Eğer dış etken sizi üzerse duyduğunuz acı o şeyin kendisinden değil, sizin o'na verdiğiniz değerden geliyordur.. Onu da her an ortadan kaldırma kuvvetiniz vardır.. Dünya verdiğim değer kadar var.. Ben varım diye dünya var.. Ben yok o da yok.. Marcus Aurelius... #54srp
En çok hangi psikolojik duygunun içinde oluyorsun?
Genelde vicdan duygusunun içinde oluyorum. Bana göre benim az zayıf noktam bu vicdan olayım. İzlediğim haber, yaşadığım çevre ve maruz kaldığım her sorunda vicdanıma yeni düşüyorum. Keşke biraz daha acımasız bir insan olabilseydim diye düşünüyorum. Belki böylelikle ömrümü biraz daha uzatabilirdim. Birazda huysuz bir tarafım var. Huysuzluk bir duygu durumu değil ama buda beni yeterince yoran konulardan birisi. Tabi ki sadece beni değil. Genel olarak çevrem olan herkesi yoran bir konu.
Genelde ben yılgın modda oluyorum. Olumsuz bir yapım var. Kendi kendimi öldürür gömerim bile çoğu zaman. Ağzımdan çıkan olumlu bir şey varsa o muhakkak kendim harici birini teselli etmek üzere kurulmuştur🤷 Kendi kendimi kandıracak biri değilim çünkü. Ben en kötüsünü düşünürüm güzel bir şey olursa o da benim şansıma olur. Olumlama yaparak kendi kendimi pohpohlamam. Öyle bir yeteneğim yok. İnsan başkalarını kandırıyor da kendini kandırmak en zoru sanırım. Diğer modlara da geçtiğim oluyor. Ama soru en çok olduğu için, içimdeki derbeder kızı anlatmam gerekti🤣
Son zamanlarda hissettiğim tek şey boşluk ve boşvermişlikten ibaret. Ara ara karamsar hissetsem de etkisinden çabuk kurtulmayı öğrendim. Ne olursa olsun kafama takmama konusunda direniyorum...
Marcus Aurelius çok doğru bir ibare kullanmış bu usta varsa iş vardır iş varsa usta vardır gibi olmuş önce buna katıldığımı beyan ederek söze girmek isterim ; psikolojik duygu o an o gün o hafta o ay yaşadığın güzel veya tramvatik olayların eseri olarak ortaya çıkar genellikle ama kimi Kişiler vardır ki hep monoton bir hava içerisinde hayatını geçirir veya hep karamsardır hep mutsuzdur kimisine bakarsın hep neşelidir ama kimiside benim gibidir neşeli olur ama içinde fırtınalar kopar sesini çıkarmaz üzgün olur kimseye göstermez ekseriyetle bu şekilde bir psikolojik duruma sahip olurum :) soru İçin teşekkürler kolay gelsin ❤️🙈💭🙄
Sorularını çok seviyorum 😊 Söz çok doğru KS benim olsa kişisel gelişim diye bölüm açar başında sen olurdun 🙂 Evet verdiğim değer kadar birde hak ettiğini vereceksin. İyiyi hak ediyorsa iyiyi kötüyü hak ediyorsa kötüyü. Gram ayarıyla ne eksik nede fazla. Psikolojik durumum değişken ancak fabrika ayarlarına çabuk dönüyorum. Bunu öğrenmek ve becermek bir ömür sürdü ve çok mutluyum şükürler olsun 😊🙏
Benden Örnek Alın Arkadaşlar Bende Piskoloji Hastasıyım Tedavş Görüyorum Piskoloji Hocası Bi Sevgilim Var O Bana Destek Çıkıyor Allahtan Oda Olmasa Sakinleşemiyecem Size Tek Diyeceğim Sinirlendiğiniz Zaman Sevgilinizin Yanına Gidip Omzuna Kafanızı Dayayıp Ağlayın Sevgilinizle Bol Bol Konuşun Yoksa Çok Kötü Bir Durumdur BU Piskoloji Hastalıkları Hiç Birşeyin Sizi Üzmesine İzin Vermeyin Hep Gülmeye Çalışın Yoksa Ben Gibi Cam Koymasınız Evinizde En Ufak Bir Sıkıntıda İçinizden Zarar Vermek Gelir Biryerlere Kendinizi Engelemeye Çalışın Yapmicam Diyin Geçiyor Sıkıntı Yapmayın Hep Başka Şeyler Düşünmeye Çalışın İleriyi Düşünün Yoksa Kötü Sonuçlarla Karşılaşırsınız Neyse Bu Kadar Yetsin Kendinizi Böyle Şeylerden Sakınmaya Çalışın Neyse "HERKEZE"İYİ"GÜNLER"
Çok fazla düşünüyorum ve bunun doğrultusunda çok fazla strese giriyorum ve bu durum da beni ben olmaktan çıkarıyor. Sanki başka bir insana dönüşüyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
"Psikolojik duygu" terimine takıldım. :D Her neyse en çok için bulunduğum duygu durumu karmaşa sanırım.
Duygunun kaynağı. Mesela fiziksel duygu olabilir mi? Duygu durumu ve duygusal tepki arasındaki ayrımı psikolojik duygu ve fiziksel duygu şeklinde niteleyebilir miyiz? vs vs.