Sizce hangisi daha can yakıcıdır.
Toprağa vermek
Terkedilmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsanın sevdiğini toprağa vermesi acı bir şey ama alışılabilir ve nerde olduğu bellidir ama seni o kadar yaralamaz çünkü ihanet ve terkedilmek çok daha ağırdır o yüzden bana göre ikinci şık daha ağır geliyor tabi çoğunluk toprağa vermek dese bile ben böyle düşünüyorum 🙄 sorun İçin teşekkürler kolay gelsin iyi çalışmalar 🌷
Çoğu kişi öyle söyledi ama bakma onlara. Meleği oynuyorlar. İhanete uğramaktansa terkedilmektense güzel anılarıyla toprağa gömmek daha az acı verir
Ölüm hak.
Ölen insan Allahın emri olduğu için bir şekilde kendini avutuyorsun.
Ama terk eden insan için "ben bunu hakedecek ne yaptım " diyerek kendini üzersin.
Ölüm acısına eşinden başka bişey gelmediği için sabredersin de terk edenin ardından acısını kendinden çıkarırsın.
Hangisi daha kötü sence?
Terk edilmektense terk edenin ölmesini tercih ederim. Doğru veya yanlış
Ben olaya terk edenin ölmesi açısından bakmadım.
Ölen kişinin sevdiğin hayatında olan kişiden bahsettim.
Benim içinde terk eden kişinin ölmesi evlâ.
Sevdiğin kişiyi toprağa vemrk mi daha acıdır yoksa ayrılmak mı?
Ben olaya ömürlük bakarım. Terkedilmektense toprak altına girmesini yeğlerim
Ölüm kimsenin elinde olmadığı için alışılabilir. Çünkü Allahtan gelmiştir ve yapılabilecek hiçbişey yoktur. Kimse ben biraz daha yaşamak istiyorum deme hakkına sahip değildir.
Ama terk edilmek tamamen insanlar tarafından yapıldığı için daha acıdır demek istedim. Yaşarken ölmesi daha acı manasında.
Toprağa vermek. Ölen sevdiklerimizden haber alamıyoruz, göremiyoruz, duyamıyoruz... Tamamen kaybediyoruz bir daha dönmemek üzere sonsuzluğa yolcu ediyoruz. Ve çok acı maalesef ölüm acısı çok hemde.
Terk eden ise umrumda olmaz, içinin soğuyacağı biri acıtamaz dolayısıyla.
Terkeden insanın neyine üzüleyim bisey yazardim da yazamiyorum 😏 ölüm var ya onun acısı kor olup yakıyor sesini duyamıyor göremiyor dokunamıyorsun. Sesini unutmamak için devamlı hatırlamaya çalışıyosun bundan daha acısı yok
Cevap
1Cevap
Toprağa vermenin hic bir şekilde telafisi yoktur ve hic bir acı ile sınanamaz..
Her iki duruma da bir şekilde alışıyorsun o yüzden fark etmiyor artık..
Kendini mezarlıkta yalnız hissetmediğin gün daha acıdır. Tüm sevdiklerin oradadır çünkü
Toprağa vermesi ben 2.50yasindaki kuzumu kaybettim 🥺🥺
İnnalillahi ve inna ilahi raciun.
Bence ölen kurtuluyor o orada cennete gidecek geride kalanlar ise acısıyla boğuşacak. Allah onun karşılığını da elbette verir ama gelde bunu acıyı yaşayana anlat.
Allah sabır versin
toprağa vermek ölüm acısı çok berbat bir şey
Buda sorumu tabiki ölmesi kötüdür.
Terk eden umrumda olmaz ne hali varsa görsün
Toprağa vermek tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?