yıllardır bunalımdayım arkadaşım falan yok hep evdeyim 20 yaşındayım yksye hazırlanıyorum ama bu sene de olmayacak belli geceleri uyuyamıyorum kabus görerek uyanıyorum uyku düzenim kalmadı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kendini neden olmayacak diye şartlandırıyorsun. Olumlu düşünsene. Hem olmasa ne olur ya, ölüm yok ya. En azından çabalıyosun olmazsa eğer onda da bi hayır ara. Öğrenmek için okuyup çalışmanı tavsiye ederim sınavı geçmeliyim düşüncesi ile değil. Hiiç olmucak etmicek demek yok. Aksine olacağına önce sen bi inandır kendini kii olsun. Her şey bizim elimizde ve manevi gücüne inan. Nasıl başardığını hayal et sürekli.. Yaparsınn inan buna. Sınav vs basit şeyler bunlar. Formalite. Asıl ne öğrendiğin, kazandığın zaman ne vereceğin senden sonraki nesle. Öğrenmek ve öğretmek için faydalı olman gerektiğini bilmen için çalış dersini. Sınavı geçmek için değil. Dua oku vesveselerden korunmak için. ümitsizlik şeytanın işi. Allah yardımcın olsun.
013 Yorumla
Soran+1 yılmteatik ypaamıom ki senin dedigini zaten yapıyorum yapcam etcem diyorum dersi calısmaya baslayınca ve soruları yapamayınca morelım bozuluyor aglayasım gelıyor bır sure sonra
- +1 yıl
Cansınn. Bir kez yapamazsan bir daha dene yine dene bıkmadan denee. Vazgeçmek yok. Benimde hiç yapamadığım bir sürü ders vardı. Nefret ederdim. Sırf yenmek adına zorladım. Sevmekle başladım. Sevmek için sebeplerle. Sonra bir derken iki üç.. baktım çook güzel. vay be dedim hiç unutmam. inan bak yaptıkça ne kadar kolay olduğunu görüyorsun ve seviyorsun hem de çook seviyorsun.
- +1 yıl
Arkadaş meselesine gelinceee. İyi kii olmamış. Hele az kalan yolunu bitirr sonra daha iyi kararlar verirsin arkadaş seçiminde. Yoksa bu psikolojide bir sürü yanlış arkadaşlar edinseydin? Allah seviyormuş demek hiç olmamış. Güven bana. O yaşa kadar insan yanlış seçim yapmakta ısrarcı oluyor ve bedelini uzun yıllar ödeyebiliyorsun.. Sevineceğin bi durumm inan. Tadını çıkar.
Soran+1 yılama hem zaman yok sadece ona odaklansan dıgerlerınden mahrum kalacaksın ve ben matematıgı her yanlıs yaptıgımda moralım alt ust oluyor
Soran+1 yılbenım tek sıkıntım ders arkadas konusunda ıyıyım herkesle arkadas olmam
Soran+1 yılbu seneyı pas gectım dıyelım seneye artık calısıcam da motıvasyon bıtıyor bende hata yapınca ne kadar avutsam da bıtıyor abı
- +1 yıl
Daha genceciksin öyle kii daha ne zamanlar var önünde inan düşündüğün gibi değil. Olmadı mı dediğim gibi eksik olduğun alanda pratik yapabileceğin bi işe gir amaç kendini geliştirmek. Göreceksin zaten kendiliğinden gelişecek sonrası koşa koşa çalışacaksın.. unutma bugün bu konuşulanları.
Soran+1 yılmatematıkle ılgılı bır ıs mı anlamadım
- +1 yıl
Evet neden olmasın. Ticari bi işletmede çalışırsın mesela. Hesap kitap bol olan bi yerde.. Yani iste yeterki. İş hayatında daha iyi görüyor insan sık karşılaşıyor okulda öğretilenleri. matematik geometri formüller tarih dil o bu her şey ya.. ancak matematik herr şey dostum. tadını çıkar.
Soran+1 yıltamam bir selyer yapıcaz artık
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle bu sene olmayacak belli diye kendini sınırlama. Daha önünde baya zaman var. Önemli olan bunu güzel değerlendirmen ve en çok çıkan konulara odaklanman. Bunalımda hissetmen kendi üstünde baskı hissettiğinden dolayı. Sıkılmakta haklısın çünkü kafanı dağıtacak bir alan yaratmamışsın kendine. En azından her gün dışarı bir saat yürüyüş için çıksan? Ya da yarım saat? Gerçekten bu bile modunu değiştirecektir. Onun dışında mesela test çözmeyi hep evde yapma. Mesela bazı günler starbucksa git veya bir kafeye hafta içi çok kalabalık olmaz. Bir kahve al ve orada testini çöz. Evde olmaktan daha iyi odaklanırsın.
043 Yorumla
Soran+1 yılbanyo bile yapmıyorum o dereceyim
Soran+1 yılgece yarısı uyandım kabusla zaten uyku da yok
Cevap sahibi+1 yılO zaman ilk önce bir duş almakla başla. Sonra da dediklerimi değerlendir.
Soran+1 yılburada starbuks yok ve ben o kadar kalabalıkta hıc calısamam ya
Cevap sahibi+1 yılHaftaiçi kalabalık olmuyor illa starbucks olması gerekmiyor herhangi bir kafeye git ve her gün değil. Bir köşeye otur inan çok farkediyor. Evde dikkat dağılma riski daha yüksek daha çok erteliyorsun ama orada o yok. Bir kere dene en azindan.
Soran+1 yılben hic gitmedim kafeye nasıl bi yer
Soran+1 yılasıl sorun dersi anlama ve motivasyon bitse de gitsek modundayım zaten Şu an
Cevap sahibi+1 yılBir konuya yeni başlamışken değil ama test çözmek için gitmekle başlayabilirsin. Normal yemek yenen kahve içilen bir yer illaki senin oturduğun yerde de vardır. Veya bir AVMnin içinde. Kalabalık olmayan saatleri yakala ve git.
Soran+1 yılbu benim icin baya zor bir şey
Cevap sahibi+1 yılTamam anlıyorum o yüzden farklı şekillerde dene diyorum. Ben de kaç sene girdim üst üste zor biliyorum. Ve zannettiğin gibi haftaiçi erken saatlerde öyle kalabalık olmuyor köşeye geçersin alırsın kahve veya çayını çözersin testini sonra da evine dönersin o bile havanı değiştirir.
Soran+1 yılbunu yapabılcemı sanmıyorum benım ıcın asırı korkutucu gelıyor o ambıansa alısık degılım
Cevap sahibi+1 yılAnladım peki. Peki yürüyüş yapsan? Yakınlarda bir park bir yürüyüş alanı var mı? Her gün kahvaltıdan sonra bir yarım saat yürüyüp gelsen?
Soran+1 yılyürüyüs yapılacak bir park yok normal caddeler sokaklar var
Soran+1 yılbenim en sevmediğim şey tek başına bir şeyler yapmak tek başıma hiç bir şey yapamam sevmiyorum sadece evde takılırım o kadar
Cevap sahibi+1 yılTamam hiç fark etmez artık havalar güzelleşmeye başladı tak kulaklığını biraz yürü haftada iki gün. Evde eksik bir şey varsa onları al oyalan biraz. Dışarı çıktıkça modun yükselecek. Deme öyle yürüsem ne farkedecek diye inan çok şey farkedecek. İnsanın modu değişiyor.
Cevap sahibi+1 yılTek başına takılmayacaksın. Sadece hava alacaksın. Tek başına sinemaya git tiyatroya git demiyorum. Birazcık yürü gerekirse on dakika olsun.
Soran+1 yılkargo gondermem lazım ona gıdıcem
Cevap sahibi+1 yılTamam bak yolu uzatmakla başla. Dönüşte daha uzun yoldan eve dön. Biraz daha dışarıda takıl. Kargoyu gönderdim bitti deme. Bir mağazaya gir bak.
Soran+1 yılne yapım peki sonra
Cevap sahibi+1 yılBöyle böyle dışarıya alışacaksın. Haftada iki-üç gün bile evde bir anda bunaldığında dışarı çıkıp bunu yapıp geri dönebileceksin. Buna bir şans ver. Zaten kalabalık olmayan saatlerde çıkarsan rahatta olursun. Duş almak için bir sebebin de olur. Bunu dene sonra eve geri dön kaldığın yerden devam et.
Soran+1 yılsınavı nasıl halledıcem
Cevap sahibi+1 yılSınavda en çok çıkan konuları araştır. Her konuya tek tek odaklanmak yerine en çok soru çıkan konulara yoğunlaş. Anlamadığında veya tıkandığında kendine yüklenme. YouTube’dan araştır o konuları anlatan hocaları illaki vardır veya bazı sitelerde soru çözümleri. Böyle böyle ilerlersin. Ama önce dediğim gibi hava almayı da ihmal etme gerekirse on dakika bile olsa.
Soran+1 yılbu sene olmazsa ki olmayacak seneye napim
Cevap sahibi+1 yılOlmayacak deme… daha zamanın var nereden biliyorsun olmayacağını? Hayat bu bildiğin yerden çıkar ve olur. Bunu düşünme. Çalışmana devam et. Seneye geldiğinde düşünülür.
Soran+1 yılgercekcı olmak lazım mıllet her seyı bıtırmıstır ben daha yarım yamalagım tyt bıle bıtmedı kı matematıgı halletmeye calısıyorum da zor bayagı temelım yok o yuzden sadece ona calısıyorum ama tkandım
Cevap sahibi+1 yılHer şeyi bitiren insan bile stresten sınavda geride kalabiliyor. Bu hemen belli olacak bir şey değil. Kendini daha bunaltma tıkandığın yeri bırak başka konuya geç. Yapamıyorum diyip aynı konuya bakarsan bunalırsın tamam bunu anlamadım o zaman Türkçe şu konuya bakayım de ona geç. Sen en iyi olmak zorunda değilsin ama sınav süresi gelene kadar ‘’elinden gelenin en iyisini’’ yapmakla yükümlüsün. Şu an elinde bunlar var ve devam et.
Soran+1 yılzaman zaten kısıtlı ben en ıyısı sene ıcın calısayım 1 senede sıfırdan bırı nasıl yetıstırebılsın kı esek kadar ders var hangısıne calısacaksın mat temel yoksa 4 5 ay onunla ugrasıyorsun dıgerlerıne zaman kalmıyo
Soran+1 yılıseyaramaz olmak cok koyuyr be
Cevap sahibi+1 yılKarekök yayınlarının matematik ve geometri için sıfır kitabı var: yani temeli olmayanlar için: hem soru çözümleri var hem de konuyu anlatıyor onu alabilirsin. Araştır ve bak.
Soran+1 yılantrenmanlarla olan var da sonlara geldım bıraz bır sey ogrendım ama son konular bıraz zorluyor
Soran+1 yılbenım sorunum matematıkle her yanlıs yaptıgımda sınırlenıyorum en sonunda da aglayacak hale gelıyorum temel kıtaptan bahsedıyorum oyle tyt ayt ıcın degıl
Cevap sahibi+1 yılE tamam işte devam et buradan. Sen şu anlık bir bunalıma girmişsin geçecek gidecek. Devam et kaldığın yerden. Ve de dışarı çık. Onun dışında evde spor yapabilirsin onu dene YouTube’dan bulup. Böyle böyle kazanacaksın sınavı.
Cevap sahibi+1 yılHer soruyu yapabilmen gerekmiyor zaten. Elbette yapamadıkların olacak. Hemen pes etme ve devam et.
Soran+1 yılsence yarı fıyatla kazanıp gıdmek mantıklı mı ıse gırıp calıssam ve aılem de bıraz verse gıdebılır mıyım zengın degılız bıre unı ucretlerı her sene artıyor mu nasıl oluyo
Cevap sahibi+1 yılGidersin tabi ki neden gidemeyesin? Yüzde yetmiş beş de kazanabilirsin belli olmaz. Bölümüne ve üniversitesine göre değişir fiyatları ama elbette ailene destek olursan ödeyebilirsiniz. Sonuçta taksitle ödeniyor. Sen çalışmana devam et ve bütün seçenekleri değerlendir. Emin ol bunların sonucunu alacaksın.
Soran+1 yılsence hangısı bu sene yarı fıyatlı kazanırsam gıdeyım mı aptallık mı bır de o 75 naısl oluyo ve her sene fıyatı artıyor mu calısıp oderım elbette aılem de bıraz destek verır ama hangısını yapsam sence
Cevap sahibi+1 yılBence git. Sınav senesi stresi çekmenin aksine istediğin bir bölüme gitmek ve onun için çalışmak seni daha motive eder. Okula gidersin part time bir iş bulursun ve de aynı zamanda okursun. Ama şimdi önceliğin sınava odaklanmak olmalı tyt ve öteki sınav hepsi için elinden geleni yap. Sonucuna göre de bütün seçenekleri değerlendir.
Soran+1 yılpeki fıyat konusu dıyelım kı 3000 verıyoruz bır anda 4000 olur mu odeyemem gıbı bır durum olursa dıye
Cevap sahibi+1 yılOnu bilemiyorum ama seneden seneye artar eğer artma durumu olacaksa. Ayrıca üniversiteliler için burs durumu da var kyk bursu başvuruyorsun uygun görürlerse destek oluyorlar. Ya da kredi veriyorlar. Yani sana yardımcı oluyorlar ama sen üni bitip çalışmaya başlayınca direk onlara geri ödemek zorunda kalıyorsun. Yani okumak isteyen insan için her zaman çözüm var. Özel okulda okuyan herkesin de çok iyi durumu yok. Ama başvurulabiliyor böyle yerlere. O yüzden artık kendini daha bunalıma sokma çalışmana devam et ve yarıda bırakma. Diğer dediklerimi de değerlendir lütfen. Sonunda da çıkan sonucuna göre yarı burslu bile olsa istediğin bölüm olursa kesinlikle git. Sınav senesi herkes için stresli aynısını bir daha tekrar etmeye gerek yok. Dediğim gibi burslara başvurabilirsin, part time çalışırsın her türlü halledersin. Ama belli olmaz belki de devlet tutacak o yüzden kendini motive edecek yollar bul bu dışarı çıkmak olabilir, spor yapmak olabilir ama yap ve sonra da çalışmaya devam et lütfen.
Soran+1 yıltesekkur ederım mutlu oldum soyledıklerıne gore sıteyı sılme olur mu gelısme olursa bu soruya yazarım cevap verırsen memnun olurum
Cevap sahibi+1 yılElbette silmem mutlu olmana sevindim. İnan hepimiz geçtik o zamanlardan ondan anlayarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kendine iyi bak ve umudunu kaybetme her zaman bir çıkış yolu var gelişme olursa da yaz tabi ki. İyi geceler dilerim.
Soran+1 yıltesekkur zamanını caldım kusura bakma sabah kahavaltında sonra derse baslıcam artık aglayıp sızlamak yok elımden gelen her seyı yapıcam bu sefer olmuyorsa sakınlesıcem farklı teknıkler denıcem bır sekılde yapıcam ınanıyorum bu sene olmasa bıle seneye olacak benım tek sıkıntım sayısal kısm onu halledebılırsem her sey olur Allah razı olsun senden
Cevap sahibi+1 yılNe demek rica ederim. Eğer faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Aynen öyle yap. Ve de sana dediğim gibi ders çalışırken bunalırsan bir de diğer alternatif olarak ‘’rahatlatlatıcı nefes egzersizleri’’ diye aratıp onları da yapabilirsin gece uyumadan önce veya çok bunaldığında. Arkadaşım yok diye kendini yalnız hissetme burada hepimiz bir sorun olduğunda sana destek oluruz sen yeter ki kendini bırakma. Allah yanında olsun. Sonu güzel olacak inşallah.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
1Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl33 yaşımdayım hiç bunalıma girecek lüksüm olmadı vallahi özeniyorum bunalıma giren insanlara azimli olmak istediğini almak varken üşenip bunalıma girebiliyorsunuz
08 Yorumla
Soran+1 yılherkesin ruh hali farklı
- +1 yıl
Çok azimliyimdir de istediğimi pek alamam 😒
- +1 yıl
Geleceğini inşa ediyorsun kardeşim kendini salma lütfen
Soran+1 yılsalmıyacagım da tembellik var iste napıyım bilmiyorum banyo bile yapamıyorum usengeclikten
- +1 yıl
Şuanda yerlerde sürünüyorum ama çabalamaya devam ediyorum akıl sağlığımı kaybedecem ablaaaaa
- +1 yıl
@Erdeeeeemmm günümüz Türkiye'sinde umudu yok kimsenin sizde haklısınız
- +1 yıl
Hedeflerimden vazgeçmedim yıldıramicak kimse beni ablaaa
Soran+1 yıl@Erdeeeeemmm bende oyle baska care yok
Bunun ilaci sosyallik bende bi sira gecirdim 2 3 ay
017 Yorumla
Soran+1 yılsosyal olamam ki ben hem sınav senesi evde tek hazırlanıyorum bu sene de olmadı calışamıyorum bilmiyorum bunalıyorum
- +1 yıl
Sana soyle soyliyim bunalimdayken yedigin yemekten bile verim almazsin kaldi ki sen sinava hazirlaniyosun? Ayrica hersey sinav okul vs degil insan kendini mutlu etmek icin de zaman ayirmali ani yasamali zevk almali diyelim o kadar calistin ettin hic kendine vakit ayirmadim allah korusun sinav gunu basina bisey geldi vefat ettin? Kendin icin bu durumda ne yapmis olursun? Elinde yasamina deger bi ani kalir mi? Demek istedigim ders calisma gelecegini dusunme degil herseye herseyden fedakarlik yapma yani gelecegin icin bu gununden fedakarlik yap ama hepsini yapma
Soran+1 yılama sistem böyle işliyor eşek yükü kadar ders var matematik olmadığı için kazanamıyorum halledebilsem olacak da
Soran+1 yılAkp gitse her sey duzelecek zaten ki gidecekler üni okusan iş yok okumasan iş yok ne yapalım biz şimdi
Soran+1 yıluyku düzeni de kalmadı geceleri uyuyamıyorum kabus görerek uyandım insanlara cabuk baglanıyorum gittiklerinde de kahroluyorum mesela sanaldan konustum bırı vardı bayadır konusuyorduk kavga ettık ama kus olmadan sekılde ayrıldık sureklı onu dusnuyorum aklıma gelıyor tuhaf hıssetırıyor bılemıyorum telefonumu sadece operator annem ve parti mesajı bir de arada gelen kutlama mesajıyla dolu başka bişi yok inan ki
Soran+1 yılben oyle cok buyuk hedeflerı olan bırı degılım evım ısım arabam olsun yeterlı benım ıcın
- +1 yıl
Ask sana acidigimi dusunme sakin ama gercekten kotu gunler geciriyosun buna inan uzuldum cunku benzer seyler yasamisiz ve bende bi cikmaza girmistim ders bile calismiyodum hixbisey yapmayip sadece ne olucagini dusunuyodum ama bu baglanma konusuna gelirsek de sonuna kadat gururuna sıgın derim onun haricinde kesinlikle kendini sosyallesmeye zorla ama bunu yaparken birinden etkilenmemeye calis herkesin her samimi hareketinden bisey cikarmamaya calis yapilan en buyuk yanlislardan cunku
Soran+1 yıldedıgım kısı sanaldı bu arada benım arkadasım yok sadece akrabam var o da askere gıdıyor
Soran+1 yıloyle olmuyor ki bu beni miçin zor bir sey yapamam bunu daha banyo bile yapamıyorum her seyi erteliyorum zaten aılem evde degılken bıle yemek bıle zar zor yapıyorum bıraksan olurum acımdan o derece bosvermıslık var
Soran+1 yıldiyorum da yine fıs ıoluyo sonra napim sence
Soran+1 yılbakıyorum yaglı egzamalı vucut goruyorum
+1 yılBen de 4 aydır evdeyim. Yks yi bıraktım hazırlanmaya.
03 Yorumla
Soran+1 yılbiraz mola ver tatil yap kafa dinle sonra tekrar başla ben öyle yapacagım 21 misin gercekten
- +1 yıl
Askere gidicem daha heves filan kalmadı
Soran+1 yılgitme bence ertele
+1 yılRahatlamaya ihtiyacın var
03 Yorumla
Soran+1 yılüni kazansam rahatlıyacağım ama olmuyor işte ya
- +1 yıl
Kazanmadan önce zaten rahatlaman lazım. Kafanı toplamak için
Soran+1 yılo nasıl olacak tamam diyorum yapıcam diyorum sonra bir şeyler oluyo olmuyor kendimi daha çok mu izole etmem lazım hayattan
Sosyallesmelisin
01 Yorumla
Soran+1 yılpara da yok nasıl yapacım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026