Yaşadığım iyi ya da kötü ne varsa hepsine müsade eden benim. Hata varsa bana aittir. Doğru varsa oda bana aittir. Yaşadığım şeylerin içinde hatalar varsa bu hataları başkasına yüklemem saçmalık olur. Kendimi biliyorum ve yaşadıklarım için iyi veya kötü pişman değilim.
Yaşadığım iyi ve kötü her şeyin en büyük sorumlusu ve evet sebebi benim. Hayatım inişlerle, çıkışlarla, iyisiyle, kötüsüyle benim sebep olduğum izlerle dolu. Keşkelerimde bana ait iyi ki. Yan etkenlerde yok mu, olmaz mı var... Bana ne kadar aitse o kadar aşılabilir olduğunu düşünüyorum. Sebep olduklarımın yarasını sarmama tecrübelerim yardımcı oluyor. Genelde insanlar başardıklarının sorumluluğunu sonuçlarını üstlenir. Olumsuz yolunda gitmeyen bir şey olduğunda üstünden atar ve kendisini sorumlu tutmaz hatta ders çıkarmaz. Yaşadıkları hayatın, seçimlerin, başarıların, başarısızlıkların, gecikmelerin başrolü çoğunlukla kişinin kendisine aittir.
Hayatımızda irade sahibi olmazsak ve bunu başkalarının iradesine bırakırsak, sonuçları ağır olacaktır.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Soruyu okuduktan sonra baya bi düşündüm. İlk okuduğumda "hayır tek sebebi ben değilim" dedim ama duraksadım. Evet bazı şeylerin sebebi ben değilim biliyorum. Çünkü her şey benim elimde değil. Çoğu durum iradem dışında olabiliyor. Başarısızlık, bu da bana bağlı. Ama her alanda her şeyde zaten başarılı olmam imkansız. Herkesin kendine göre yetenekleri var. Bazen başarılı bazen başarısız olurum bu çok normal. Üzüntü ve mutluluk. İşte bunların sorumlusu sadece benim. Çünkü biri beni üzüyorsa buna ben müsaade etmişim ki o hakkı kendinde buluyor. Gereksiz insanları hayatımdan çıkardığım sürecede mutluluğa bir o kadar yakın olurum.
Tabi ki de sebebi sadece ben değilim ama benim payım da var maalesef. Zamanında cahilliğimden dolayı aldığım yanlış kararlar bir sebep ama kadere de inanıyorum. Onun dışında kötü insanlara denk gelme şanssızlığı, şanssız olaylar yaşamak vs.
Ama bunlar demek ki olmak zorundaydı belki de. Yani her şerde bir hayır vardır olayı. O yüzden sürekli, neden niye falan diye isyan etmenin ve yas tutmanın bir alemi yok açıkçası. Olması gerekiyormuş olmuş gözüyle bakıyorum artık. Öyle daha iyi hissediyorum. Ya da kötü hissetmemi engelliyor diyebilirim. Tabi ben bu soruyu "kötü durumlar" için cevapladım nedense.
Hayatın kendi akışında getirdiği ve benim de yaşamak zorunda kaldığım bir çok durum var ama bu durumu "onun, bunun suçu" diye veya "hayatın bana getirdiği şanssızlıklar" olarak nitelendirmiyorum. Yaşamam gerekliydi yaşadım diyip konuyu kapatıyorum. Fazla üzerinde durmak iyi değil.
Yaşadığım her şeyin sebebi benim. Kendi iradem ve seçimlerim sonucu şekilleniyor hayatım. Bunu bildiğim ve kabul ettiğim için hatalarımı da çok seviyorum çünkü farkındalığım sayesinde müthiş tecrübeler kazanmış oluyorum. Bu sayade hata şiddetim azalıyor
Yani kem küm edemem şimdi... Ne başıma geldiyse hepsinin sebebi benim. Ben istemesem hiçbiri olmazdı. O sınırı çizebilseydim, kendimi kaptırmasaydım vesaire. Olmazdı hiçbir kötü durum. Neyse amaan tecrübe en azından, kendime de kızamıyorum ki.
Elbette sadece ben değilimdir Bazen ben bunları haketmedim dediğim okuyor tabiki.. Ama kendimde az degilimdir.. Ben de yapmışımdır biseyler.. Sonuçlarına da katlanırım.. Hiçbir şikayetim olmaz.. Haketmisim demekki :)
evet başımıza gelen olayların sorumlusu bizizdir istisna olarak kendimizi olayların içinde bulduğumuz da olur tabi ama genelde isteyerek veya istemeyerek biz tercih ederiz
Hiç bir yaşanılan kötülüğün karşılığı tek taraflı olmaz ama bunu yargılamaktan sa eğer bu durumları bence oluruna bırakmalı kimseyi suçlamamalı kimse kendimizden değerli değilmiş
Hayati simdiki yasadigin an olarak gorme. Hayatindaki bu surec bitecek. Ilahiye guven ve akisda kal. Bende depresiyona girdim cok agir depresiyon gecirdim. Bazen umudumu kaybetdim hic bitmeyecegini sandim 8 ay sonra hatta 1 yil sonra bitdi. Panim ataklarimda bitdi. Beyhan budak ac youtubda videolarini izle.
Yaşanılan şeyleri sadece bir tarafa mâl etmek yanlış bir tutum bence. Evet insanlar kendi tercihleri sonucunda bazı şeyler yaşarlar fakat aile, çevre, kader gibi etmenler de etkilidir bence.
vallaha agzıma bir kere ayak girdi o da dedemin nasırlı ayagı mantarlı ayagını hadi ordan oglu mantarlı mantarlı yası da 160 agac oldu amın oldu evde hareket de edemiyor saksı gibi duruyor yerinde * kodumun oglu elimle besliyorum zaten * suratlıyı