Evet tutuyor çünkü hayatı azda olsa garantiye almayı seviyorum sanırım her yaptığımı düşünüyorum o şekilde yaparım düşündüğüm şey yapmayınca huzursuz olurum hiçbir şey yoluna gitmez o yüzden planlı hareket etmeyi tercih ediyorum tabii ki bazen hayatta istemediğimiz bazı şeyler gelişebiliyor bunların önüne geçemeyiz ama biz elimizden geldikçe garantici olmalıyız ki hayatımıza düzen üzerine kurulu olsun Yaptıklarımız yaşadıklarımız aynı olmayınca motivasyonu da düşüyor insan ne yapsa da yapası gelmiyor bazen yarıda bırakabiliyor ♾
Aklımdan her geçeni yapamıyorum. Olumlu ya da olumsuz her düşüncemi eyleme döksem hayatım çok daha farklı olurdu herhalde. Daha hayatıma ve bana uygun şekilde değiştirerek eyleme geçiyorum.
Aklıma ne koyduysam onu eyleme dökerim. Ha bugün ha yarın, belki de yarından da yakın. Ama mutlaka o kafaya koyduğum şeyi gerçekleştiririm.
Fikirlerimin ve zikirlerimin aynı olmasına özen gösteririm, düşündüklerim ile eyleme döktüğüm şeyler aynıdır. Zaten tutarlı ve kararlı olmak için en önemli etken söylenen ile yapılanın birbirini tamamlaması.
Bu konuda keskin biriyim. Az çok tanıyorsun zaten.😄
Genelde fikrim neyse zikrimde o oluyor. Yani düşüncelerim ve fiillerim birbiri ile yeterince örtüşüyor. Eğer düşüncelerimi yaptıklarım ile uymadığı anlar oluyorsa buda tamamen elimden gelmediği için oluyor. Böyle durumlarda sadece düşünce kalabiliyor bu tür şeylerde.
Aklımdan geçen: "Fabrikadaki suratsız patronunun kafasını kalıba koy ve düğmeye bas! Sıçrayan kan, et, deri ve kemik parçalarının ferahlığı ile rahatla..." Asıl yaptığım: "Düğmeye basarken kısık gözler ve kinayeli bir tebessümle bunu hayal et."
Aklımdan geçenleri eyleme dönüştürdüğüm de oldugu oluyor ama genelde sadece dusuncede kalıyor. Aksi halde kötü seyler olabilir çünku benim aklim zaman zaman bana bile oyun oynuyor şeytana uyma dusuncelerim fazlaca selametim için derin bir nefes alip kendime gelmeyi tercih ediyorum
Aslında bana uymayacak şeyi düşünmem bile ama bazen yapmak isteyip yapamadığımız ya da yapmak istemediğimiz şeyi yapmak mecburiyetinde kaldığımız durumlar olabiliyor benimde vicdanım ve kişiliğim bu durumlara sebebiyet verebiliyor
Her aklımdan geçeni yapmak sorun olurdu özellikle öfkeli anlarımda, aklım çoğu zaman havalarda ama hiç belli etmem düşüncelerimi süzgeçten geçiririm menfaatim doğrultusunda hareket ederim çünkü..