Öyle derler. Fakat ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Ulaşılmaz olana binbir zorlukla ulaştığım gün elde ettiğim şey her ne ise o daha da fazla değerlenir. Bu ulaşılmaz olanla da alakalı değil. Kolay yoldan elde ettiğim şeylerin de kıymetini bilirim. Yeter ki o şeye gerçekten sahip olmayı her şeyden çok isteyeyim.
Elde etmek kelimesi bana insani ilişkilerde basit geliyor, bir kişiyi etkilemeye çalışan insanların yaptığı ve daha sonra elde ettikten sonra elde edilenin elde edenin gözünde değerinin kalmaması gibi bir şey. Hayatta insanlar karşılıklı saygı sevgi ve değerlerini karşılıklı bir birlerine yansıtabilirlerse yaşamları boyunca huzurla ve mutlulukla beraberliklerini sürdürebilirler tabi sağlık el verdikçe, sorunun derinliklerine inip sana bir cevap vermem gerekirse; aldığım arabayı ya da giyindiğim kıyafeti ya da her hangi bir eş yamı daha dün almış gibi temiz hassas ve düzenli kullanmaktayım👍🏻
Elde edilince evet o büyük kayboluyor. Çünkü benim artık rehavetine kapılıyor insan. Her alan için geçerli elbette. İkili ilişkiler için konuşuyorum. Elimizde olduğu zaman değil elimizden kaçtığı an daha çok umursuyoruz kişiyi. Hiçbir anlam ifade etmese de olay bundan ibaret.
Hayıe ben elde ettiğim seye daha çok tutunurum hiç sevmedigim bir is olsun onu yapiyorsan hakkiyla yaparim severim. Mesela bölumu hic sevmiyordum once asla istemiyordum ama sonra ogrendim ogrendikce sevdim yani ulasamadıgim elde edemedigim bir seyden hevesim gecer
Elde ettikten sonra nasılsa artık bende rahatlığı oluyor insanda.. Nasılsa artık benim.. Fazla uğraşmamaya başlıyoruz, çabalamıyoruz eskisi kadar.. Bu bende de böyle ne yazık ki.. Olsun diye emek vermiyorum, ne olursa olsun deyip geçiyorum.. Nasılsa kötü bisey olmaz diyorum.. Bu çabasızlık yüzünden de olan oluyor..
Ben uzaktan izlemeyi tercih ediyorum artık.. Herşeyin bir sonu var çünkü.. Ben her şey sonsuz olsun istiyorum.. Uzaktan hersey çok daha güzel :)
Yani insanoğlu böyledir bu maddi seyler icin elde eder ve hevesi kaçar ama bunu kolay yoldan elde ettiyde bu gecerlidir tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiyse herseyiyle degerlidir manevi seyler icin biraz gizem olmasi gerektigini dusunuyorum kisiyi elde etse bile onunla ilgili herseyi bilmemeli her gun biseyini ogrenip heyecanlanmali. Aldiğim her elma beni asiri heyecanlandirir o cocuklugumda yedigimin tadini alamasamda buyuk bir heyecan duyarim alırken
Gerçek duygulara sahip olmayanlar elde ettikten sonra büyüsü gitti der. İnsanın insana yaklaşımı bu değil biz öyle sanıyoruz. Nesneye olan ilgim bitiyor mesela ama onu bile hor kullanmam. İlk okuldayken babam ayakkabı alırdı topukları eriyene kadar giyerdik senelerde.
Çoğu insana göre bu böyledir; ulaşılmaz, imkansız olan hep daha bir büyülü, güzel gelir. Sonra o büyü azalarak, kaybolur. Gerçekten sevilen, temelinde imkansızlık değil de, sevgi gibi güçlü duygular olan şeyler hariç
tuketim sevdası :) elde etmek nedir :) sahip olduklarını korumak kazanmak kadar zordur :) o yuzde elde etmek tabiri her zaman cok basarili insanlar icin konusulunabilir ki o da ne kadar caliskan olduklarini gosterir :)
Zor elde edilen hiç bir şey değerini ve büyüsünü kaybetmez.. Çünkü her zaman insanın aklına ne zorluklar çekip elde ettiği düşüncesi aklının bir köşesinde yer eder.. Kolay elde edilen şeylerin genelde kıymeti bilinmez..
Bu durum ile birtek işim konusunda yüz yüze gelmedim, onun dışında evet öyle oluyor. En basit bir hevesle aldığımız Kazak bile öyle aylarca dolapta giyilmeyi bekliyor. Oysa ki ne hevesle almıştık onu
Bende öyle bir durum söz konusu değil dayı.Çünkü zor olanları tercih ettim hayatta, elde edene kadar çok emek verdim sabırla bekledim. O kadar emek verip kolayca vazgeçmek avellik ahmaklık olmazmı.