Yalnız olmak bir ayrıcalık, bir başarı ve üstünlük değildir. Onun güzel ve olumlu yanları olabilir Ama buna bir başarı gözüyle bakmak saçma olur 😂
Yani bir tercih ve seçim de olabilir ayrıca. Bunun için neden övünürler ki anlamıyorum ama kendi isteğinin dışında yalnız kalıyorlarsa da bence kötü bile. Yalnızlığın iyi tarafları da kötü tarafları da var, bunu bu kadar iyi ya da kötü diye kategorize etmek gerekmiyor kısacası.
Kaldı ki insan sürekli hep yalnız olmak istemez aslında. Mutlaka bir zaman sonra sıkılır ve insanlara ihtiyaç duyar. Bu insanların doğasında ve yaradılışında vardır.
Yalnızlığı gerçek anlamda yaşayan biri olarak verdiği tadın tarifi yok benim gözümde. Yeri geldiğin de sevdiğim insanlarla da birlikte eğlenebiliyorum fakat genel itibariyle yalnızlığa da aşırı ihtiyaç duyuyorum ben. Kafamı dinlemem ve bir şekilde günün ya da yaşanılanlarımdan yorgunluğundan ancak bu şekilde arınabiliyorum. Mecburi değil, tercih olarak bunu seçiyorum. Evet mecburen yalnızsan bu tamamen mutsuzluk sebebi fakat insan yalnızlığını da sevmeyi ve huzur bulmayı öğrendiği zaman, kimseye de çok minnet duymamaya başlıyor. Eninde sonunda kendinle kalıyorsun ya da o sürekli yanında olan insanların günü geliyor esamesi dahi okunmuyor...
Yalnızlık ayrıcalık değil, bazen mecburiyet bazen tercihtir. Ama bu ayrıcalıklı olduğu için değildir. Kişi çevresinden uzaklaşmak istediği için veya çevresi tarafından istenmediği için yalnız yaşar. Yalnızlık bana göre iyi bir şey değil...
Ayrıcalık mıdır bilemicem belki bu o kişilerin tercihidir. Ben arada kafa dinlemek için olan yalnızlığı severim. Sürekli olan yalnızlık bana göre değil...😊
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Yalnızlık dünyanın en kötü ve üzücü duygusu. bununla övünen biri gerçekten yalnız değildir. yalnızlık insan doğasına aykırı bir şey. psikolojik olarak da yanlış
Yalnızlık çok güzel... Yalnızlık özgürlüktür... Yalnızlık mutluluktur... Yalnızlık şöyledir, böyledir... Bu lafları diyenlerin hayatlarına bir mercekle bakın, belli başlı süreli ilişkiler yaşamışlardır. Olmuş ve bitmiştir. Gerçekte "yalnızlığı" cidden yaşayan hiç kimse yalnızlığı övmez. Çünkü, bunun övülecek bir tarafı yok! Sessizliğin içindeki sesi, gölgeler içindeki bir yüzü, soğukluğun içindeki ufacık bir ısı kırıntısını arayacak kadar kötü olursun ve kalkıp da "yalnızlık mutluluktur" edebiyatını süslü sırıtışlar ile sunmazsın. Yalandır!
Yalnız olmak ile yalnız kalmayı tercih etmeyi ayırmalı insan. Yalnız olmak isteyen kişi birtakım hedefleri olan ya da yalnız kalmayı sevdiği için böyle düşünülebilir. Bu bir ayrıcalık değil, tercih meselesidir. Yalnız kalmayı gerektiren durumlar da ben de yalnız olmayı severim. Ama evli olduğum için genel de yalnızlık konusunda çok fazla şanslı değilim. Ayrıca sessizliği de severim, karanlık ve sessiz bir ortam da tek takılmak ya da dışarıda yalnız dolaşmak, bisiklet sürmek vb. çoğu şeye değer. Kısaca ayrıcalıktan ziyade tercih diyorum. saygılar... 😌✌️
Yalnız olmak ayrıcalıktır. Parası olmayanın mahremiyeti de olamıyor. Kendine bir alanın olmuyor ve yaşam alanını her zaman başkalarıyla paylaşman gerekiyor.
Yurtta kalan biri parayı basıp tek kişilik odada kalmıyorsa asla yalnız olamaz. Fakir ve çok kardeşli biri odasını kardeşleriyle paylaşmak zorunda kalır. Başkalarıyla toplu yaşamaya asla mahremiyet sahibi olmamaya razı gelmesi gerekir. Parası olmayan tek kişi eve çıkamaz.
Yalnız kalabilmek değerli bir lükstür. Kendinizle baş başayken ne isterseniz onu yapabilirsiniz, kimseye sormanız gerekmez. Apartmanda kalmak bile yalnızlık denen lüksten verilmiş bir ödün oluyor. Yalnızlık demek bir bakıma sadece istediğiniz kişiler ile alanınızı paylaşmak demektir.
Yanlız olmak ayrıcalıktır tabi. Kimse canımızı sıkmaz. Dert tasa dinlemek yok. Hayatını yaşarsın istediğin gibi... Hayat zaten zor insanlar daha zor ve kötü. En değer verdiğin hiç ummadık anda arkandan vuruyo ve acısı zaman geçsede çıkmıyo... En iyisi yanlızlık... İnsanlardan çok darbe yiyen ve en sevdiklerinden ölümüne tiksinmiş biri olarak yalnızlık tercihim. Bol bol beddua edecek zaman oluyor.
Yalnız olmak göreceli bir kavram. Sevgilim yok, yalnızım diye düşüncen varsa bu dışarıda karakter yoksunu bunca kişi varken yalnızlık değildir. Ailen, seni seven arkadaşların da vardır. Onlar varken yalnız olamazsın. Sadece biraz bakış açını değiştir. Bu işe yarar.
Ayricalik oldugunu sanmiyorum. Övünülecek bir sey degil ayrica. Bunu surekli dillendiren, bununla ovunen insan aslinda yalnizligi sevmiyordur. Bundan sikayetcidir icten ice. Insanoglu sosyal bir varlik ve her zaman yalniz kalamaz bir sure sonra psikolojisini etkiler. Mecburuz aslinda diger insanlarla konusmaya iletisim kurmaya zaman gecirmeye. Bunu yapmazsak ruhsagligimizi kaybederiz.
Bazen öyle, çünkü kendinle kalabilmek ve kendine yetebilmek bazen çok zor. Bunu biliyorum çünkü bende çoğu zaman o yalnız insanlardanım. Zor olduğu kadar da güzel. Hesap verdiğin ya da sorduğun kimse yok. Ne giydiğine veya nasıl davrandığına karışan kimse yok.
Yalnız olmak ayrıcalıktan ziyade bir seçimdir. Bununla övünmenin ya da reklamını yapmanın da gereksiz olduğunu düşünüyorum. Herkes seçimlerine göre yaşar.
Charles Bukowski abimin de dediği gibi;Sevmeyi felan değil yalnızlığı öğrenin çünkü zor zamanlar da en çok ona ihtiyacın olacak. Terk edilmişlik başkadır yalnızlık başka
Değildir, ancak yalnızlık sana bir süre sonra kendi başına tüm dertlerini çözüp kendini her koşulda iyi etmeni sağlar. Kimse keyfinden yalnız olmaz, onu bu noktaya getiren bir sebebi vardır.
Bana itici geliyor bunu bide sık sık dile getiriyorlar ama sadece lafta yanlizlar var bide adı yanlız yapmadığı kalmıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yalnız değilim ama yalnızlığı severim yalnızlık herkesin sevebileceği bir durum değildir insan yalnız mutluysa bu övünülecek birşeydir çünkü güzel olduğu kadar bazen yalnızlık derin bir acıda verebilir.
Hayır tam tersi bir cezadır. Mutlu olacağın insanlarla birlikte olmak özellikle sevdiğin biri varsa hayatında aşkı öldürmediğin müddetçe birlikte yaşamak gibisi yok ❤️
İnsan sadece yalnız olabildiği sürece , bütünüyle kendisi olur ; Demek ki yalnızlığı sevmeyen özgürlüğü de sevmez ; çünkü insan ancak yalnız olduğunda özgürdür
Sürekli değil ama arada bi yalnız kalmak iyidir ben mesela alırım içkimi inerim sahile kimse yok ohh mis telefonu da bi kenara koy tamamdır. Herseyden uzak kafa dinlerim
Övünülecek bir durum yok, yalnızlık iki taraflı bir duygu durumudur bence. Fiziksel olarak yalnızlığı çok önemsemiyorum. Esas olan insanın nasıl hissettiği.
Aslında bir ayrıcalık değildir. Bazıları bunu asosyelliğini örtmek için söyler, bazıları ise insanlarla anlaşama ve geçinme konusunda kötü olduğu için yalnızlığı bir ayrıcalık olarak görebilir..