Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Çok diledim dilerim de sevgi fazlalığından olabilir insan huzur istiyor olabilir mesela diyelim ki seviyorsun tamam mı ortada bir sorun yok konuşamıyorsun özür dilerim yani ne olacak en kötü ne olabilir zaten kaybetmişim en kötü daha fazla kaybederim bu kadar basit gurur yapacak değilim ya da mesela ikinci ihtimal de olabilir özlemiş olabilirim çünkü ilgi duyuyorum değil mi özleyebilirim özür dileyebilirim özür dilemek kötü bir şey değil ortada sorun çıkarmak gereken hiçbir şey yokken saçma sapan sebeplerden sorun çıkartmak kendinden özür diletmek aslında asıl saçma olan şey bu düşünsene birisi seni seviyor inanmıyorsun etmiyorsun yerden yere vuruyorsun üzüyorsun kırıyosun umursamıyorsun daha sonra mesela özür diliyor ortada bir şey yok ama özür diliyor yine de yaptığı bir şey var diye şüphe ediyor ve özür diliyor yine de umursamıyorsun takmıyorsun bu egotur bu kibirdir Bu çocukluktur aynı çocuk gibi hani çocuk şeker ister annesini annesi işte iyiliği için vermez çünkü fazla yemesi zararlıdır böyle saçma sapan gider annesine küser özür dilemesini ister ya aynı onun gibi
Ama konunun özetini gelecek olursa ben dilerim her iki sebepten dediler mi sorun değil benim ağzıma yapışmaz ben bir şey kaybetmeyeceğim kaybederse karşı taraf kaybedecek
Soru çok hoşmuş... Kişiden kişiye değişir bu durum. Kişinin karşıdakine olan sevgisi ile alakalı. Kavgayı uzatmamak, zamanımızı birbirimize soğuk yaparak harcamayalım mentalitesinde olan kişi, karşıdaki insana olan sevgisinden özür diler. Bir de mesela, kavgaya artık hayatı boyunca doymuş, artık bir a harfi denmeye bile mecali kalmamış olan kişi de yorgunluktan özür diler. Bir de son olarak, "aman özür dileyim de bitsin uğraşamam bu durumla" diyen umursamaz, ciddiyetsiz ve özür dilemiş olmak için dileyen insan tipi vardır.
Bu sevgiden değil sindirilmişlikten. Haklı haksız her durumda ilk adımı atan taraf olmak, zamanla karşı tarafa bunun rahatlığını verir. Hiç gerek yok. Kim haksızsa özrünü o dilesin. Sonuçta bir özür kimseyi eksiltmez.
Bir insan haklı olduğu halde neden özür diler ki. Bana göre insanın bir duruşu olmalı. Ortaya bir karakter koymalı kesinlikle. Haklı olduğunu hadi özür dilersen, o özür dilediğin insan. Bunu alışkanlık haline getirecektir. Bu sefer de her fırsatta tepene çıkacak. Eğer haklıysan kendini ezdirmenin bir anlamı yok. Dik durmak gerekiyor.
Ben haklı olduğumu düşünüyorsam ve özür diliyorsam, o kişiye olan sevgimdendir. Zaten zorunlu iletişim halinde olduğum biri degilse başka bir nedeni olamaz. Zorunlu görüştüğüm insanlarla iletişimi uzatmamak adına da bunu yaparım.
Elbette diledim değişmeden önce. İçin sen haklısın diyor ama manipüle ediliyorsun. Yanlış yaptığına haksız olduğuna inandırıyorlar. Sonra da bir nokta oluyor değişiyorsun. Zor değil özür dilemek. İki kelimeden ibaret. Fakat ben haksızsam özür dilerim. Bunu da içten dilerim. Diğer türlü psikolojik olarakta çökertir insanı. Hep kendini yanlış görürsün.
Kaybetmek istememekten kaynaklıdır. En zoru da odur. Haklı olduğun halde gitme korkusuyla af dilemek.
Bunu bir kere yaptığında teslim olmuş oluyorsun. Karşı taraf bunu alışkanlık haline getiriyor. Kafasında düşünce şu "ne yapsam yine de affeder" bu yanlış. Böyle düşünmek yerine "Haklı olduğu halde beni affetti bir daha yapmamam lazım" diyen bir insan olursa ben işte o zaman sevebilirim.
Bunun dışında benim sevgimi kullanmaya çalışan, zaten kendi kaybeder. Benim anlayışımı bir daha bulamaz çünkü.
İkisi de mümkün. Eğer karşıdaki insan asla anlayabilecek kapasitede değilse ve duygusal zekası gelişmemiş biriyse gerçekten çok yorar ve uğraşılmaz. O zaman bazı insanlar tamam ben haksızım falan diyip geçebilir. Ya da bazıları o kadar çok seviyordur ki onu kaybetmemek için haksızmış gibi yapmaya razı olurlar.
Ben iki durumda da yapamam. Altta kalabilen ve hakkımı savunmadan geçebilen bir insan değilim. Zamanında yaptığım oldu bu arada, ego falan yapmadım asla. Ama şimdi tahammül sınırlarım daha az ve kesinlikle kendimi ezdirmenin sonradan bana zarar vereceği bilincine varmış durumdayım.
Hafif mallıktan mütevellit olabilir 😂 Gerçi aşkında hafif mallaştırdığını hesaba katarsak ve yorgunlukta insanı az mal etmiyor değil hangi açıdan bakarsak bakalım hepsi mallığı çıkıyor. :)) neyse ciddi cevap verecek olursam, Özür dilemek mesele değil haksızken dileriz, hatalıysak telafide ederiz ama haklıyken Allahın kulu bunu yaptıramaz. Sebeplerin canını cehenneme haklıysan özür dilemeyeceksin diyerek konuyu tatlıya bağlayalım yoksa geriliyorum oruç oruç haklı olduğu halde özür dileyenler geldi aklıma nefret yüklenmek istemiyorum. 😬😬
İkisi de değil. Kaybetme korkusundan. Bir ilişkide hangi taraf fazla seviyorsa, kaybetmekten hangi taraf korkuyorsa en çok o taraf üzülür, en çok o taraf özür diler. Hakliyken bile özür dilemesinin sebebi karşı tarafın haksizken bile ondan gidebileceginden korkmasidir.
Arkadaşlık, dostluk iki insan arasında olan her şey de bir ilişkidir ve bu bu iliskiler için de dediğim geçerlidir. Kaybetme korkusu olmayan hakliyken özür dilemez.
Bir yerden sonra alttan almaktan yoruluyor insan. Haklı da olsan özür dileyip bir an önce konu kapansın istiyorsun. Sevgi fazlalığı, kaybetme korkusu da özür dilemeye itiyor insanı ancak genel anlamda yorgunluktan kaynaklı bir şey.
Haklıysan neden özür dileyesin. O haksızsa neden gururunu okşayıp tekrar özür dilemeyi sağlıyorsun. o suçlu olacak sen özür dileyeceksin suçlu kişi özrünü kabul edecek suçu haksızlığı yanında kar kalacak. Nerde senin hakkın nasıl mutlu olmayı planlıyorsun?
Hmm iki kişinin haklı olduğu yerde haksız aranmaz Bu ne sevgi fazlalıligi nede yorgunluktur. Haklı olduğunu düşündüğün konuyu net bir şekilde açıklamak önemli ve tabi ki bundan önemlisi karşı tarafın ne söylediğini anlamak ve tabi konunun ne olduğu tüm bunlardan daha önemli.
Savaştaymışım gibi hissediyorum 😂 ve savaşmaya üşeniyorum o yüzden hiç inatçı ruhum yok! Sen olduğun gibi güzelsin ve inatçı savaşçı ruhun bence sana yakışıyor ☺️ Sadece kendini yıpratmamak adına arada yelkenlerin inmesi ferahlatıcı olabilir
Eğer ben haklıysam beni terk edeceğini bilsem bile özür dilemem özür sadece yerinde ve zamanında dilenir haklıysam hakkımı sonuna kadar savunurum istersem ona deliler gibi aşık olayım ben haklıysam iş biter.
Seven kişi bunu yapar ama çoğu seven yapmaz gerçekten seven yapar çok sık boğaz etme fazla naz gönül usandırır seninde hataların varsa sende özür dile çünkü özür dilemek de erdemliktir. yani sevgi fazlalığından bile olsa bir süre sonra usanır demek istiyorum. ask acıtır.
Haklı olmama rağmen özür dilersem kendimi şey gibi hissederim.. Eee canım, aptal, gerri zekâlı gibi. Genelde özür dilemem bile. Eğer birisinin kalbini kırmışsam kesin hak etmiştir. :D
Yorgunluk ve kaçıştır bence. Bazen ne kadar anlatırsan anlat; karşındaki anlamak istediğini anlıyor. Geriye; "peki" ve "özür dilerim" demekten başka bir şey kalmıyor.
Yoksunlaktan artık herşeye yeniden başlamaktan bıkmaktan ama en güzeli nedir biliyormusun özür bile dilemek değil tamamen yanlış insana bağlanmaktan sürekli özür dileyen sensen söyle bir şey diyeceğim iki kişinin ortak noktası yoktur biri diğeri için fedakarlık yapar bir defa olsun haklı olduğuna indığında özür dileme ve bekle o zaman senin için doğru insan olup olmadığını anlarsın
Haklı olduğunuz halde sürekli özür diliyorsanız yorulmuşsunuz neden mi karşınızda ki insan anlayışsız bir insandır ve öz güveninize olan inancınızı kaybetmişsinizdir bu da sizin o kişiye takıntılı olmanızdandır. Yoksa tek taraflı çocuksu ve sürekli hep haklıyı oynayan biri ile bir ilişki zaten yürümez.