Kendimle ilgili konularda her zaman arabulcu konumunda oluyorum fakat bir raddeye kadar. Ben orta yol bulmaya çalışırken karşımda ki insan inatla tartışmaya ve sorun bulmaya çalışıyorsa eğer o yolu komple yıkarım ve umrumda dahi olmaz. Başkalarıyla ilgili olan konularda da ne arabulucuyum ne de bozanım, karışmamayı tercih ediyorum. İki insan zaten bir problemi birinin yardımıyla çözüyorsa eğer diğer tartışmalarda da her zaman başkaları müdahele edemez, kendilerinin çözmesi gerekiyor, ki önemli olanda bu zaten. Her daim tartışmalar olabilir fakat bunu beraber çözebildiğin sürece ilişki güzel bir hal alır, aksi olduğunda sıkıntı...
Yapım gereği arabulucu bir insanımdır ve öyle de olduğum çevremdeki yakın arkadaşlarım tarafından genelde dile getirilir. Özellikle ikili ilişkilerde birkaç arkadaşımın ilişkisi bitme aşamasındayken ben sayesinde tekrardan orta yolu bulup barıştılar diyebilirim. Keşke çoğu insan da arabozucu olmak yerine arabulucu olabilse... Misal, sırf birinden hoşlanıyor diye, o kişinin sevgilisi olduğu halde arasını bozup ayırmaya çalışan kişiler çok fazla var ne yazık ki. Halbuki bilmiyorlar, her insan yaşattığını elbet bir gün yaşar.
Bir insan yapıcı olduğu sürece hayatta vardır! Bazıları böyledir akil insanlardır sözleri muteberdir ben genelde akıl danışılan ve ortalığı düzelten tarafta olmuşumdur. bana yakışanda budur diye düstur edindiğim için. arabozucu insanlara ne sırrımı veririm ne sohbet ederim onlardanda hep kaçmışımdır. sizede tavsiyem koşarak uzaklaşmanız :) kolay gelsin
Yani aslında ikisi de diyemem kendime. Ben genelde karışmayan tarafım. Birkaç kere arabulmuşluğum var sadece. Arabozucu zaten hiç değilim. Kimsenin arasını bozmam.
Ne kadar istemesem de arabulucu olarak buluyorum kendimi işin sonunda. Zararlı çıkmadım hiçbir zaman ama başkalarının meselelerine ortak olmak baş ağrıtıcı açıkcası..