Acı hatıralara gülüp geçecek kadar umursamaz olamam, aman geldi geçti diyemem. Modumu düşürür, keşkelerimi hatırlatır, hüzünlendirir ve mutsuzlaştırır maalesef... Etkisinden çıkmaya çalışırım sadece o da yinede ne olursa olsun şükrederek. Olmasa, yaşamasak iyiydi ama bunlarda dünyanın kuralı. 🤷🏻 Gülüp geçebilmeyi başarabilen varsa da helal olsun. O an ki psikolojik durumu aşıp, kurtulabiliyorlar. Kendimizi iyileştirme yöntemlerimiz hepimizde farklı, kimseyi yargılamamak gerekiyor. 🍂 Gülüp geçenler ciddi anlamda şanslı kişiler.
Eğer Acı hatıralar olmasaydı şu anki tecrübe ve aklımla hareket edemezdim o yüzden bazı şeylerin yaşanmasında hayır vardır en azından şimdi daha çok aklı başında hareket ediyorum insanlara kendimi değersizleştirmiyorum her yaşanan sınav insana birtık daha olgunlaştırır ve sen bundan kendine pay çıkartırsan eğer bunu sağlayabilirsin ve kötü şeyler yaşasak bile yine de kendimizden başka kimsenin bize faydası olmaz yine güçlü durmak zorundayız ayağa kalkmak zorundayız kimse sizin kadar size değer vermez 🦋
Bazı acılarım var ki asla asla konusu geçsin dahi istemediğim. Benim acılarım gün yüzüne çıksın istemem. Kapalı kapılar arkasına sandıklara kilitledim onları. Benim hayatımı büyük ölçüde etkiliyorlar çünkü.
Başımdan geçen hiçbir acı olaya gülmedim, gülecek kadar alaycı yaklaşmadım. Acı hatıralarımı anımsamak beni sadece hüzünlendirir. Modum o an düşer belki ama kısa süre içerisinde toparlanırım. Tüm günümü modu düşük bir vaziyette geçirmem.
Yaşanılan acı olaylara sonradan gülüp geçemiyorum ama geçmişle de yaşamıyorum. Yaşanması gereken şeyler yaşandı ve bitti sonuç olarak. Herhangi bir yerde ya da olayda takılı kalmak insanı bir süre sonra takıntılı hallere sürükler ve sonraki hayatında da bu hallerinin zorluklarını yaşar zaten. Geçmişe takılı kalan insanlar hep beni korkutur bu sebepten.
Hatırladığım an'a göre değişiyor aslında bazen alakasız biyerde bir anı yı bi sözü bi seslenişi hatırlıyorum tebessüm ediyorum bazende öfff nerden geldi şimdi diyorum
o an ki ruh halime bağlı keyifliyken oradan geçiyorsam ne bileyim aklıma gelirse güler geçerim ama modum düşükse zaten daha da düşürür ki genelde düşükken aklıma gelir :)