi ötekileştirmektir. Madem eşitiz, eşit kalacağız.
Ulu Önder Atatürk'üm bu hakkı kadınlara tanıdı. Seçme ve seçilme.
Herkes kadınını baş üstünde tutarsa, kavram karmaşası kalkar ortadan.
Aha tek feminist benim heralde 🤭 Kadın hak ve özgürlüğünü radikal şekilde savunuyorum. Pozitif ayrımları destekliyorum. Aterkil sistemlere de düşmanım. 😃 Kadın hak ve hürriyetini, bağımsızlığı ve geleceğini savunmayan kimse benimle anlaşamaz. Sadece kavga eder 😂
Kimse düşüncesiz değil. Düşüncesiz olan birine karşı çıkan. Ben feministim çünkü gerçekten kadınlara haksızlık var ama ataerkilliklere de karşı değilim. Kimseye karşı değilim. Sadece dünyanın erkeklere davrandığı gibi kadınlara da eşit davranmasını istiyorum
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
İkisi de değilim kesinlikle her şeyi erkekten gelme değildir erkeksi bir insan asla değilim ama öyle işte kadın yücedir kadın her şeydir diyecek kadar böyle kavga çıkartacak kadar kadıncı da değilim haklı olan tarafı savunurum her zaman
Soruda bir yanlışlık var, ataerkil toplum sadece erkeğin isteklerini ve menfaatini kıstas alır, feminizm eşitliği savunuyor ikisininde fanatiği değilim fakat eşitlik olması gerektiğini bende savunuyorum.
seçmek zorundaysam ataerkil derim ama bunun sebebi ataerkilliği savunmam değil feminizme karşı olmam, ondan hariç cinsiyet benim için değersiz ben genel anlamda stoik ve genel anlamda mizantropum
Ama ataerkillik erkekler topluma çok hizmet ediyor diye yok mu? Yani savaşan vs erkekler, pis işleri yapan genelde erkekler vs diye. Ama erkekler üstün değil o konuda katılıyorum
Ben abartı olan her şeye karşıyım arkadaş. İkisi de değilim o ne öyle holigan gibi ne gereği var yani her iki cinsiyette birbirine gerektiği saygıyı, hoşgörüyü ve sevgiyi göstersin yeter.
ikiside ayrımcılık bence 2 side değilim. kadın erkek eşitliği diyor ya diğeri asla eşit tutmuyorlar. Z kuşagı bunların kafayla gidiyor. Erkek düsmanı resmen. Sevdikleri erkekler de cinsini kaybedenler resmen. Hem işe gidecek hem evde evi temizleyecek. Kadın kahvaltıyı yatağa bekler. Ee kadın erkek eşitliģi nerde.2 side saçma Allah kadına erkeğe hak ettiği duzeni acıklamis kuran da anlayana
Yorumdakiler ikiside degilim, eşit o. sun yeter vb şeyleri yazmis cidden sinir krizi geçiririm. Feministlik zaten kadin üstünlüğü degil herkesin eşit olmasıdır cahilliğiniz beni sinir ediyor.