Tam da bu kadar keskin olduğumu düşünürken aslında hayatın griliklere de ihtiyacı olduğunu anladım. Evet bir şey ya olmalı ya da olmamalı ama bazen o ayrımda ortalarda da çok önemli detaylar oluyor ve biz görmemeyi seçiyoruz. Belki kaybettiklerimiz o ufacık detayın içinde kazandıklarımıza dönüşebilir. Her açıdan, her ayrıntıdan, her renkten alacak bir şeyler mutlaka var.
En nefret ettiğim durumlardan birisidir desem? Gerçekten sinir olduğum ve hiç hoşlanmadığım bir durum, en sinir olduğumda bunu kendim yapmam ve yaşamam, bu daha çok sinirimi bozuyor tabi ki. Açıkçası çok fazla belirsizlik yaşadım ve hala da yaşamaya devam ediyorum. Bunu istemeden yapıyorum, kendim için konuşursam ama işte emin olamıyorum ve kendimi o grilere atıyorum, emin olsam keşke siyahtan ya da beyazdan ama bunlar benim için o kadar kolay olamıyor maalesef.
Hayır grilikler femek belirsizlik demektir. Ya hep ya hiç her zaman kesinlik içeren kavramlardır. Hayatımda fazla acabalara yer vermem bu yüzden ya siyah ya beyazdan ziyade en kötü olasılık en iyi belirsizikten daha iyidir sözünü kullanırım.
1 yıl öncesine kadar hep bunu söylerdim ya hep ya hiç. Yeni yeni öğreniyorum bazen orta yolu bulmanın daha iyi olduğunu. Ilımlı olumlu bir insan olmak kaybettirmiyor ileriye dönük kazandırıyor.