İçten olana, samimi, olduğu gibi olana derim ben güzel diye. Kaşı gözü güzel olupta, zerre güven vermeyen ve fazla yapmacık olan insanaların o güzelliği hiçbir işe yaramıyor. Davranışlar da güzellikle bütünleşiyor bana göre, konuşması, hali ve tavrıyla insan kendisini belli ediyor aslında...
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Güzel bakana. Bana baktığında ışık olana, buram buram samimiyet kokana. Üzerime titreyene, yanıma oturduğu zaman yanında kendim gibi olabildiğim insana. Doğallığı ile beni sarana. Ağzından çıkan her sözü senet olana. Yüzündeki gülüşleri ile içimi ısıtana. Sıkı sıkı sarılana ve sesli sesli öpene. Kendini övmek yerine, mütevazi bir ruha sahip olana. Kendini ve haddini , yerini bilen kişiye. Saygılı ve nazik olan insana. Bunca kalabalıklar içinde bir bakışı ile onu fark edebildiğime ben güzel derim.
Çoğu erkek huyu demiş ama huya bakan var mı 😂 İlk önce dış görünüş ilgi çeker. Örneğin kafede kötü giyinen, dişleri sapsarı, kısa boylu, şişman, yüzü sivilce dolu birine kimse bakmaz. Herkes uzun boylu, manken gibi, kuaförden çıkmayan, tırnakları protez, en önemlisi para kazanan kızları ister. Öteki tarif ettiğim kızla çıksa bile sen neden böyle bir kız değilsin diye psikolojik baskı yapar artık herkes kusursuz arıyor 🙄
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
İlk başta insan dış güzelliğini ya da yakışıklılığını görüyor ve beğeniyor. Ama zaman geçip karakter ortaya çıkmaya başladığı zaman dış görünüşten çok iç güzelliğine önem vermeye başlıyor insan. Ben bu yüzden içi güzel olana güzel derim.
Kafaca uyuştuğumda iş biter. Bu yaşa dek kaç kişiyi fiziken kendisine güvenip beni tavlama umuduyla karşıma dikildi de reddettim hatırlamıyorum. Bunaldım cidden çok kaprisli zannedilmekten. Kafalarımız rastlaşsın kâfi.. #TubaSueda 🍀
İki türlü güzel vardır zaten.. Biri yüz ya da fizik olarak, öteki de karakter olarak.. Naif, empati yapabilen, samimi, maskesi olmayan, ne istediğini neyi istemediğini bilen, tutarlı ve omurgalı olan.. Karakter güzeli deniyor bunlara..
İkisi için de diyorum. Vallahi fiziksel yönden çoğu tip gözüme hitap eder. Karakteristik olarak seçiciyim ama. Birine "güzel karakterli" diyorsam o kişi gerçekten seçilmiş kişidir.
Hep derim: Gerçek güzellik, kalptedir. Kaşı gözü güzel olmuş ama kalbi kömür kadar kara, kötülük dolu olduktan sonra gözün gördüğünün me önemi kalır?
Güzel ahlaklı, temiz ve anlayışlı biri güzeldir. Fiziği şöyle olmuş, böyle olmuş fark etmez. Her zaman içe, ruha önem veririm. Öyle yapmaya da devam ediyorum. Çünkü karşımızdakini ancak kalp gözüyle bakarsak gerçekten görürüz ☾
Asıl güzelliğin kusurlarda saklı olduğuna inanıyorum. Pürüzsüz/orantılı bi' sima hiç ilgi çekici gelmez.
Karakter meselesinde ise kendimde noksan olan özellikleri barındıran, farklı bakış açılarıyla yeni bir renk keşfetmişim hissi uyandıran insanlara hazine gözüyle bakarım.
Güzellik bir algıdır bence ama genel olaraolarak güzellik yüzdeki orantidir hani şu alın burun ve çene orantısı var ya işte o veya bazılarına göre ten rengi saç rengi uyumu bazılarına göre küçük burun bazılarına göre ideal kaş göz değişiyor bu
Karakteristik özellikleri bana hitap edene. Eğer birinin yanındayken kendimi huzurlu , mutmu ve güvende hissediyorsam o kişi benim için en güzel insandır.
Sevdiğim kişilere diyorum. Gözü, kaşı güzel /yakışıklı olup nice nice huyu berbat kişiler var. Onlar istediği kadar güzel veya yakışıklı olsun. Benim için vasat.
Bir kaç yıl geçse de yüzünü unuttuğum ama karekter özelliklerini unutamadığım durumlar oldu, huyu güzel olanın kahrı çekilirmiş de güzell olanın kahrı çekilmezmiş bunu ögrendim
İlk başta gönlü güzel olana. Onunla zaman mutlu geçer. Değerini bilene kendine değer verene çünkü kendini sevmeyen sevmeyi bilemez. Birde beni sevip bana değer verene.