İnsanlar değişebilir. Kendimden biliyorum. İyi, kötü huylar zamanla evriliyor. Bazı insanlar asıl kişiliğini maskeleyip insanları yanıltabiliyor, bizler de değiştiklerini düşünüyoruz. Oysa değişmiyorlar. O insanlar hep böyleydi diyoruz. Yani demem o ki; değişenler olduğu kadar, bizleri yanıltanlar da var.
Evet ve ikisi arasındaki farkı görmek zor olan sanırım. kendi adıma ben de değiştim fakat kandırmadim kimseyi fakat, o da benim için değişti diyordur. ya da gerçekten degismisimdir beni kandırdı diye düşünüyor olabilir. durustluk ve samimi olmadığı sürece çözülebilecek gibi de değil.
Değişen yok aslında. İnsanlar birbirini hep aynı psikolojik şartlarda yaşayan canlılar gibi kabul ediyor. İnsan insanın psikolojisinden anlamadığı için basma kalıp düşüncelerle değerlendirilmesi doğal. Halbuki bir psikologa gitmek için ikna etse o hem kendine çok iyi bir yol gösterici olacak hem karşısındakine. O dönemdeki davranışlar degismeye baslar zamanla toparlanır. Herhangi biriyle değilde uzman biriyle görüşülmesi gerek.
Acaba gel gidip uzmana görünelim deyince hiç sakinliğini bozmadan hay hay canım diyecek insanları nerede bulacağız. Söyledikleriniz bana doğru gelse de ütopik kaçıyor. Umarım kendi hayatınızda uygulama şansı bulursunuz✨
Kadınlar psikologa karşı değil de. Beylerde maalesef bu konularda altyapı eksilerde yani maç varken aksi bir konu açılsa bile kendini kaybedenler var. Şuur olacak biraz haklısın o konuda ama bazen de dikkatini veremiyorsa örneğin dikkatini bir noktaya çekebilirsin bu akşam önemli bir şey oturup konusmak istiyorum umarım beni kırmazsın dersin o saatte oturursa masaya en azından psikologa gitmeyi kabul etmesi açısından benim psikolojim iyi degil ayrılmak gibi düşünceler geliyor aklıma sıkça psikologa gitmek isterim ama cift terapisi olarak da görünsek iyi olur senin de gelmeni istiyorum saygı duy tamam mı v. s. diyerek belki ikna edersin. Buna rağmen ikna olmuyorsa kazmalar 7 sinde de kazmadır 70 inde de, çileyi çekip çekmemek sana kalmış bir şey.
Kazma tanıdım hep, birgün olgun bir birey tanirsam psikologa gitmeye gerek kalacak kadar sorun da yaşamam diyorum. kimseyi aynı evde yaşamadan tam olarak taniyabilecegimizi de sanmadigim için icinden çıkılması zor meseleler.
İnsanlar değişmezler kişi ya tam olarak karşıdakini değerlendirememiştir ya da görmezden gelmiştir. Bir yere kadar görmezden gelinir ama bir noktadan sonra gözüne batmaya başlar insanın :)))
Bu soru acayip hoşuma gitti bence biz sonradan farkederiz ben öyle düşünmüyorum belki o an hoşumuza gider o insan konuşması falan kanarız aslında olduğu gibi biridir ama biz fark edemeyiz.