Her konuda acele eder misin, sakin kalıp bekler misin? Bi yemek yapayım dedim arkadaşlara 2 saat sürdü, sanki açlıktan öldüler bir ton laf işittim hahah. Bugününden mi yarınını satın aldın? 🦁
Bugün sabır konusunda ki kaçıncı görüşüm bilmiyorum.. :D Hep de aynı şeyleri yazmak istemiyorum, farklılık olsun bu sefer de. Evet, sabırlı bir insanımdır. Sabırlı olmak için, çok uğraştım diyebilirim. Sabırsızlık bana göre hiç değil. Acele işe şeytan karışır diye boşuna dememişler. Eskiden ne zaman bir işi acele ile yapmaya kalkışsam, illa bir terslik çıkar ve elime ayağıma dolaşırdı o iş. Bir işi yaparken veya birinin yolunu gözlüyor isek sabırlı olmamız şart bana göre.
Eğer bu sözü eski ben için yani ergenlik dönemleri için kullanılsa sabır nedir bilmek, bilmeyen biriydim. Tam böyle çekilmez, zorlu ergenlik yılları geçiren insanlar olur ya.. Allah anne babaların başına vermesin... Tam öyle bir yapıya sahiptim. Sert, geçimsiz, sabırsız vesaire. Sonra bu davranışlarım bir raddeden sonra çevremdeki insan sayısını bir hayli azalttı, hal böyle olunca bende daha çok içime kapandım. Uzaklaştım herkesten. Bu sabırsızlığım ve öfkem o denli dozu kaçmıştı ki, sağlık sorunları olacak derecede idi. Sonrasında kafama nasıl dank ettiyse, bu davranış modelinin bana hiçbir getirisi yok. Bırak çevremde insan bırakmamayı, en önemlisi sağlığımı etkileyecek boyuta geldi. Bunu kendime yapamam diye düşündüm tabii 2-3 senelik bir süreçti bahsettiğim. Zamanla, farklı olaylarla karşılaşa karşılaşa sabretmeyi ve öfkelenme derecemi en aza indirgemeyi öğrendim. Şu an ise ilginçtir ki, öyle bir sabırlı insan haline dönüştüm ki bazen o zaman ki hallerim geliyor aklıma ve çevremin şaşırmasını geçtim, ben bile kendime zaman zaman şaşırıyorum. Sade de gelecek olursam, selamete erdim...
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bazı konularda sabırsızımdır. Ama sabretmeyi ve yerinde hareket etmeyi yaşayarak öğrendim. Biri bir söz mü söyledi bazen susuyorum. Ama onun haklı olduğu için değil. Zamanın geldiğinde çat diye gerçekleri ve doğru olanı söylemek için. Önemli olan doğru zamanda doğru yerde yapmak önemli benim için. O yüzden bazı şeyler için acele etmem. Sadece zamanını beklerim.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Sabırsızım veya şöyle söyleyeyim çabuk tükeniyor. Her şey çabucak olsun, çabuk kavuşayım, çabuk bitsin istiyorum :D dizi izlerken araya giren reklamlara tahammül edemediğimden misal internete düşsün diye bekliyorum. Kitapların başını okuyup orta kısmı atlayıp :D sonunu okuduğun oluyor sadete gelmeli 🙄
aslında çok sabırlıyımdır ama sabretmekten nefret ederim. evet uzun süre sabretme potansiyelim var ama bu esnada çok fazla negatif duygu biriktireceğim de bir gerçek.
Sabırsızca davranarak yaptığım hatalar sonucunda, sabrın sonunun selamet olduğunu erken yaşta öğrendim.
Bir şeyler için mücadele etmek ve ona doğru koşmak lazım ama sakince. Sabır çünkü bir kuş gibi. Üstüne birden gidince uçuyor.
Yolumuzu seçip beklediğimiz zaman, aksaklıklar olsa da bir şekil de sorun çözülüyor.
Sabır bir erdemdir ve erdeme ulaşmak için feleğin çemberinden geçmek gerekiyor. Hayatta sağolsun hepimize o çemberi gösteriyor. Geçebilen yaşamına mutlu bir şekil de devam ediyor. Geçemeyense hüsran. :)
Yarı Sabırlı yarı sabırsız biriyim Nedeni de şu çok zor meşakkatli olaylarda sınavlarda sabırlıyımdır ama en kolay istediğim sevdiğim olabilecek bazı şeyler için çok sabırsız bir insanım ki hemen olsun isterim beklemekten pek haz etmiyorum bekletilmekten de 🌊
Dert çekme konusunda baya sabırlıyımdır, sevdiğim insanlara karşı da baya baya öyleyimdir ama biriktiriyorum işte sonradan pat diye soğuyorum bu kötü oluyor.
Ama bir şey alıcaksam istiyorsam hemen olsun isterim asla bekleyemem, bu tür şeylerde sabırlı hiç değilim.
Kendimde en çok yakındığım konulardan biridir bu. Sabırsızlık benim lanetim galiba. Olacaksa hemen olmalı beklemek, bekletilmek hiç hoşuma gitmiyor. Terbiye etmem gerekiyor bu yönümü değilse yaşanılmıyor gerçekten. Hep bir acelecilik, takıntı halleri, beklentiler... insanı çok yoruyor.
Ben aşırı sabirsizim bir şey olucaksa veya bir şey yapılacaksa hemen olsun hemen yapılsın isterim. ama genel olarak da insanlara karşı da aşırı sabirsizim bekleyemem mesela sabır edemem bana bişey söylicek örneğin bekle diyor şunu yapim soylicem bekleyemiyorum hemen söylesin istiyorum. ya da hastaneye gidiyorum mesela sonuçların şu saatte çıkacak diyorlar varya bekleyen kadar taş oluyorum hatta bi kaç defa gidip doktora çıkmış mi bakar mısınız bile diyorum 😂😂
İnsanlara karşı inanılmaz sabırlı olsam da, olaylara karşı ya da herhangi istediğim bir şey için aşırı sabırsız biri haline gelebiliyorum. Bir şeylerin hemen, anında olmasını istiyorum falan...😬
Hiç sabırlı değilimdir. Bir iş ile meşgul olduğumda o işin hemen aynı gün bitirmem gerekir. Elimden geldiği kadar hızlı bir şekil de o iş biter. Asla yarına bırakmamaya çalışırım. Çok sabırsızım maalesef 🙄
Şu aralar sabırsızlığın zirvelerini yaşıyorum. Yakın tarihte yaşıtım olan yakın bir arkadaşımı kanserden kaybettim ve şu sıralar izafi olarak uzun görünen süreler bile bana yetersiz geliyor :/