Konu komşu, el alem ne der? Ne konuşur? Birçok kişinin hayatına yön veren bu topluluk, jüri, hatta mahallenin avukatları! Bu topluluğun senin üstünde etkisi var mı?
El alemin, konu komşunun senin hayatındaki kararlara etkisi var mı?
Yaşadığım çevre ve aile yapım her zaman elalemi çok önemsemeye ve dediklerini dikkate almaya müsaitlerdi. Onları değiştiremeyeceğime göre kendi alışmış olduğum bu psikolojik dayatmaları yok saymaya ve fazla kulak asmamaya çalışıyorum. Çünkü onlarla beraber ben de takıntı haline getirirsem daha çok yük oluyor üstümde elalem kavramı. En azından ben kendi içimde, "elalem umrumda değil, kim ne düşünürse düşünsün" diye telkin edersem biraz daha strese girmemiş oluyorum.
Mantıken de çok saçma geliyor dışarıdan olan insanların lafları ile hayatımızı şekillendirmek. Ama belli yaşa gelmiş ve hayatı boyunca öyle yaşamış alışmış insanlara bunu anlatıp değişmelerini de bekleyemeyiz.
Bu o kadar kötü bir durum ki ben yıllarca buna maruz kaldım biz elalem için mi doğduk. hayatimizi onlar mı yaşıyor ben ağlayınca ağlayan bir el alem görmedim o günden sonra bir daha asla el alem için bişey yapmadım hayatım da bişey değiştirmedim.
Sen gülünce bile mutsuz olur bu el alem arkandan konuşanlar iyiliğini isterler mi tabiki hayır bende ona göre bi yol çizdim kimse derdime ortak olmuyorsa hayatıma burnunu sokmasın.
Benim hayatım benim kararım benim benim benim ben ne istersem onu yaparım nasıl istersem öyle yaparım ben böyle uygun gördüm böyle oldu söyle bir söz var
elalem değil elli âlemde konuşsa ben kendimden eminsem el alkışlar âlem izler.✓
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
hayır, insanları ve o küçük düşüncelerini umursamıyorum. benim için benim fikrimin ne odluğu önemli beni başkalarının düşünceleri değil kendi düşüncelerim şekillendirir. özgüveni düşük insan genellikle toplumun ne düşündüğünün kaygısı yaşar
El alem, konu komşu beni izler sadece. Kendi aralarında konuşurlar, fakat ne yüzüme, ne de aileme karşı bişey diyemezler. Çünkü her zmaan başım dik yürürüm onların olduğu yerde. Konu komşu sadece eğik başlılara karışmaya çalışır.
Konu bensem karar benim. Karşı çıkan en yakınlarım bile olsa işimi gizliden yürütür yine yapacağımı yaparım🤷💃 Onlar benim hakkımda konuşsa konuşsa 15 dakika konuşur. Bu hayatı yaşayan benim
Herhangi bir etkisi yok çünkü aldığım kararlarda ya da yaptığım eylemlerde etraftakilerin düşüncelerini önemsemem. Sonuçta aldığım kararları ya da gerçekleştirdiğim şeyleri elalem için yapmıyorum.
Niye ola ki? Dünyaya bir kere gelmişiz, el alemin ağzına bakla ıslatmak için mi yaşayacağız hayatımızı? Biz hayatımızda yükselmeye devam edelim onlar oturduğu yerden boş yapsın, hiç derdimde değil.
Benim yasadiklarimi, hissettiklerimi el alem yasayip hissetmiyor. O yuzden etkileri yok. Herkes kendine baksin, herkes kendi hayatina odaklansin. Ilerde cocuklarimi el alem sunu der, bunu der ay aman sakin oyle yapma, onu giyme diye yetistirmicem. El alemin cani cehenneme. Basimiza bir sey geldigi zaman nedense o el alem ortadan kayboluyor.
Aileden dolayi istemsizce oluyor sinir okuyorum ama istediğimi yaparım elalem icinmi yaşıyoruz kac defa annemle kavgs etnisimdir ama aileler öyle düsunmez 😁😁😄😄elalem ne der kafası sıcim elaleme derim sonra