Zaman zaman üst üste olumsuzluk yaşadığım anlarda evet kullanırdım bu cümleyi. Ama şu an bunu gerektirecek şeyler yaşamıyorum. Sanırım geçmişten gelen hatalar daha tedbirli adım atmama vesile olmuş gerçekten.
Hayır her zaman en doğruyu yapıyorum diye düşünenlerden de değilim her yaptığımın yanlış olduğunu düşünenlerden de. Mükemmelliyetçi bir yapım yok. Bu sebeple yaptığım şeylerin benim için doğru olması ve yapmış olduğum şeyler için elimden geleni yapmış olmak önemli. Buna ek olarak olumsuz düşünen, kendini gömen ve beğenmeyen bir yapım da olmadığı için yapamadığım şeyleri biliyor ve bunları daha iyiye taşıyabileceğimi düşünmeyi; yapabildiklerimle de başarıyı hissetmeyi daha önemli görüyorum.
Çok fazla oluyor. Bana doğru gelen başkasına doğru gelmiyor. Kendi doğrumu yaptığım içinde hep suçlu ben oluyorum, o yüzden ben neyi doğru yapıyorum, ne doğru bilmiyorum cidden artık.
Her zaman doğruyu yapmıyorum ama kendime de böyle bir çıkış yapmam. Kusursuz olmasa da en iyi şekilde devam ettirmeye çalışıyorum hayatımı. Ee daha ne yapsın bu insan 🙂
Aksilikler ardı ardına gelince buna benzer sitemler ediyorum kendime, ama çokta depresif moda girmiyorum. Elimden geleni, bazen daha fazlasını yapıyorum fakat sonuçlara çok umut bağlamıyorum. Mükemmeliyetçilik huyum yok. Olursa olur, olmazsa da sağlık olsun derim genelde.
'Ben yaparım doğru olur 'diyesim geldi 😅😅 Yani zaman zaman çok isteyerek atıldığım işte bazı şeyleri gözden kaçırınca ya da unutunca bunu diyebiliyorum kendime.