Önemli olan y@vsaklık yapmadan şaka yapabilmek. Onu yapabilen canlı sayısı bu zamanda çok az olduğu için en iyisi hiç şaka yapmamak. Mecburmus gibi internette her şeyle ilgili espri yapan s1k kafalılar görmekten yoruldum.
bence bu sorunun yanıtı kişisine göre değişir. ideolojik, siyasi ve dini, "kara mizah" olarak adlandırılan şakalar çoğunluğu öfkelendirir mesela, fakat ben siyasi dini mizahları çok severim. mesela kendimde beğenmediğim çoğu şey ile şakalar yapmaya, ve yapılmasına izin verir, gülerim. fiziksel hastalıklar ile ilgili olan şakalar var mesela, yıllar önce kolları ve bacakları olmayan bir adamın fotoğrafına, "ne yapayım canım yuvarlanıp gidiyoruz işte" yazılmıştı, herkes linç yağdırırken, buna gülen benimle birlikte bazı insanlar vardı, bu kişi ile alakalı bir durum. bakın, onca insanın hassas olduğu bunca şakaya gülüp aldırmazken, kesinlikle yapılmaması gereken şakaların, kişinin haysiyetini ve onurunu incitecek şakalar olduğunu düşünüyorum. kişinin nabzını ölçmeden şaka yapılmaması gerektiğini, ve her ne olursa olsun, espri yapılacak kişi ile alakalı bir ironi olacaksa, onun onurunu incitmeden yapılması gerektiğini düşünüyorum. herkes her şakayı kaldıramaz, gücüne ağrına gidebilir..