Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Yanlış ya da doğru benim tercihim olan konular var.. Dik başlı bir insanım ben.. Lakin şöyle bir durum var.. Etrafımdaki insanlardan önce ben içinde bulunduğum durumun yanlış olduğuna kanaat getirirsem kendim zaten bırakırım o yolu.. Önce beni kimin ne konuda uyardığına bakarım her zaman.. Bazen duygularıyla hareket eder insan.. Ben ağırlıklı olarak mantıkla hareket etmekten yanayım o sebeple duygularımı saf dışı bırakıyorum bir çok konuda.. Bu demek değildir ki hata yapmıyorum ya da yol yanlış yere çıkmıyor.. Yolun ucunda bizi neyin beklediğini zaten bilemeyiz.. Önemli olan bazı yollar yanlış gibi görünse bile doğru yere çıkabiliyor mu.. Keyifli geceler..
Herkes aynı şeyi söylüyorsa durup bir düşünürüm. Çünkü biz olayın içinde olunca objektif bakamıyoruz bazen. Dışarıdan daha net görülüyor bazı durumlar. Birden fazla kişi bana yaptığımın yanlış olduğunu söylüyorsa demek ki benim göremediğim bir şeyi görüyorlar derim ve sorgulamaya başlarım. Benim etik ve doğru kriterlerime aykırı ise dönerim o yoldan, uygunsa devam ederim.
Yol yanlış olsada illa kendim tecrübe edip yaşamalıyım. Birileri söyledi diye yolumu, yönümü değiştiremem. Yanlışı da doğruyu da kendim görücem ille.:))
Kendi düşmeden insan gerçekleri göremez ki. Birilerinin ısrarla yolun yanlış olduğunu söylemesi benim için bir şey ifade etmez o yüzden. İlla kendim o tecrübeyi edineceğim
Doğru olduğuna inandığım bir yol ise başkalarının o yolun yanlış bir yol olduğu konusundaki uyarılarına aldırış etmem. Herkesin yolu kendine. Herkes doğru olduğunu düşündüğü yolda yürümeli. Başkalarının yolu hakkında yorum yapmamalı.
Kendi yolumda yalnış yürümek başkalarının yolunda doğru yürümekten daha iyidir benim mantığımla. Ben genelde o yolları bitirdikten sonra haber veririm etrafıma. Bi de onların laflarıyla uğraşamam açıkçası.
Tabi doğrudur. ama birde mesela hapşurduğun zaman bütün organlar dururmuş. kalbin dahi duruyor o esnada. mesela dikkat et gözleri açık hiçbir delikanlı görmemişsindir hapşururken. hapşırık metabolizmayı bozduğu için o yüzden söyledim. yoksa tabi senin lafının derinliğine gelince de yarabbi şükür demek daha mantıklı oluyor.
Ya herkes hatalı, ben doğruysam? Genelde herkesin kaçtığı yerlere gider, onların sürü gibi gittiği yerlerden de kaçarım. Çünkü çoğunluk hem beni rahatsı ediyor, hem de yanlış yapmışım gibi bir hissiyat veriyor. Bu yüzden yanlış olduğumu söyleseler de orada devam ederim. Tabi neyi, neden yanlış yaptığımı söyleyenler olursa da kulak verip hatalı mıyım diye kontrol ederim ☾
Herkes seni kıskandığı için yanlış yolda olduğunu düşünür ama sen doğru yolda olduğunu düşünerek o yoldan ilerlemeye devam edeceksin yolundaki engeller yanındaki dostlarındır yanındaki dosta her zaman menfaatçidir hiçbir zaman senin kazanmanı istemezler o insandan her zaman senin düşüşünden farz alarak güçlenirler bunun için her zaman kendi yolunu kendin çizceksin kendi istediklerini kendin bileceksin😉
Herkesin yanlışı benim doğru yolumsa kimseyi dinlemem ama deger verdigim kisiler diyorsa bi durur duygularımı bir kenara koyup mantik ile düşünerek gittigim yolu kontrol ederim duygusal dusunduysem yanlis yola girmiş olabilirim çünkü. Bence mantık hata yaptirmaz ama duygular hata yaptırır.
İnsanlar müslümansın değil mi diye sorarlar hayır agnostiğim dersin başlarlar sen yanlış yoldasın doğru yol burası kanıt olarak da kitap gösterirler ben ise bilimsel gayet mantıklı bir şey söylerim kabul etmezler saçma bulurlar ee sen kendi yoluna git ben kendi yoluma gideyim dersin bak işte kanıtlayamadan kaçıyorsan derler Türkiye'de agnostik olmak cidden çok zor bir durum.
Hayat benim pişman olacak acısını çekecek yine benim herkes bildiği doğruları kendi hayatında uygulasın, ben kendi tecrübemi kendim edinmeyi seviyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Ama şöyle bir şey var ki yolun yanlış olduğunu ben biliyorum zaten ama nasıl güzel bir yol nasıl güzel bir yol böyle insan yürüyor yürümek istiyorsun hani nereye kadar gittik artık dönmek yok
gözümüz kapalı oluyor bazen doğruları göremiyoruz at gözlüğü ile bakıyoruz. Dışarıdan bir göz her zaman iyidir. Ve çok kişi yanlış yolda olduğumu söylüyorsa dikkate alırım tabiki