Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Genel manada evet. Dışarıya vuracak çok fazla kelimesi olmayan insanlar, bütün kelimelerini kendi içlerinde harcayıp kullanmışlardır. Artık kendi iç sesleri ile kavgaları o kadar büyüktür ki bu kavgaya dışarıdan birinin dahil olmasını istemiyorlardır. Kendi kendilerine konuşup, kendi kendilerine kararı almayı ya da duygularını içerde yaşamayı o kadar alışkanlık haline getirmişlerdir ki birileri ile konuşmak onlar için eziyettir adeta. Sürekli kendi kendilerine kalırlar, sürekli içlerinde tutarlar. Bunun hiçbir zaman bir insana iyi gelebileceğini düşünmüyorum. Çünkü ben hep dışa dönük bir insandım her zaman söyleyeceğim kelimeler dışarıya oldu. İçimde çok yaşamayı beceremiyorum.
Evet genelde öyledir. Çünkü sesli ve konuşkan insanlar bir şekilde içlerini bir şekilde boşaltırlar, illa üzüntüsünü ya da sinirini değil, konuşarak enerji sarfetmeleri bile zihnini bir şekilde boşaltmasına ve daha az şey düşünmesine sebep olabilir. Ama sessiz ve kendi haline olan insan daha çok düşünür bence içlerini pek dökmedikleri için. Daha çok içine atan ve içinde yaşayan insanın zihni ve ruhu daha gürültülü ve yoğundur bence.
Kimseye bir şey söyleyemeyen ve pek sesi çıkmayan insanın zihni her zaman beni duyun dercesine bağırır ve o sesi de insan ancak kendi duyar.
İnsanın içine attıkları, dışına vurduğundan daha çoktur. Dışın ne kadar gülse de içini senden başka bilen olmaz.
Evet sessiz insanlar kendini saklamayı sever. Çünkü paylaşmak istemez alıştığı yalnızlığı. Orada en fazla kendi kendine zarar verebilir.
Zaman geçtikce unuttuğu sandığı şeyler, yeni birini görünce tekrar canlanır. Çünkü kendini açsa bile boğulma riski vardır. Kendini, kendi içine hapsetmis insana ulaşmak zordur. O sana ulaşmak ister ama sen ulaşmaya çalışsan içi yanabilir.
Sınıfın sessiz çocuğu… Merak ediyorum acaba onların normal yaşantıları nasıldır? Aklıma hep şey geliyor, böyle evlerinin alt katında mühimmat deposu falan var, koca bir ekrandan radar sistemiyle hedef aldıklarını takip ediyorlar falan böyle dlödxödkdkdk
Evet hatta o kadar çok ses çıkar ki zihinlerinden buna bir son vermek için ağızlarını bile açamazlar daha çok gürültü duymamak için. Ayrıca ben sessiz insanların içinde bir cevher sakladığını düşünüyorum. Her konuşur ama çok azı dinlemenin erdemini bilir. Herkes anlatır ama pek azı anlar ☾
Valla bak Genelde hep bana diyorlar ki çok aşırı sessiz dinle sinir bozucu derecede sakinsin diyorlar o kadar sakin duruyorum ki insanlar benim karşımda böyle sinirleri bozuluyor
Bence tam tersi sessiz insanlar zihinleri sessiz olduğu için sakin ve sessiz kalmayı tercih ediyorlar.. Dikkat ederseniz beyni çok gürültülü insanlar daha sinirli daha agresif olurlar. Çünkü sürekli düşünür kafalarında her şeyi kurarlar.
Sessiz insanlardan nefret ediyorum ya duvar daha iyi en azından yankı yapıyor. Keçinin sevmediği ot dibinde biter ya beni de hep sessizler buluyor ayar oluyorum. Bir gün birisi elimde kalacak dur bakalım.
Kısmen katılabilirim. Ben aslında sessiz insanlardan ziyade , sessiz konuşanlardan çekinirim. Hani böyle müthiş kısık tonda konuşan insanlar var ya , onlar. Diğer türlü, sessizlik tamamen fıtrat gereği olabilir.
14 yaşında alkole başlama sebebim oydu (bağımlı değilim nerde bizde bağımlı olacak para) tadı güzel diye falan değil ya da artislik olsun diye, anca sarhoşken kafan susuyo ya da uyurken.
maalesef çoğunlukla o gürültüler sessizliklerine bastırılır. Bir zaman sonra da o insan patlar. Artık herkese herşeye sesi yetebilen haykıran bir insan olur. Kendimden bilirim.