Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Yani hayat bir şekilde akarken muhakkak bedel de ödüyoruz, bedel de ödetiyoruz.. Bu işler böyle gidiyor.. Zaman geçiyor ve olumlu ya da olumsuz bir çok olay yaşarken bu olayların sonucunda belirli bedeller ödemek zorunda kalıyoruz.. İnsanların genelinde var bu durum bence.. Bedel ödemeyen insan olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.. Herkes farklı farklı alanlarda ders alıyor hayattan ve insanlardan.. Kimi maddi darbe alıyor kimi manevi, kimi sağlığından darbe alıyor kimi evladından, kimi aşkından vesaire.. Keyifli akşamlar..
Kısa vadeli bela express’leri ödediğimi düşünüyorum. Örneğin bir hareketinin neye yol açtığını hemen görmen gibi. Bir çok kararımın bana neye mâl olduğunu çoğunlukla hemen akabinde gördüm, ödedim. Ama sonra diğerleri var, atıyorum bir çocuk eğitimi gibi, ektiğinin doğruluğundan sadece biçtiğinde emin olabileceğin. Belki 14, belki de 24 sene sonra… Ne insanlar tanıdık, yıllarca arkadaşlık edip, şu an adını bile anmadığımız. Aynı şekilde ne kararlar aldık veya alacağız, yıllar sonra ne yaptım ben diye idrakına varacağımız. Onun için, hepsini ödedim derken bile hata ediyorumdur muhtemelen.
Evet fazlasıyla ödedim hem yaptığım hatalar hemdeki fazla güvendiğim insanlar bunların bedelini ödedik mükafatını bekliyoruz inşallah Her kötü günün ardında güzel günler vardır seni bekleyen buna inancım tam şu hayatta güzel yerlere gelebilmek kolay değil şu imtihan dünyasında sınavlardan geçmek hiç kolay değil her zorluğun ardında güzel bir kolaylık vardır elbet hayatına güllük gülistanlık yaşayan insanların hiçbiri imtihan olmaz onlara imrenmeyelim zaten çünkü onlar sadece bu dünyada rahat ederler 🌺