KENDİME NASIL DEĞER VEREBİLİRİM?

arkadaşlar öncelikle uzun süredir ciddi anlamda mutsuzluğumun %85 sebebini bulduktan sonra bu yazıyı yazıyorum. Sanırım kendimden nefret ettiğim için hayattan zevk alamıyodum ve sürekli olarak mutsuzdum sürekli 7/24 birlikte olduğum tek bir kişi var o da aslında kendimim. Yani “kendine değer vermek” çok önemli bende bu olmadığı için belki de çok mutsuzum. Bu benim için önemli bi farkındalıktı bu yüzden lütfen eğer bana yardımcı olacak bi düşünceniz varsa benimle paylaşın.

Bazen dışarıdan özgüvenli gözükebiliyorum rol yaparak ama aslında kendi içimi bildiğim için bunu yazıyorum maalesef aslında özgüvenin ö sü yok bende her zaman kendimi ezik hissediyorum. Kendimi güzel hissettiğim zamanlarda oluyor ama genel olarak hep çok çirkin ve sanki herkes benden güzelmiş gibi hissediyorum. Boyumu beğenmiyorum, yüzümü beğenmiyorum. Sürekli olarak insanlarla kendimi kıyaslama içerisindeyim-istemeden artık otomatikleşti psikolojik bi takıntıya dönüştü- mesela dışarı çıktığım zaman arkadaşlarımla veya ailemle vakit geçirmek yerine insanları izliyorum ve insanlarla kendimi karşılaştırmaktan geçirdiğim vakitten de bir şey anlamıyorum. Güzel veya 1.75 birini görünce modum düşüyor. Çok saçma geldiğinin farkındayım sadeve psikolojik bir takıntıya dönüştü ve bunu nasıl yenebileceğimi danışmak istiyorum. Herhangi bi spor dalında başarılı değilim. Enstrüman çalamıyorum. Kendimi çok boş hissettiğim için belki de insanlarla kendimi kıyaslama içine sokuyorum ama ben artık bu ruh halinden ve sanki hayata 20-0 geride başlamışım gibi hissetmekten çok sıkıldım. Özgüvenin temeli nasıl oluşur? İnsan kendini nasıl sever? Kendi değerini başkalarına gerek kalmadan kendi nasıl belirler?
KENDİME NASIL DEĞER VEREBİLİRİM?