1- İçinden çok gelse de fazla konuşmamaya çalışır, kıskanır, belli etmemeye çalışır çok rahat bir insanmış gibi gösterir kendini ama içi içini yer. 2- Arkadaşını bile senden kıskanır. 3- Seninle çok fazla görüşmemeye çalışır ki sana daha çok bağlanmasın. 4- Aile olaylarını ve geçmişindeki duygusal olayları sormamaya çalışır ama ağzından iyi laf alır.
1 ve 3 numaralı maddeleri uyguladım. İletişimde olmama kararı aldım. Korkudan ziyade nasıl desem karşı tarafı da üzmemek hakkına girmemek gerek. Ben sağlıklı bir ilişki yürütemiyorum çünkü.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Selam İnsan kendine bile güvenemiyorken bir başkasına hiç hata yapmacakmış gibi bağlanması tuhaf. Sonrasında en ufak bir sorun yaşayınca neden böyle oldu diye kendi halinde üzülmelerin anlamı yok. Bağlanmaktan korkmam zaten böyle bir isteğimde yok. Bu durum soruda belirttiğiniz gibi bağlanmaktan korkmak değil öncelikle kişinin kendi değeri bilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. En azından benim penceremden o şekilde. Olsaydı da böyle düşünür ve ölçülü hareket ederdim. 🌸
Birine bağlanmak hele kolayca bağlanmak büyük bir hata, karşımdaki kişi bağlılığıma, sadakatime, sevgime nail olmak istiyorsa kendisini ıspatlamalıdır.
Şayet değmeyen birine körkütük bağlanırsa insan işte o zaman vay haline..
Genelde sevdiğim insanların yokluğuna kendimi alıştırmaya çalışıyorum. Çünkü onları kaybettikten sonra devam edebileceğimi düşünmüyorum. Yeni insan tanımaya kapalıyım bu yüzden, tanımazsan bağlanmazsın, bağlanmazsan kaybedince kendini paralamazsın.
Korkuyorum çünkü sonuç hiç değişmiyor aynı son aynı yıpranış.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlişkide değer veririm çok severim ama son yaşadığım ilişkiden sonra akıllandım herkese hak ettiği kadar değer vereceksin fazlası karşıdakini şımartıyor