Iyi bir eğitim aldı diye insanlara yüksekten bakan , ben şöyleyim böyleyim diye sürekli böbürlenen insanlar hakkında ne düşünürsünüz?
Şahsen dışı kalaylı içi alayı insanlar komik oluyor..
Şahsen dışı kalaylı içi alayı insanlar komik oluyor..
Sırf iyi eğitim alıp, okuduğu için kendini üstün gören herhangi bir insanda fındık kadar beyin yoktur. Dışı ve içi güzel adı özel bir binanın dört duvarı arasında her yıl ortalama 12 kitap ile 4 yılın sonunda ortalama 40 ile 60 arası ders kitabı okuyup hakkında ders dinlediği bu kitaplardan yapılan sınavlar sonucu diploma diye alınan bir belgeyle kendini bir halt sanan insan en büyük ahmaktır. Kendini farklı gören ibneler unutmayın çoğunuz ilkokul mezunu adamların kurduğu şirketlerde çalışıyorsunuz... Bu vatan sizi milleti küçük görün diye okutmuyor. Adam olunda insanlara ve vatanınıza bir faydanız olsun.
Ayrıca;
Unutmayalım; banka hortumlayanlar, devleti soyanlar, rüşvet alıp vatanı çıkar uğruna satanlar, maç satanlar, şike yapanlar, teşvik verenler; birilerini hakir görüp aşağılamakla yükseleceklerini zannedenler hep tahsilli abiler ve çocuklar...
Tşkler.
okumak cehaletı alır, oda belki.. ve esseklık bakı kalır dıyenlerdenım ben, şu valı olupta ayagına babasını cagıran deyyusun hıkayesını duymussunuzdur zaten.. hep soyledıgım bır sey vardır aynı zamanda.. 6 sene tıp okuyo hala tuvalet adabından kısısel temızlıgınden yoksun ınsanlar var bu ulkede, dıploma sadece bır kagıt parcası , gercekten
okumakla adam olanı da varrr olmayanıda :) adam olmak önce aile terbiyesindan başlar neyse
Oku oğlum oku ki, okumaktan gelmez bir şekk,
kırk cahilden hayırlıdır, hayırlıdır bir eşek... :D
Hayir olunmaz. Öyle kendini birsey sanip ovunen insanlardan nefret ediyorum.
Cevap
28Cevap
Okumadım lise mezunuyum hiç birşeye ihtiyacım yok hadi yargılasınlar onca sene okuyupta hiç birşeye sahip olamayanlardan kat kat herşeye sahibim bunlar ego meselesi yani kendimi nasıl tatmin ederim yüksek görünürüm gibi bir düşünce var aslında tüm zihniyet bu karakter olarak beş para etmez öyle insanlar cidden :)
Bu tür insanlarlar muhabbet etmeyi seviyorum. Bir yerde tıkanıp saçmalamaları hoşuma gidiyor. Neyse.
Konuya dönersek, iyi bir eğitim almış olsaydı o şekilde böbürlenmezdi zaten değil mi? .
Elbette olumaz ama okumuş işsiz okumamış işsizden iyidir inan buna. Okuyan irdelemeyi bilir okumayan sadece kemikleşmiş toplumsal değerleri bilir ve dışına çıkma riskini göze alamaz. Unutmayalım ki başımızdakiler oyları hep varoşlardan toplamaktalar...
Onların derdi "sınıf atlamak", kişilik gelişimi diye amaç gütmüyorlar. Kişiliğin "para etmediğini" benimsemişler.
Onlara çok da kızmıyorum aslında, onlara bu dayatıldı. Derdimiz dayatanlarladır
Hayır olunmaz, örnek veriyim babalarımız belki okumamışlar ama Adam gibi adamdırlar.
İkisi farklı şeyler önce onu bir algılasın herkes.
Okumakla sadece mertebe sahibi olursun, adamlık herkeste bulunmuyor maalesef.
Universite okumakla ancak tahsilli olunur. Önce adam olup sonra üniversite okumak candir.
Olunmuyor canısı çok doktor vs gördüm yüzüne tukurmeyecegin ama naparsin diploması var p*çin
Olunmaz. onun için hayat Üniversitesini okuması gerekir.
lise terkım ama okumus bır ınsala her turlu muhbeete gırerım ezdırmem kendımı ve kendımı gelısstırdım
okumayan adam olmuyırmu
Adamlik kişinin içindedir karakterindedir okuyarak adam olunmaz.
biz okuduk, sence adam olmuşmuyuz. eşşeğe altın semerde vursan eşek eşektir.
okumak ile cahillik giderilir ama eşşeklik baki kalır
Okumayanlara göre adam olma ihtimalleri daha yüksektir
kendileriyle pek muhattap olmuyoruz gerekte yok zaten...
albert einstain : Ego = 1/2 bilgi.
okursun ama büyüdükçede küçülmesini bilmeli insan.
adam olmak dedıgın karakter meselesı. adamlık okulda ogretılmez.
okumak cahilliği alır ama eşşeklik bazen baki kalabiliyor.
Okuyan bir insanin maaşi dolgun olur karakteri deyil
neden bilmiyorum ama öyle inssanları üçüncü kattan baş aşagı olmak surreti ile atmak istiyorum :)
Mey biter saki kalır, Her renk solar haki kalır, Diploma insanın cehlini alsada; "Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..
Bence en büyük adım okumak
Adam okul okumakla olunmuyo malesef
hiç br halt olunmaz sadece diploma olur
Ben bu Gruba postmodern ö. k. z diyorum
Okumakla cehalet gider ama eşeklik bakidir ;)
Serdar ortaç demişki ; Okumakla adam olunmuyor
okumak cehaleti alır EŞŞEKLİK bakidir
kçüklükten çalışan benim gzmde adam gbi adamdır
olunmaz kesinlikle
Bence olmaz
bence olmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar