Hak etmediğim şeyler yaşadım fakat bunun tek sorumlusu benim çünkü ben müsaade ettim. Onun için kendimi sorguluyorum. Eden bulur diyorum. Demek ki bende bir yerde hata yapmışım ki bunlar oldu diyorum. Bu bumerang misali bana edende bulacak ilahi adalet işte...
Bence bazı şeyleri yaşamayı hiç hak etmedik. Ama bunları sorun hâline getirmek yerine çözüm bulmayı amaçlamalıyız. Bu dünya zaten adil bir dünya değil, bunu hepimiz biliyoruz.
Sonuçta kim hüsrana uğramak ister veya sonucunda ne yaşayacağını bile bile hata yapar ki. Kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ve hep şunu düşünürüm iyi veya kötü ne yaşarsam yaşayım, önüme ne çıkarsa çıksın, geride ne bırakırsam bırakayım hepsini yaşama sebebim var. Hayırlısı buymuş ve yaşamam gerekiyormuş öyle bakıyorum.
Adil olup olmadığı tartışılır ama isyan etmem kesinlikle. Ne yaşarsam yaşayım yine de şükürler olsun. 🍀
Allah adaletlidir. Açıklaman her şeyi özetliyor. İnsanın kaderi bellidir. Seçimlerle iyi ya da kötü olaylar yaşarız. Hepsi de bizi olgunlaştırır. Hakikati biliyorsak bunları anlar ve ona göre devam ederiz yola. Ve şunu da ekleyeyim kaderi ancak dua değiştirir. Tabi ameller de büyük ölçüde etkendir.
Ancak nihai bir Ahiret hesabı olursa ki inancım bu yönde öyle normal karşılarım. Tabi bu demek değildirki hakkınızın yenmesine susun. ALLAH ne diyor sizinle savaşanlarla sizde savaşın diyor.