Çevremdeki kadınlar sürekli sen evlenme diyorlar. Özgür ruhlu, dediğim dedik, inatçı, asabi, geçinilmesi zor biriyim. Çok takıntılıyım. Mutfakta kötüyüm , temizlik bulaşık onlarda iyiyim. Sizce ben evlenmemeli miyim?
Takıntılı, asabi ve insanları alttan almayan biriyim. Sizce ben evlenmemeli miyim?
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
İnsanların size karşı söylemlerinden ziyade sizin ne düşündüğünüz önemli olan. Kendinizi tanıyorsunuz ve nelere göğüs gerip geremeyeceğinizi en iyi siz biliyorsunuz.. Tahammül sınırlarınız çabuk zorlanıyorsa elbette daha temkinli olmalısınız fakat bu hayat boyu yalnız kalmanız gerektiği anlamına gelmez.. Hayatta muhakkak insanlarla ilişki içerisinde olmanız gerekecek.. Bu sadece ilişki anlamında değil, iş, aile, arkadaş çevresinde de böyle olacak.. İşte bu sebeple sadece sevgililik ya da eş durumu üzerinden yola çıkmayın.. Bence insanların belli başlı özellikleri sabit kalsa da bazı huylar törpülenebilir.. Ayrıca bu takıntı ve asabiyet durumunuz devam ederse ve ilerlerse sadece çevrenizdeki insanlara değil en başta size zarar verir.. Bu yüzden kendiniz için bir yardım almanızı tavsiye ederim.. Keyifli geceler..
Evlilik dediğimiz mesele sadece bunlar değil zaten wn başında sen kendini tanıyan bilen birisin sence evlenebilirmisin?
Evlilik demek iki kişinin sorunlara beraber göğüs germesi demek sadece maddiyat değil sen sinirliyken eşinin alttan alması eşin sinirliyken senin Altan alman mesela sen biseye takıntı gösterdiğin de eşin senin sorununa çare bulmak istemeli sana karşı anlayışlı olmalı evlilik olsun ilişki olsun arkadas, dost, kardeş farketmez bütün bu birlikteliği ayakta tutan en önemli şey anlayış ve empatidir.
Eşin kendini senin yerine koymalı senin huzursuz asabi sinirli olduğun zamanlar da düşünmeli eşim neden böyle ben onun yerinde olsam nasıl olurdum acaba sana destek olmalı. Evlilikleri ayakta tutan şeyler bunlar. Sen sinrilensen eşin sinrilense ne olur kıyameti koparirsiniz bunları düşünerek hayatına uygun birisi ile birlikte olmalısın..
Cevabı kendin vermişsin zaten muhtemelen evliliği sadece özgürlüğün kısıtlanması gibi algılayan sığ bir düşünceye sahipsin, evlenmemen senin için son derece elzem bir durum kısaca.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Özgürlük kısıtlanıyor Çünkü ortak karar diyorlar saçma bir olay ben bir bireysem kendimle ilgili kararları kendim alırım
Senin açından en mantıksız olmuyor mu aslında, direkt evlenme dedim. Umarım evlenmezsin hem karşı tarafa hem de sana zararı olur ve kaybedilen zaman da cabası.
Deli deliyi görünce çomağını saklar hesabı bende asabiyim ama kurumda benim gibi olan biri ile öyle iyi anlaşıyorumki herkes soruyor nasıl anlaşıyorsun diye