Gururuna dokunan birsey olduğunda susmaz insan ! Gururundan dolayı susan insan karakterinden taviz vermiş olur bence ve ben her şeyden vaz gecerim , fakat gururumdan karakterinden asla vaz gecmem!!!
Susan insa genelde içine atar içine atma sebebi ise karsısındaki insanın kalbini kırmaktan çekinir, ya da polemik olmasın uzamasın gibi gibi , tabi bu bencesi...
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Genelde kolay kolay susmam. Susuyorsam duygularım bitmiş demektir. Susuyorsam ben vazgeçtim demektir. Sustuğum zaman benim için hiçbir çaba ve davranışın önemi yok demektir. Susmam hissiz olduğumun ve onarımı mümkün olmayan bir kırılmaya ulaştığımın belirtisidir. Hep konuşmayı tercih ederim ben. Gurur uğruna insanları hayatımdan çıkartırım ve bir daha asla dahil etmem. Gurur sessizliği dediğimiz şey ancak bu şekilde mümkün benim nezlimde. Sessizlik ve gidiş ile harmanlanan bir olay olarak gerçekleşiyor her daim.
Gururumdan susmam ben. Doluş anım tamamen gerçekleşsin ve o suskunluğu bana yaşatanın hayatını mahvedeyim diye beklemek için susarım. Dolarım, dolarım, dolarım ve o suskunluğuma sebep olanın yaşattığı suskunluğu kendisine ödetirim.
Sevince gurur kalmıyor. Haklı olduğunu bilerek susuyorsun karşılıklı kırılmamak küsmemek için. Bu sadece eş sevgili değil anne baba aile kardeş içinde geçerli.
Sağlık problemleri yaşıyorum ve bayıldım, komaya girdim desem daha doğru olur, malum içecekten ötürü. Bunu bilmesine rağmen eski sevgilimin yazmasını aramasını bekledim. Konuştuk beni bilgilendir dedi, merak eden yazar, arar dedim üç gün geçti sormadı, yazmadı. Bundan sonra söyleyebileceğim tek bir şey bile yok. İstenmemek ve sevilmemek ne kadar kötü olsa da kör taklidi yapmak daha kötü bence. Suskunluğu yeğliyorum.
Teşekkür ederim evet kesinlikle öyle olmalı, bana arkadaşlarım hep aşk mı gurur mu diye sorarlardı ben her zaman aşk derdim. Ben elimden geleni yaptım ayrıldıktan sonra yazdım kaçç kere bitmemesi için, bitmemesi adına bir şeyler yapması için.. Madem istenmiyorum yapabileceğim pek bir şey kalmıyor geriye. Sanırım bazen sessizce uzaklaşmak lazım. Yine de ne yaptığını düşünmeden kendimi alamıyorum.